Šta je novo?

Lg Dvd 100% Cpu

OVERTKILL

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
309
Manje vise u naslovu sam objasnio problem, sve je bilo ok do juce kada sam probao da kopiram jedan DVD i rezac je poceo da cita sa 1.2-2x i da zauzima 100% procesor:crash: :mad: . Mislio sam da je to prvo do programa ali nije:trust: . Ni DVDDescypter ni Alcohol 120% nece da ubrzaju ili da smanje brzinu upotrebu procesora :smash: imao sam isti problem sa Lite-on rezacom gde je recimo u Windowsu 2000 radio isto a u XP-u se ponasao normalno. Vrlo me zanima sta je problem i sta mu je bre od jedanput.:trust:

PS: Rezac je nov i ne mislim da je do njega problem posto radi savrseno vec 2 meseca.

Proveri u device manager-u da li radi u PIO modu (DMA je bolje) takodje pozeljno je da rezac bude master na posebnoj IDE grani.

Ne mogu da se setim gde se to gleda u device menager-u. Molim te podsetime znam to je isto za HDD rezac jeste na masteru i to znam ali ne mogu da se setim kako se gleda na da li je PIO ili DMA probao sam na Properties ali ne mogu da nadjem.

Slika u attachu...

Posto je ovo komp na poslu nemam optiku... proveri da li ti je optika povezana na Primary ili Secondary kanalu kao i da li je master ili slave. Naravno jos samo treba da proveris da li je PIO i li DMA :)

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    41.6 KB · Pregleda: 71
Ili samo neka promeni džamper ako je Master da ga stavi da bude Slave ili obrnuto.
Pri sledećem paljenju opet će raditi u UDMA modu...

Nazad
Vrh Dno