Šta je novo?

LG FLATRON 915 FT Plus

• Začetnik teme floki
  • Datum pokretanja
F

floki

Guest
Sta mislite o doticnom monitoru cena mu je blizu 500 eura,i koji jos bi dosao u obzir do te cene obavezno 19 incha.

Samsung 959NF. Bolja cevka, sveukupan kvalitet, cena i dostupnost...

Re: Re: LG FLATRON 915 FT Plus

omnik je napisao(la):
Samsung 959NF. Bolja cevka, sveukupan kvalitet, cena i dostupnost...

Znaci cenis da je dobra alatka, iako mi na to pitanje nisi odgovorio na nekom proslom postu....

Pozdrav!

Pogresices ako budes uzeo LG-a!!!

Poznato je da dok su novi imaju jako dobru sliku,medjutim posle kraceg vremena slika pocinje da se muti,mozes da ga otvoris prestelujes fokus na visokonaponskoj ,ukoliko imas malo iskustva,mada ce se mutnilo vratiti posle nekog vremena,i to sa svim LG monitorima koje sam ja video(uvozi ih CORES).
Najbolje je da uzmes ukoliko imas toliko para nov Samsung 955P plus ili noviju seriju tipa 957P Plus ali obrati paznju na "plus", monitor nije flat ali ima jako ostru sliku i perfektnu geometriju!!!!!
Ili kupi kradeni TFT15' ,za te pare ,ali naravno gledaj da ima 85hz osvezavanje ukoliko hoces da pikas igre!!
!Inace nov takav TFT kosta oko 900 eura a kraden oko 500!!!!

Re: Pogresices ako budes uzeo LG-a!!!

lucky2001 je napisao(la):
Ili kupi kradeni TFT15' ,za te pare ,ali naravno gledaj da ima 85hz osvezavanje ukoliko hoces da pikas igre!!

85 Hz na TFT-u ?
Da li si siguran ?
Video sam ih u zivotu mnogo, i ni jedan nije mogao preko 75, cesto ni preko 70 hz.

Ne bih da tvrdim, ali mislim da ne postoji ni jedan koji LCD koji radi na vise od 75 hz.

Uostalom, visoka hercaza nije ni potrebna TFT-u, posto on radi potpuno drugacije od CRT-a. U stvari, verujem da hz ne bi ni postojali na TFT-ovima da se ovi i dalje ne kace na klasicne analogne VGA prikljucke na koje smo "do juce" kacili crtove.

Pozdrav!

p.s. cena kradenih tft-ova ti je ipak malo preniska. Za 500 E neces naci kradenu 17 ili 18.

Re: Re: Pogresices ako budes uzeo LG-a!!!

Sasa je napisao(la):
85 Hz na TFT-u ?
Da li si siguran ?
...
Ne bih da tvrdim, ali mislim da ne postoji ni jedan koji LCD koji radi na vise od 75 hz.

Postoji. Svaki na Toshiba laptopu ide ladno na 85Hz. I neki IBM-ovi, SGI...
Mislim da moze i Philips. Neznam za nove Samsunge. Cak i neki budjavi Hansol(koji je kao bajagi prepakovani Samsung) oce na 85Hz.

Re: Pogresices ako budes uzeo LG-a!!!

lucky2001 je napisao(la):
Poznato je da dok su novi imaju jako dobru sliku,medjutim posle kraceg vremena slika pocinje da se muti,mozes da ga otvoris prestelujes fokus na visokonaponskoj ,ukoliko imas malo iskustva,mada ce se mutnilo vratiti posle nekog vremena,i to sa svim LG monitorima koje sam ja video(uvozi ih CORES).
Najbolje je da uzmes ukoliko imas toliko para nov Samsung 955P plus ili noviju seriju tipa 957P Plus ali obrati paznju na "plus", monitor nije flat ali ima jako ostru sliku i perfektnu geometriju!!!!!
Slazem se!!!
Najbolji monitori u YU za ulozen novac su trenutno Samsungovi iz P (profesional) serije. Kao sto znamo neces naci nov perfektan monitor kod nas jer SVI! monitori imaju barem 1 bag. Samo je pitanje da ubodes monitor sa samo 1 bagom i to neki bezbolan :)
Kod Samsunga stvari stoje ovako:
Najbolji su oni pravljeni u Engleskoj, koji obicno stizu kad izadje neka nove serije. Kod njih u 99% slucaja postoji anomalija prilicno izrazena, ali ne i katrastrofalna. Najcesce je to zamucenje dela ekrana (do 5% max) i to uz levu ili desnu ivicu, ili fleke na cevki koje se solidno vide kad je monitor ugasen i uperis svetlost u njega (dok radi vrlo se tesko primecuju na crnoj podlozi),ponekad losa geometrija, magnetna polja...ALI ako izuzmemo taj poneki 'bagic" kojeg prosecni korisnik i ne primecuje, engleski samsungi :) imaju uvek najbolju i najostriju sliku; slika im ne dise ili vrlo malo (kvalitetnija elektronika)
Korejanski samsunzi su u velikom broju bez anomalija, ali ih uporedjujuci sa engleskim mozemo smatrati potpunom greskom :) .Jeftinije komponente, masovnija proizvodnja... dovode do pada kvaliteta nekad i drasticnog! Prosto neverovatno kako je padao kvalitet serije 755df. Zadnji primerak koji mi je prosao kroz ruke pre nekih 6meseci je bio KATASTROFA: mutna slika (ko CTX:), slika dise 5mm!!, moire u skoro svakoj rezoluciji! Prvi primerak 755df (engleski) je bio skoro savrsenstvo (imao 1bag-fleke), ali slika, ostrina, boje su mu bile extra.
I danas opet ista prica. 755dfx engleske su bile vrlo dobre, ali vise ih nema...
Pored svega mislim da Samsung monitori nemaju konkurenta na YU trzistu u odnosu kvalitet/cena. Jeste da na papiru konkurencija zvuci prilicno uverljivije,ali to je ipak samo papir :)
Savet bi bio:
1.Koji god monitor da kupujes 3 puta GLEDAJ jednom seci
2.Ponesi NOKIA test monitor program (ali ne ocekuj bas sve da bude savrseno)
3.Vrlo je bitan KVALITET graficke, ne i presudan
Naravno staro pravilo koje uglavnom vazi: kolko para tolko muzike

Vrh Dno