Šta je novo?

LG DVD plejer - titlovi?

DuleC

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
390
Pozdrav,
cimer je kupio LG DVD plejer model LH-T6340. Problem je u titlovima.Ne prepoznaje nasa slova.Prodavac kod kojeg je kupljen kaze da to ne moze da se podesi.Znaci pitanje je da li neko zna kako da se to namesti,da li postoje neki kodovi ili nesto drugo? Nemoguce da ne moze da cita nasa slova.

Probao sam da namestim madjarski na svim mogucim mestima, ali ne vredi. A zar OSD nije On Screen Display, znaci samo ce "meni" biti na madjarskom?
Ako neko ima jos neki predlog sa nekim siframa ili tako nesto, ovo je mucenje gledati sa onim crticama i hijeroglifima.

Ja imam isti uređaj. Ni kod mene nije hteo da prikaže naša slova. Onda sam se dao u pretragu. Na http://www.elitesecurity.org/forum/95 ima rešenje problema. U OSD se namesti mađarski i trebalo bi da radi. OSD jeste on screen display. Ali radi provereno.

U setup-u namesti mađarski, češki ili poljski jezik i onda ćeš imati naša slova u DivX-u

Ok ljudi, hvala vam pogledao sam link i probavam sutra.
Pozdrav

Stitan titl

Da ne otvaram novi thread jer je u pitanju isto LG.

Kada pustim DviX ucita titl i nasa slova sve ok ali su mnogo sitna (mala), mogu li se nekako povecati.

Hvala

P.s. Jos 4 meseca pa 1 god. od postavljanja thread-a :D

Poslednja izmena:
I ja pokusavam da nadjem novi(ji) firmware za njega. Prevrnuh pola neta, samo su kolko-tolko validne strane na poljskom, ceskom...i nista ne mogu da razumem. POSTOJI LI?

Recite tacno za koji model....

Ja kupih LG DVX9900 i titlovi su strava nakon upgrade-a:
birate bela zuta ili siva slova bez pozadine
birate centriranje
birane gde ce se titlovi nalaziti i to u 10-tak koraka za svako centriranje (gore dole)
i sto je najvaznije 3 (TRI !!!) velicine NASIH slova !!!! Small, medium, large

Ma uredjaj je ko secerlema. Plus sto izgleda svetski.

Pozdrav,
Arrow

http://pwp.netcabo.pt/dhammer/ novi firmware za LG

In this modification credits go to br0max, for using his code routines.

V4:

+ Pan-Scan patch not only for DVDs but also for DivX (works mainly with 16:9 DivX movies)
This is a list of the modifications from br0max's website:
+ 14 Menu languages:
English, French, Spanish, German, Portuguese, Italian, Dutch, Hungarian, Polish, Russian, Swedish, Czech, Greek and Finnish
+ Supports special characters in file names and ID3 tags
+ Selectable subtitle parameters from menu:
+ Font Size: Small, Medium, Large
+ Font color: White, Yellow, Light Grey
+ Position: 0, +10, +20 ... +120
+ Vertical Align: Top, Bottom
+ Color Palette for .idx/.sub: RGB, YUV
+ Load Divx Subtitle: By Name, All, By Name or All
+ Subtitles names don't have to match movie names anymore
+ PAL and NTSC mode can be chosen from menu
+ Fixed bug that prevent access to B.L.E menu item
+ PBC menu item is moved to Display menu in Setup
+ B.L.E menu item is moved to Display menu in Setup
+ Fixed color problems in .idx/.sub subtitles
+ Supports more than 2 lines in subtitles
+ Long subtitle lines are wrapped
+ Bigger font for subtitles
+ White subtitles outlined with black
+ Same position for subtitles in PAL and NTSC mode
+ Original menu font
+ Removed annoying grey background color from subtitle area
+ Fixed bug that limits a subtitle font height to 26 pixel
+ Fixed centering bug in the subtitles
+ Fixed timing bug in .srt subtitles
+ Based on the official firmware LG DVX-9843K v1.3852

Ovaj mali LG se po mogućnostima jako približio skupljim Pioneer-ima. Pan-Scan za Divx, titlovi ne moraju biti istog imena kao i film, podešavanje pozicije, veličine i boje titlovima, id3 tagovi, za 5900din mislim da je extra kupovina.

Poslednja izmena:
Alexandar je napisao(la):
http://pwp.netcabo.pt/dhammer/ novi firmware za LG

In this modification credits go to br0max, for using his code routines.

V4:

+ Pan-Scan patch not only for DVDs but also for DivX (works mainly with 16:9 DivX movies)
This is a list of the modifications from br0max's website:
+ 14 Menu languages:
English, French, Spanish, German, Portuguese, Italian, Dutch, Hungarian, Polish, Russian, Swedish, Czech, Greek and Finnish
+ Supports special characters in file names and ID3 tags
+ Selectable subtitle parameters from menu:
+ Font Size: Small, Medium, Large
+ Font color: White, Yellow, Light Grey
+ Position: 0, +10, +20 ... +120
+ Vertical Align: Top, Bottom
+ Color Palette for .idx/.sub: RGB, YUV
+ Load Divx Subtitle: By Name, All, By Name or All
+ Subtitles names don't have to match movie names anymore
+ PAL and NTSC mode can be chosen from menu
+ Fixed bug that prevent access to B.L.E menu item
+ PBC menu item is moved to Display menu in Setup
+ B.L.E menu item is moved to Display menu in Setup
+ Fixed color problems in .idx/.sub subtitles
+ Supports more than 2 lines in subtitles
+ Long subtitle lines are wrapped
+ Bigger font for subtitles
+ White subtitles outlined with black
+ Same position for subtitles in PAL and NTSC mode
+ Original menu font
+ Removed annoying grey background color from subtitle area
+ Fixed bug that limits a subtitle font height to 26 pixel
+ Fixed centering bug in the subtitles
+ Fixed timing bug in .srt subtitles
+ Based on the official firmware LG DVX-9843K v1.3852

Ovaj mali LG se po mogućnostima jako približio skupljim Pioneer-ima. Pan-Scan za Divx, titlovi ne moraju biti istog imena kao i film, podešavanje pozicije, veličine i boje titlovima, id3 tagovi, za 5900din mislim da je extra kupovina.

Hehehehe...
Ja moj kupio polovan (4 meseca star - ko nov sa kutijom) pre 2 dana - 3600 dinara. Nije imao nasa slova i ljudi ga prodali da bi kupili neki kineski koji pusta nasa slova.
Model LG DVX9900, naravno firmware odmah ubacen, i viola.... nasa slova su tu.
A promakao mi je jos jedan za iste pare, bio na halo-oglasima sad u ponedeljak, cena 40 eura. Pogledajte te polovne, nekada se isplati.

Eto...

Pozdrav
Arrow

Alexandar je napisao(la):

jel moze mali info ...vidim,da se ovde u tredu pominju dva modela ? koji model LG kosta 5900din i gde ima da se kupi (BG) ?

poz

DVX9900 model (DVX9700 se razlikuje samo po prednjoj masci) se u NS-u u MegaMarketu sa znakom rode prodaje za te novce.

A u Beogradu imas model LG DVX9700 u ona dva velika supermarketa sa plavim znakom, sto se zovu kao podzemna zeleznica, kostaju 5880 dinara. Jedan u zemunju a drugi posle pancevackog mosta.

I imas model LG DVX 9900 u firmi, ne znam kako da ti objasnim a da ne upotrebim ime, a tamo je cena 5900 din. Inace je meni bar 9900 lepsa maska nego 9700. (to je ona velika robna kuca sto je ima i u bugarskoj - a imaju samo tehniku, market je i imaju evropu u nazivu...)

Arrow

hvala puno,na ovim konspirativnim :p informacijama ...pogledacu pa javljam rezultate

poz

Jedini problem moze da bude ako se nesto desi u garanciji pa odneses a oni vide taj firmware i ode garancija...zbog toga i razmisljam dal da pazarim za matorce taj lg...

Ovi što su kupljeni u gorespomenutom megamarketu već su došlji sa haknutim firmaware-om, tako da ne vidim što bi bio problem da ga menjaš ako već distributer koristi isti firmware.

Nisam to znao, dobar info, idem jos danas u TM ali cu ipak traziti da ga isprobam ako nema neki vec prikacen za probu...

Vidi, mislim da ti niko normalan nece odbiti garanciju ako nije uzrokovana losim sadrzajem flash memorije...

Arrow

sad sam bio u tm-u plejer ne podrzava nasa slova a na moje pitanje ako ga flesnem firmware-om koji ih podrzava da li gubim garanciju, odgovor je "naravno" :mad:

Velja je napisao(la):
sad sam bio u tm-u plejer ne podrzava nasa slova a na moje pitanje ako ga flesnem firmware-om koji ih podrzava da li gubim garanciju, odgovor je "naravno" :mad:

I opet po ko zna koji put... NO PAIN NO GAIN.

Ako ti je stalo da imas i nasa slova i garanciju, kupi neki "kung-fu" koji ce ti omoguciti da "gledas i slusas sve". i to je to.

Ovde se raspravlja o LG-ju, i o tome sta on moze i nemoze, a o potrebi za reklamacijom, kao sto vidis, jos NIKO nije pricao, verovatno zato sto se nije ni bilo potrebe.

Odluci sam: mozes da kupis a ne moras... situacija ti je kao i kod drugih plejera.

Ako mene pitas ja sam ZA.

Arrow

Alexandar :
Kaži mi sa kojim si firmwarom flešovo, jel to onaj xyprov4_1251.rar ili neki drugi, i ako možeš da mi daš neko upustvo kako se flešuje! LG 9700 je u pitanju! Pozdrav!

Flešovao sam ga sa 1520 i sada radi sve super!

A Lg Lh-t255sd?

Imam par dana gore pomenuti kućni bioskop i većinu DViX filmova sa kompa "ignoriše" tj. ne vidi ih. Prijavljuje mi samo JPEG fajl sa palaktom filma i ništa više. Dešava se i da ako prepozna film, nema tona. Par filmova sam odlgledao regularno, ali ostalo - ništa. Nemam iskustva sa ovakvom tehnikom, pokušavao sam da pronađem firmwara, ali osim nekih ruskih i rumunskih sajtova nista nisam iskopao. Pokušavao sam da pustim i neke DViX filmove sa DVD diska ali bezuspešno. Zna li neko da li postoji slična fora sa prebacivanjem na neki drugi jezik u OSD ili firmware za neki drugi model iste firme?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno