Šta je novo?

LG 60PB660v plazma

micicss

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Ne uspevam da nadjem koliki je input lag na ovom modelu.Zainteresovan sam za ovu plazmu i koristio bi je uz Playstation 4,ima li neko iskustva sa ovom plazmom u game modu?

Da li si siguran da bi uzeo plazmu za igranje igrica? :) Mislim, na IR i burn-in.

Mozda da kupuje plasmu pre 5 godina, a i tada sve to nije bilo toliko strasno. Sada je sve to proslost, a za igre nema nista bolje od plasme. Imam i plasmu i LCD, i igranje je neuporedivo bolje na plasmi.

IR je daleko od prošlosti. Napravi ga i par minuta bilo kakvog menija. Kol'ko to utiče na sam fosfor ne znam, ali ima logike da su negativne posledice mnogo veće u prvih par hiljada sata, a naročito u prvih nekoliko stotina, kada fosfor gori većim intenzitetom.

Ja na svojoj 5-6 godina staroj plasmi nemam tih problema, mogu da zamislim samo koliko on moze da ima problema na novoj.

Na novoj može da ima više nego na staroj, zbog intenziteta kojim gori fosfor. Mada, nisam siguran kol'ko je IR vezan za to.

Ja imam poslednju generaciju Panasonik plazme i to GT seriju - IR se vidi samo tako. Možeš lepo da pročitaš šta je pisalo svetlim slovima na tamnoj pozadini. Istini za volju, to se brzo "izbriše" kada se sadržaj slike malo izmenja, ali sve jedno. Ja lično nikada ne bih imao srca da teram igrice na plazmi - možda zato što nisam strastveni igrač.

IR se vidi na svakoj plazmi. Mozda se u pocetku ne primeti, ali posle odredjenog vremenskog perioda pocne da bas upada u oci :)
Kod mene na obe Samsung plazme se vidi.... kao sto rece magick kratko se zadrzi, ali se vidi...

Imam vise od cetiri godine Samsung plazmu 50 inca PS50C530 i sve vreme izmedju ostalog igram i Playstation na njoj.IR i Burn in me ne brinu vec input lag koji mi je prihvatljiv kod Samsunga koji sada imam a ne znam koliki je na LG PB60660v modelu.
Jednostavno 50 inca mi je malo i pozeleo sam vecu dijagonalu a ovaj ide u spavacu sobu...
Inace TV se gleda sa razdaljine 2,7-3m u proseku.
Uglavnom citam po forumima da se ljudi generalno zale na input lag kod LG plazma televizora.

Kako doci do informacije o input lagu za LG PB660v plazmu?

Inace TV se gleda sa razdaljine 2,7-3m u proseku.
Je l' to pričaš u svoje ime ili si čitao neka istraživanja? :) Ne shvatam poentu te izjave.

Uglavnom citam po forumima da se ljudi generalno zale na input lag kod LG plazma televizora.
Onda nemoj uzeti LG televizor za igranje.

Kako doci do informacije o input lagu za LG PB660v plazmu?
Google

Covek je verovatno rekao odakle on gleda tv. S obzirom na to da je ceo njegov post protkan informacijama o njegovom iskustvu sa gledanjem tv-a.

@Nabukodonosor

Upravo to,iz licnog iskustva.

@magick
goglao jesam ali info o input lagu ne nadjoh.Ne razumem iz kog razloga se dize tenzija.
Cena mi igra bitnu ulogu.Za LG je potrebno izdvojiti oko 250e manje u odnosu na Samsung PS60H5000.

Poslednja izmena:
Za razdaljinu, idalje ne razumem kakve to ima veze sa input lagom ili IR-om?

@micicss

Ne znam šta se tebi diže i okakvoj tenziji pričaš, prosto ne verujem da ćeš na ovom forumu naći nekoga ko igra igrice baš na tom televizoru. Ne kažem da je nemoguće, samo (jako) teško. Veće su ti šanse da nađeš nečija iskustva na stranim forumima - brojnije su nacije i sa dubljim džepovima pa su i šanse veće.

@micicss

Otvorio sam Gugl i kucao:

Kod:
LG 60PB660v "input lag"

Drugi link

I'm a heavy gamer, and it's been great for me. Some people complain about the input lag, but it definitely seems to be quite minimal, and is nothing I've had a problem with. Just put it on Game mode, use HDMI 2 (PC), and change the name of that input to "PC". (The latter of these two suggestions are for piece of mind only, I've got no confirmation yet that they reduce input lag at all.)

Deveti link

Love this TV!! Anyone want to share their calibration settings? I noticed that the input lag during gaming sessions is really terrible unless you set the picture to Game mode.

I to sam morao ja da uradim.
rolleye0010.gif

Noviji naslovi uglavnom dozvoljavaju uklanjanje hud-ova pa je gaming na plazmi itekako moguc bez briga ;) pogoto mracnije djuske izgledaju nenadmasno na plazmi

Za Samsung PS50C530 u standard modu input lag iznosi 33ms a u game modu 17ms.
E sad,trazim cifre vezano za input lag na LG 60PB660v plazmi.

Edit: Nasao sam za PB6600 pise 71ms ali ne pise u kom modu,nadam se standard.

Poslednja izmena:
Zar ne postoji neki prodajni salon u kome bi mogao da zamoliš da ti demonstriraju kako TV radi sa nekom igricom?

Немачки Амазон са преводом на англо-саксонски:

1) Input Lag topic:
When you play on the PS3, it is not noticed, neither the first-person shooter still at car racing. But after a question I once connected my laptop and tried a test page. Run timer and image made from the notebook and TV. Interesting .... to default setting 150 ms., On game about 70-80ms. As I said play with the PS3 you do not mind. Hope could help.

2) Power consumption:
Here I need the TV to Live erzwischen 120 and 200 watts, depending on the frame material. If you turn all Energiesparmodis pure, consumption at about 80-120 watts, but you can only look in the dark. On average, I have a consumption of 145 watts at my habits. Think that's fine.

I mene zanima ova plazma, s obzirom na ogromnu velicinu, a relativno nisku cenu, u odnosu na aktuelne LED televizore 50-55", koji su 1000-1200e, a za sport i brze scene u filmovima su NULA. Vidim na oglasima da ima decko koji ih prodaje, a iz BG-a, a napisao je da dozvoljava sve probe, pa ako si iz BG-a mozes da skoknes do njega i probas.

I mene zanima ova plazma, s obzirom na ogromnu velicinu, a relativno nisku cenu, u odnosu na aktuelne LED televizore 50-55", koji su 1000-1200e, a za sport i brze scene u filmovima su NULA. Vidim na oglasima da ima decko koji ih prodaje, a iz BG-a, a napisao je da dozvoljava sve probe, pa ako si iz BG-a mozes da skoknes do njega i probas.

Kupio sam LG60PB660V plazmu pre dve nedelje i zadovoljan sam.Što se tiče input laga nisam ga merio niti nameravam to da radim,igram PS4 u game modu i to je to...
Sećam se 2010 g. i moje prve plazme Samsung PS50C530 tada sam nalazio na desetine različitih podešavanja za TV na netu za ovu LG slabo.
Nadao sam se da će mi prelazak sa 50" na 60" biti dovoljan ali nije.Rrazmišljam i o projektoru,platno će biti 92" za veće nemam mesta.
Konkretno o slici i neko poređenje sa četiri godine starijom Samsung plazmom ću kasnije,trenutno razrađujem panel na LG-ju.

Jesi probao da gledas fudbal ili nesto slicno, kako se ponasa? Ajde barem kratko kako si zadovoljan slikom.

Jesi probao da gledas fudbal ili nesto slicno, kako se ponasa? Ajde barem kratko kako si zadovoljan slikom.

Gledao sam fudbal i što se tiče pokretne rezolucije nema nikakve razlike u odnosu na Samsung plazmu koju imam od ranije.Boje jesu drugčije ali TV nije kalibrisan.Bilo bi lepo da neko ko ima plazmu iz iste serije podeli ovde sa nama svoja podešavanja slike.
Na netu slabo nalazim...Primetio sam da u game modu ima manje opcija za naprednije podešavanje slike nego u cinema ili nekom drugom modu.

Vrh Dno