Šta je novo?

LG 52x vs Samsung 52x vs Teac 40x

E ovako do sada:

Teac 7 glasova
Samsung 3 glasa
NEC 1 glas

Re: LG52X razapet na krst!

IKS je napisao(la):
Ne znam sto ste se svi nadndali na tog LG52X.....

da se razumemo,nije u rangu TEACA40X, ali brate, meni vec 4 meseca sve zivo procita,dosta brzo ocita CD, nije bucan, ranije sam imao NEC40X i TEAC40X koji su umeli da prave ****** dok snimam CD i recimo radim nesto drugo...ovde sam sve pokusao da 'ubijem' snimanje 'on the fly' i nisam uspeo......:D

Istina je da nije car brzine, ali kad naidje na pohaban CD ima lepu osobinu da manji brzinu ocitavanja i ipak PROCITA sto je i najbitnije. Uzeo sam ga iz nuzde i frke i pored losih komentara ovde, ali nije ljudi bas tako hrdjav ili sam ja imao srece.......:D
Inace pre par dana sam sa njime skidao desetak CDova na HDD (DIVX) i odradi svaki (700MB) za oko 100tinak sekundi sto mu dodje oko 7MB/sec......52x 150Kb=7,8Mb.........sta da vam kazem!

Ja samo znam da, dok sam sastavljao kompjutere, trazio se LG52X, zbog niske cene, ali skoro svaki je zvucao kao da uzlece mlazni avion, relativno je sporo reagovao kada se ubaci CD. Ustvari, ne uvek isto. Ako mu se svidja CD, onda ga odmah chita, ako ne, onda se malo joguni, pa kada krenes da mu tepas, onda ga procita (mozda).

Bas tako, bas ti sindromi, a ako i krene u instalaciju negde u sred kada naleti na nesto tesko za citanje (sto se desavalo otprilike sa bar jednim od 5 diskova) pocne da se muci, ukoci celu masinu i muci se i muci i muci i nista mu ne mozes na fino samo grubi potezi ti ostaju da to prekines.
Inace sam te problematicne diskove probao kod sebe Teac se samo sa jednim od njih pomucio na istom mestu 3-5 sec i procitao bez greske, a Creative 24x se na tom istom mestu pomucio 5-10 sec i pregurao to tako sto je iskopirao delimicno taj File-ali je bar pregurao i to je i njemu jedan od jako retkih da nije uspeo, ali nije zaglavio masinu sto sa LG-jem moze da bude stvarno mucno.

RasetaM je napisao(la):
I Kepo sta je na kraju kupio tvoj drugar, ili mu se posle ovih rasprava zgadio CD ROM pa kupio FDD od 5.25" :)

Ma kupio je FDD ali onaj od 8" ako ga se neko od Vas i seca pa zna o cemu pricam... Sad jedino trazimo externo kuciste za njega :)
CDctp;

Salim se kupio je TEAC-a

:wave;

kepa je napisao(la):
Ma kupio je FDD ali onaj od 8" ako ga se neko od Vas i seca pa zna o cemu pricam... Sad jedino trazimo externo kuciste za njega :)

Salim se kupio je TEAC-a
Imam jedno externo kućište za njega, ali popunjeno sa dva flopija :p

kepa je napisao(la):
Interesuje me po Vasem misljenju sta je najisplativije uzeti od ova 3 CD-a.
Za LG sam cuo da nije nesto bas najbolji ...
Za Samsung nemam nikakvih informacija ...
Za Teac znam pouzdano iz iskustva da je odlican ...

Znaci treba za kucnu upotrebu, odnos cene i kvaliteta sta se najvise isplati uzeti ...

Pa pitanje je malo...

LG ne čita sve...
Samsung je otprilike kao LG (što se tiče CD-rom -a)...
Teac je dobar, čita sve i nema nikakvih problema sa njima...
I ako budeš uzeo LG ili Samsung, na kraju ćeš ga ipak promeniti na Teac... pa ti vidi, šta se više isplati, da uzmeš neki..., i to da menjaš za Teac (tu gubiš na ceni, jer si ga već koristio, i još doplaćuješ, ili uzmeš Teac na startu, pa si miran...

Re: Re: LG 52x vs Samsung 52x vs Teac 40x

TazDeVil je napisao(la):
Samsung je otprilike kao LG (što se tiče CD-rom -a)...

Svašta...

Nazad
Vrh Dno