Prije nekih 15 dana kupio sam LG BD 570 i nakon sedmice korištenja (u kojoj sam bio odusevljen) primjetio sam probleme sa wi-fi (kojeg nesto nisam ni forsirao u startu, samo provjerio radi li). Isprva mi je uspjevao pronaći ruter koji koristim za wireless (TP LINK-54 M) ali se dešavalo da mi se prekida konekcija na playeru nakon 15 min korištenja, sat, dva...... kako kad ("not connected to the internet........." poruka). Kad se prekine konekcija, ponekad sam uspjevao rucno naci ruter pa se spojiti a ponekad nisam. Ugasio bi player i pokusavao nakon sat-dva i opet bi radilo sve kako treba do sljedeceg prekida konekcije. U zadnjih par dana skoro pa nikako nemogu da se wireless skopcam na ruter, samo sam jednom uspjeo i to nakratko, par minuta. Isto kao da se vremenom problem pogorsao.
Uporedo sa tim wireless mi radi na laptopu i iphonu savrseno u istoj sobi u kojoj mi se nalazi BD570. Probao sam i sa dinamicnom i staticnom IP adresom i ista stvar. Probao sam i wired konekciju između rutera i playera i sve radi super. Samo wireless ne radi.
Lomim se da li da player nosim na servis da se ne bi desilo da zamijene matičnu ploču (što su mi na telefonski upit rekli da ce odmah da urade iako nisu culi da je iko imao slican problem do sada) a da problem ostane, jer ja u stvari nisam namjestio neku postavku kako treba ili driveri na playeru ne rade kako treba (koristim BD.8.31.332.C verziju a citao sam na US forumima da je njima neka ....334.C verzija drivera totalno onesposobila wi-fi).
Svaki prijedlog je dobrodosao. Hvala.
Uporedo sa tim wireless mi radi na laptopu i iphonu savrseno u istoj sobi u kojoj mi se nalazi BD570. Probao sam i sa dinamicnom i staticnom IP adresom i ista stvar. Probao sam i wired konekciju između rutera i playera i sve radi super. Samo wireless ne radi.
Lomim se da li da player nosim na servis da se ne bi desilo da zamijene matičnu ploču (što su mi na telefonski upit rekli da ce odmah da urade iako nisu culi da je iko imao slican problem do sada) a da problem ostane, jer ja u stvari nisam namjestio neku postavku kako treba ili driveri na playeru ne rade kako treba (koristim BD.8.31.332.C verziju a citao sam na US forumima da je njima neka ....334.C verzija drivera totalno onesposobila wi-fi).
Svaki prijedlog je dobrodosao. Hvala.