Šta je novo?

LG 43LH541v ..?

danek

Cenjen
Učlanjen(a)
29.01.2010
Poena
169
Pokušavam da nađem kršteni review dotičnog TV-a, a nisam lenj da potržim na netu (al ne nalazim) pa može li neko
iz prve ruke da mi da neku informaciju. Tv mi treba za bazičnu upotrebu ..kablovska i s vremena na vreme gledanje
nekog filma. Smart nebitan...a cena mu je ok.
Hvala unapred

LH541V je u toj klasi odličan izbor kome ne treba smart. Odziv slike i IPS ekran su odlično optimizovani, ukoliko idete na smart varijantu tu je definitivno najbolja kupovina LH630V.

Postoje testovi tih LG modela i to izuzetno detaljni.

LH570 rting test (oni su bez premca najbolji).
Average TV. 1080p with poor dark room performance.

The LG LH5700 is a budget 1080p TV. It has slightly below average picture quality when viewed from in front,
but performs better than most other TVs when viewed at an angle. It handles motion very well due to the low
response time. It also has low input lag and the smart features and apps work well.
Dobro:
Low input lag
Contrast and colors are retained at an angle

Loše:
Can't get very bright
Poor dark scene performance
Bad uniformity

Procenite sami.

Postoje testovi tih LG modela i to izuzetno detaljni.

LH570 rting test (oni su bez premca najbolji).

Procenite sami.

Naišao sam ja dosta stvari koje mi se nikako ne poklapaju sa tim recenzijama koje su oni radili. Nikada se nisam vodio recenzijama , naravno da sam uvažavao ali ne i prihvatao sve. Imam tu mogućnost da sam mogu da testiram veći deo televizora doduše bez neke profesionalane opreme i softvera poput calMAN i sl. (mada radi se na tome) Hoću reći da je bilo primera da kod samsunga recimo u istoj seriji svaka dijagonala ima potpuno drugačiji panel. Tako da gledano serijiski tu mogu postojati varijacije rezultata.

Pa to se i zna za Samsung da mešaju VA i PLS panele u istoj seriji samo različite dijagonale.
To sam tačno i otkucao na onaj velikoj temi.

A testovi jesu relevantni i te kako, sam objasnio i zašto i gde postoje razlike ;).

Nazad
Vrh Dno