Šta je novo?

LG F900P vs. NEC FE991

Longbow

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2004
Poena
601
Treba mi savet oko odabira 19'' flat izmedju ova dva (ako moze objasnjenje) ili neki drugi ako mislite da je bolji od ova dva.

Pa mislim da je 959NF sigurno bolji od LG-a. Za NEC ne znam jer ga nikada nisam video. Mada je po meni the best Viewsonic p95+ mada je i osetno skuplji. Imao sam ga na stolu mesec dana i kada sam ga pred vojsku prodao duša me je bolela.

Nisam video ni jedan od pomenutih, ali bih se odlucio za NEC...razlozi su mnogobrojni.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Nisam video ni jedan od pomenutih, ali bih se odlucio za NEC...razlozi su mnogobrojni.

Takodje. Video sam 791, i to je napravljeno kao za rat. Odlicna slika, sjajna izrada, kutija, oklop, kao da u tenk ide. Ako su isti kao pre 10 meseci, a verovatno jesu, posto im cena nije pala kao drugim CRT monitorima, onda NEC.

Preporucio bih LG, ali mozda ne nabodes dobar primerak kao ja (posle zamene), tako da je ipak sigurnija varijanta NEC...

Canon ili Mustek? :p

Definitivno je sigurnija varijanta NEC.

Ljudi, pa zar nismo svi ovde pljuvali upravo savete tipa "nisam video, ali jedan je mnogo dobar" :)

Danas vise ne vaze pravila kao nekada, nema vise granitno dobrih crtova sa 100% fenomenalnim primerkom, ja sam video 3 Nec FP955 koji su kupljeni u zadnjih godinu dana - svi su ocajni, uglavnom problemi sa (posebno) geometrijom i konvergencijom. I ja sam se nekad kleo u Neca, a danas nikome ne bih preporucio da uzme bilo sta pre isprobavanja

Ja bih se odlučio za LG. Ti modeli koji počinju sa F i nisu loši za te pare. Zadnje što sam video su 3-4 modela LG F700P i nemam nikakve zamerke.

Imam Nec FE991sb.......sto rece Opti,ima losu geometriju,ali nemam problem sa konvergencijom.....ne znam kakav je LG........
Elem,meni je ok i ovaj NEC,mada je dosta skup (nisam ga ja platio,vec sam ga dobio),a za tu skupocu,siguran sam da ne nudi nista vise od LG-ja.......
Dobro razmisli.....

Kad budem u radnji trazio da pogledam monitor i ako mi daju nasta treba obratiti paznju.Tj. jel ima neka fora gledati nesto posebno ili samo da to lici na normalnu sliku!?!

Neverujem da ce ti dati da pogledas monitor koji kupujes......zapakovan je.....a ako ga otpakuju da ga pogledas i tebi se ne svidi,eto problema (za prodavce,naravno)......

Znam....uverio sam se u to,posto sam danas nazvao par firmi i niko nece da da da se pogleda.
Neznam samo nasta svi ovi misle,tj. kako da ga proveris pre kupovine?!?

Zato je najbolje otici kod nekoga ko ima bar 5-6 19" polovnih, matorih 2-3 godine, najjaci modeli Eizo, Dell, itd. pa se svi istestiraju pregledaju platis ga 130 Evra sto je 1/2 od cene ovih novih koji nista ne valjaju, a dobijes grom model sa 6-8 meseci garancije. Makar za ovaj prelazni period od 2-3 godine dok se TFT ne ispegla sasvim i padne cena 19" na oko 400 Evra.

notax je napisao(la):
Zato je najbolje otici kod nekoga ko ima bar 5-6 19" polovnih, matorih 2-3 godine, najjaci modeli Eizo, Dell, itd. pa se svi istestiraju pregledaju platis ga 130 Evra sto je 1/2 od cene ovih novih koji nista ne valjaju, a dobijes grom model sa 6-8 meseci garancije. Makar za ovaj prelazni period od 2-3 godine dok se TFT ne ispegla sasvim i padne cena 19" na oko 400 Evra.

Ovo si dobro rekao. Zaista od srca preporucujem isti/slican metod. Novi monitori nisu vredni tih para...

notax je napisao(la):

Pazi nov monitor je nov monitor. Uvek bi pre dao 250€ za nov 959nf nego 3godine star bilo koji monitor. Kod polovnog nikad ne znas mu je radjeno i koliko je radio a nova cev je nova , a sto se tice kvaliteta pa ovi od 250-300 su ipak dobri moze da prica ko sta hoce nije to isto kao 753s/df ili neki drugi soder.

Nazad
Vrh Dno