Šta je novo?

LG 52X2452 (GCE-8520B) pitanja, dileme, pojave....

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Zanimaju me neke stvari u veci LG rezacha 52X24X52 (model GCE-8520B).
Pre nekog vremena sam 10 dana koristio jedan takav rezac, i posto je odlicno radio, a bio je nechujan, odlucim se bas za taj model i pazarim ga. Taj koji sam koristio je bio proizveden u januaru 2003., a taj koji sam kupio u februaru 2003. Bez obzira na samo mesec dana razlike u proizvodnji, primetio sam razlike. Ovaj noviji ima rupe u ladici. Proizvodjac na sajtu pise da je to "tehnologija", da bi rezanje bilo stabilnije i bez vibracija. Ja sam primetio upravo suprotno. Kod rezanja na vecim brzinama 40-52X i kod kopiranja diska, chuje se zvuk brujanja. Ne mnogo glasan ali se chuje, narocito na pocetku i na kraju, kada motor ubrzava i usporava. Relativno je glasno i izbacivanje ladice, za razliku od mesec dana starije varijante.
Da napomenem da sve radi OK, ali me brine glasnoca, jer iskustvo kaze da se to javlja kod uredjaja kod kojih transportni mehanizam i motor nisu najboljeg kvaliteta, tj. kraci je vek trajanja.
Zanimalo bi me da mi neko ko je skoro kupio ovaj rezac ili ih prodaje kaze, da li se chuje zujanje motora prilikom rezanja ili kopiranja. Ako se ne chuje i kod novije proizvedenih, reklamiracu ovaj primerak, a ako se chuje, da se pomolim da traje sto duze.

Mislio sam da je ovaj model dosta prodavan, ali od vas nikakvoga odgovora. Hajde, barem neko ko je skoro kupio ovaj model da kaze da li se chuje zujanje motora.

NEKO ?????????????????

Evo ja cu da ti odgovorim:

Nemoj nishta da brinesh vec se pomiri sa tim da je kvalitet rezacha DOSTA opao zbog velike konkurencije.

Ja sam upravo juche kupio Lite-On lrt-52246s a dan prije sam vratio nazad lrt-52246k verziju istog rezacha s tim shto je za 2cm kraci rezach.
Lite-On ltr-52526k verzija je slabije rezala i neradi joj overburn test pa sam je zamjenio za S verziju koja ima pune dimenzije i radi dobro. K verzija je izgledala vrlo JEFTINO uradjena i fioka je buchna. Ono malo motorike shto se vidi pri otvorenoj fioci pravo jeftino izgleda.

K verzija je koshtala 48€ a S versija 58€. Za te pare dobro je da uopshte reze. :) Obe verzije su proizvedene u mart-u 2003 i dolaze u plavim kutijama.

Ranije sam imao SONY-a crx195A1 40x12x48 koji je ustvari liteon i koji je IMAO MNOGO kvalitetnije komponente od ovog novog Lite-ON-a. Fioka je bila 10 puta bolje uradjena nego kod ltr-52246s. Iako se fioka brze vadi kod novog rezacha MNOGO je buchnija pri vadjenu.

Na kraju da kazem da se kajem sto sam prodao starog Sony-a. Razlog je bio shto Sony nije imao podrshku za Mount Rainer a nisam htjeo da imam Lite-On firmware u Sony-u.

E da pozitivna stvar kod ltr-52246s je shto vrlo malo zvuchi i vibrira dok reze. Dodushe najbrze shto sam isprobao je 32x brzina i skoro da se nechuje. Vecinom rezem 24x brzinom zato shto bude par procenata oshtecenih sektora pri 32x i vecim brzinama. Medij koji sam koristio je Memorex 52x koji nepodnosi rezanje preko 24x.

Eto toliko od mene bash sam se raspiso... type;

Samo da nešto razjasnimo: taj LTR-52246k ne postoji kod proizvođača na sajtu, a jedini koji je po dimenzijama manji je najnoviji LTR - 52327S za koji nisam siguran da se prodaje kod nas.

Pa ja zivim na sjeveru Evrope tj. Shvedska i taj ltr-52246k se ovde prodaje za 48€ u retail pakovanju. Kraci je za 2cm od S verzije i daje dojam da su na kvalitetu shtedeli samo tako. (lite-on :whip )

Uglavnom treba ga zaobilaziti u shirokom luku, 10€ extra za S verziju se i te kako isplati.

Evo ukratko:
Ja imam LGa 52x24x52, Milsim da je mart ili april. Ima belu masku, ima rupe u ladici (da bi se stedela plastika). Ladica izlazi/ulazi gotovo necujno, pri citanju nije nesto preterano bucan (naravno s obzirom na brzinu rotacije diska). Ponekad dodje do brujanja ali ne bas cesto.
Za rezanje ne znam, nisam rezao na vise od 24x. Ali kad krece da reze sa 20x onda se okrece punim brojem obrtaja, i buka je umerena bez vibracija.

Ne znam kakav ti je to primerak uleteo, ali i ja imam isti taj sa rupicama u ladici (iliti postolju za chaj) i totalno je nechujan (naravno zavisi od definicije nechujnosti) ali jedno barem 5 dB tishi od svakog LiteOn-a. Probaj da ufleshujesh novim firmwareom, tako nece da ti chita na preko 40x ako ne stisnesh eject na nekih 5 sec :)
Nishta se ne chuje ni pri rezanju ni pri chitanju. Zvuk izbacivanja i ubacivanja je chak prijatan za uši.

Doduše imaš pravo kada režem na preko 40x čuje se malo brujanje ali okreći se ti tom brzinom da vidiš kako ćeš da pevaš :eye:

Heinz je napisao(la):
Samo da nešto razjasnimo: taj LTR-52246k ne postoji kod proizvođača na sajtu, a jedini koji je po dimenzijama manji je najnoviji LTR - 52327S za koji nisam siguran da se prodaje kod nas.

Taj model postoji, kao i 48246K i prvo je poceo da se prodaje u Poljskoj, a zatim sirom Evrope. Firmware-i K i S verzije nisu medjusobno kompatibilni.

zilet je napisao(la):
Ne znam kakav ti je to primerak uleteo, ali i ja imam isti taj sa rupicama u ladici (iliti postolju za chaj) i totalno je nechujan (naravno zavisi od definicije nechujnosti) ali jedno barem 5 dB tishi od svakog LiteOn-a. Probaj da ufleshujesh novim firmwareom, tako nece da ti chita na preko 40x ako ne stisnesh eject na nekih 5 sec :)
Nishta se ne chuje ni pri rezanju ni pri chitanju. Zvuk izbacivanja i ubacivanja je chak prijatan za uši.

Kakav crni novi firmware, vidis da Geek ne sme da ga pusti ni da reze na vise od 24x ;P a kamoli da stavlja nov firmware :banana:

OptiPlex je napisao(la):
...
Kakav crni novi firmware, vidis da Geek ne sme da ga pusti ni da reze na vise od 24x ;P a kamoli da stavlja nov firmware :banana:

Ti da cutis, meni bar InCD ne blokira masinu :beat:
A i dzaba sam kupovao onaj ultra speed RW, mozemo samo zilet i ja da ga koristimo, za tebe sam morao da uzimam 12x :crash:

Gde vi kupujete te LGje ? :) Moj iz aprila radi ko zmaj, skoro se ne chuje ni kad snima 52x (chuje se "vetar" kako i mora)...isto ima rupe na postolju za kafu, snima overburn do 83 min, evo pre neki dan sam overburnovao i RW i sve radi kako treba...ne razumem kako ste naleteli bash na neke krsh verzije....shto se tiche notaxovog "problema", to se ne vazi, samo je trip kao i za sve ostalo u vezi njega :)

Shto se tiche onog brujanja, to zavisi od samog diska na koji se snima...Ako bruji zbog CDRa, mora da bruji uvek na vecim brzinama, a to bash radi svaki Sony/Liteon..

update: u poslednjoj turi u Imtelu su se pojavili neki LG 52x24x52x koji preko LG natpisa imaju najobichniju nalepnicu na kojoj pishe "HI" :) Ne znam koji je to trip, ali mi se chini da su za nijansu buchniji i kod vadjenja diska i kod snimanja....Inache dilerska im je smeshna, ne smem ni da kazem koja :)

driver je napisao(la):
Shto se tiche onog brujanja, to zavisi od samog diska na koji se snima...Ako bruji zbog CDRa, mora da bruji uvek na vecim brzinama, a to bash radi svaki Sony/Liteon..

Ne radi svaki: 40125W je zmaj sto se tice tishine, rezanja/citanja, kvaliteta, pouzdanosti...
Noviji modeli su drasticno bucniji, iako je npr. 48246S isto 48x citac kao i 40125W.
Inace, 48x/52x rezaci su u prvim serijama nekako bili tisi i sa sporijim tray-om. A update fw-a je kod LiteOna jako bitna stavka.
Licno, sad cekam 52327S pa da zamenim ova dva koja koristim.

driver je napisao(la):
...shto se tiche notaxovog "problema", to se ne vazi, samo je trip kao i za sve ostalo u vezi njega :)

Bolje to saniraj nekako uz pomoc strucnog lica, dok nije kasno. :)

Sa novim firmware-om je veoma tiho kopiranje, rezanje nisam probao, ali kao sto ste i ostali opisali, izgleda da je malo veca buka sa vecim brzinama rezanja. Neverovatno, ali zavisno od diska do diska (a svi su Verbatim) zavisi i glasnoca kod pustanja DivX-a.

notax je napisao(la):
Sa novim firmware-om je veoma tiho kopiranje, rezanje nisam probao, ali kao sto ste i ostali opisali, izgleda da je malo veca buka sa vecim brzinama rezanja. Neverovatno, ali zavisno od diska do diska (a svi su Verbatim) zavisi i glasnoca kod pustanja DivX-a.

Sto mu jednostavno ne smanjis brzinu citanja iz nero drive-speeda i resen problem. Taj firmware koji pominjes verovatno bas to radi.

Geek_master je napisao(la):
...

Ti da cutis, meni bar InCD ne blokira masinu :beat:
A i dzaba sam kupovao onaj ultra speed RW, mozemo samo zilet i ja da ga koristimo, za tebe sam morao da uzimam 12x :crash:

Meni to jedino i blokira masinu, tvoju blokiraju i Winamp i Total Commander i to na 250 mhza nize :banana:

Inace sto se Notaxovog problema tice zvuci mi malko cudno da je do firmware-a. Notaxe koji je firmware prethodno bio na rezacu a koji si sada stavio posto se niko do sada nije zalio na buku sa 1. firmware-om ?

P.S. Geeche, cikam te da stavis novi firmware. Skupis li hrabrosti za to, imas bananu :banana:

Vrh Dno