Šta je novo?

LG 43'' UH603v problem sa YouTube aplikacijom

Profajler

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2009
Poena
320
Sredinom decembra sam kupio http://www.lg.com/rs/televizori/lg-43UH603V

Generalno sam zadovoljan ovim TV-om

Problem koji imam odnosi se na reprodukciju 4k videa preko youtube aplikacije
Tv dolazi sa webOS 3 operativnim sistemom, kada se nalog sa yotuba aktivira i pusti neki 4k video materijal to radi fenomenalno i u opcijama na Toggle Video info se mogu videti informacije vezane za video materijal koji se prikazuje..
Elem... u prvih nekoliko puštanja ta rezolucija bude 2160p: 3840x2160
Nakon toga, bukvalno prilikom puštanja bilo kog sledećeg klipa rezolucija se zakuca na 1440p: 2560x1440

To izgleda ovako

image1.JPG

Kada se obriše youtube i ponovo instalira sa webOS stor-a sve ponovo proradi u prvih par video klipova i nakon toga ponovo isti problem...

Imam ikom kablovsku, paket od 50mbps/dl
Apple Airport ruter....
Povezao sam tv preko lan-a na internet mislivši da je problem u wifi konekciji izmedju tv-a i rutera... medjutim... isti problem?!
Da li je neko imao slično iskustvo? Bilo kakav savet? Ili neki vid rešenja?

Poslednja izmena:
Možda da ga prikljucis direktno na modem, da eliminišeš eventualni problem sa ruterom. Mada mislim da je neki buffer u pitanju, iako ne vidim na TV-u mogucnost da se obriše keš ili sl. Jedino u podešavanjima yt moze da se obriše istorija pregleda i cookies.
Edit: kod mene ide 50 Mbps, kod tebe vidim tek 17Mbps. Inače sam na ikomu, 75 Mbps. Možda ti je ipak do rutera/konekcije?
Edit2: pustio sam 7-8 snimaka, konstantno je full rezolucija a brzina ide i do 60 Mbps. Aha, tv je uh630v.
Sent from my B1-730HD using Tapatalk

Poslednja izmena:
^^ Druže! Hvala na savetu...
Proradilo je [emoji16]
Na Airport sam nakačio svič Tp-linkov i iz njega sa NOVIM lan kablom spojio tv... I sada sve radi kao sat, slika je vrhunska
492234ed6a09c78c76e391cf3cf67f76.jpg

Definitivno je problem pravio lan kabl (kratež prastari) sa kojim sam prvobitno pokušao da spojim ruter i tv
Može katanac na temu,
Hvala još jednom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa da, vidiš sada razliku u protoku.

Sent from my B1-730HD using Tapatalk

^^ Evo nakon jednog dana testiranja i nekog konačnog (nadam se) zaključka!
50 mbps je na ivici što se tiče gledanja 4k materijala na youtube...
Tj kada ikom ispoštuje "protok" iz raznoraznih razloga... sinoć npr... strim nije mogao da prebaci nekih 28 - 30 mbps .... i to jednostavno nije bilo dovoljno da celim tokom nekog video klipa koji u proseku traje bar 5 min podrži rezoluciju sa slike....
Jutros je već bilo ok stanje...
Znači opterećenje na mreži... vremenski uslovi i slično

Kakvi su ostali utisci, da li čita usb, usb hdd, kako radi upscale sa Sd i sa hd videa...

Sent from my HTC Desire 310 dual sim using Tapatalk

Slika je odlična, pogotovo 4k, Netflix, Youtube materijal...
Ja imam Ikom digitalnu, recimo da su SD kanali "podnošljivi" ono malo HD kanala koje imam u paketu zaista izgledaju ok, Fox kanali, i BBC Earth... imam aktivan i HBO Go, takođe mogu da potvrdim da je slika odlična...
E sad... kao što sam naveo... ikomovih 50mbps za 4k youtube video materijala je upitno... ja sam tv povezao lanom i opet u večernjim satim jednostsvno nema dovoljno bandwita... ali to je do samog provajdera...
Što se tiče povezivanja hdd sa samim tv-om to nisam probao, povezao tv mrežom i koristim Plex aplikaciju da bi gledao filmove koji mi se nalaze na kompu...
webOS 3 je lepo urađen, pregledan i jednostavan, ume da zabode konkretno na ovom tv-u, ne znam kako je na skupljim modelima...
Inače, zaboravih da napomenem da imam ikomov Conax Modul (jedan daljinski manje)... preko antenskog kabla direktno u tv, LG tjuner odlično obrađuje sliku, meni sa programskim kanalima je pregledan, može se importovati lista kanala preko usb-a... takođe postoji mogućnost snimanja sadžaja na externi hdd (nisam probao)
Eto toliko za sada [emoji846]

^^ Druže! Hvala na savetu...
Proradilo je [emoji16]
Na Airport sam nakačio svič Tp-linkov i iz njega sa NOVIM lan kablom spojio tv... I sada sve radi kao sat, slika je vrhunska

Definitivno je problem pravio lan kabl (kratež prastari) sa kojim sam prvobitno pokušao da spojim ruter i tv
Može katanac na temu,
Hvala još jednom

Potrebno mi je za komšiju koji takođe ima LG 4k TV, kako dobiješ ovaj info da zna da li slika na youtubu ide u 4K ili 1080p ?

^^ u samoj youtube aplikaciji dok traje video;
Imaš u sredini play, i premotavanje (napred i nazad) i skroz levo opciju MORE OPTION tu klikneš na daljinskom OK;
Zatim se otvara meni gde možeš da lajkuješ video, da uradiš subscribe i u nizu skroz desno nalazi se opcija TOGGLE VIDEO sa sličicom bube (insekta) i kada klikneš pojavi se prozor gde imaš sve podatke o protoku, rezoluciji itd... imaš sliku koju sam okačio par postova iznad kako to izgleda

Hvala, konkretno gledam 603v ili 610v , nervira me ovo što Lg stavlja samo po jedan usb (jel tako 603v ima jedan) što je katastrofa i nema izlaz za slušalice tj 5.1 sistem isto neverovatno :)

Inače, probni 4k mislim da se gledaju samo par dana i da se čekaju filmovi da krenu

732bf5b29673c79fced1cea5ab53b11b.jpg

9f737cf0f9e0a50c79c4b682ae18c79f.jpg

To je sve od ulaza i izlaza ... nisam baš siguran kako se vidi... slikah upravo na brzinu

vidi se odlično. Tačno ima jedan usb, ali ima satelit, nije loše za to. Ne znam čemu služe ovi 'činč' ulazi/izlazi, to se ne vidi lepo

To su zelenozuti crveni desno i beli. Čemu služe plavi i crveni levo

Moj stari dvd recimo ima takav izlaz i u tv udje tacno 5 cinceva.

Odavno nisam prckao ali mislim da su 3 R/G/B za sliku a 2 su L/R audio.

Nazad
Vrh Dno