Šta je novo?

LG DVD - Problem

S.R.S.T

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2004
Poena
304
Imam problem sa LG dvd citacem, kad sam ga kupio (bese to davno) bilo je sve OK ali skoro je poceo da me nervira. Kad god ubacim DVD nista se ne desava, pocne da ga ucitava ali nista, ne registruje ga uopste. Sa ucitavanjem CD-ova nema nikakvih problema. Kasno sam saznao da su dvd citaci ove marke jedni od losijih. Da li da kupujem novi ili da pokusam nekako da opravim ovaj i na koji nacin bi to izveo? :d

Na zalost, S.R.S.T. , javljam se samo da bi se pozalio na isti problem i, u svoje ime, zamolio nekoga da ponudi neko rjesenje. Za razliku od tvog DVD-roma ovaj moj LG je naprasno prestao da registruje bilo koji disk (i CD i DVD) - dakle, zavrti ga, cuje se ono karakteristicno kuckanje i preskakanje, lampica bljecka neko vrijeme i ugasi se...My Computer registruje DVD-rom ali bilo kakav pokusaj otvaranja sadrzaja diska izaziva poruku "Insert disc..."
DVD-rom sam juce i skidao, otvarao koliko su mi one metalne zabice dopustile, i prebrisao onu kruznu povrsinu koja drzi disk u samom centru (laser nisam dirao). Ni to nije pomoglo...
Prije otvaranja sam ubacio i onaj disk za ciscenje lasera - ali ga DVD-rom nije ni registrovao, ali ga je bar vrtio neko vrijeme, bez ikakvog efekta na popravljanje situacije...Ovaj citac je kupljen proslog ljeta i, do sada, nije pravio nikakve gluposti...
Unaprijed zahvalan...

Opisani problem prave tri stvari ,prljava glava ,rastelovani laser ili oslabljeni laser.Zbog niske cene i komponente nisu kvalitetne kao nekad. Pozdrav.

To cu i da uradim kupicu novi, nema vise vajde od ovoga. I ja sam pokusao da ocistim laser sa cd-om za ciscenje ali ne vredi. Mada nisam pokusao da ga nastelujem, sa obicnim CD-romom sam radio svasta ali iskreno nikad nisam otvorio DVD-rom. Tu ima vise lasera ako se ne varam. Da li se sve isto radi kao i pri stelovanju obicnih CD-rommova?

dal je neko uspeo da resi taj problem,koliko sam ja skapirao to se izgleda desi posle instaliranja sp
Kada se uninstall-ira i resetuje kompjuter ponekad proradi ali i dalje je problemsto mu je region podesen na region 1 i ne dozvoljava promenu na 2 iako ima prava na jednu promenu.
Kada sam reinstalirao windows sve je neko vreme radilo opet kako treba a sada opet nece

Meni se desilo da Pioneer 116 koji je star 3 i po godine , pre godinu dana desi isto sto i tebi ... Znaci bio to narezan ili original cd/dvd nije hteo ni da iscita nijedan ... Otovrio sam ga i obrisao prasinu sa lasera i proradio je ...

brisao i ja prasinu ali nije to problem,kada ubacim neki disk a da nije dvd cita ga extra dobro

Vrh Dno