Šta je novo?

LG 42pc51

tamash

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Imam LG TV, na kom sam gledao filmove preko računara (DVI na HDMI) dok mi nije crkla grafička(stao ventilator i pregrejao se, samo što se nije istopio). Od onda mi ni ne radi hdmi ulaz na tv-u. Jel moguće da to crkne zbog grafičke kartice????? Tj. kad utaknem u prvi hdmi, računar ništa ne vidi, kad ga stavim u drugi ulaz na tv-u, računar ga prepozna kao LG TV ali nemam slike na tv-u ( to se dešava i kad ga priključim sa drugim računarom). Da li je tako nešto moguće da samo tako crkne????

A jel neko možda zna da li postoje servisi za te plazme,, pošto majestori sto i malo vrede, znaju samo ove obične televizore da poprave

A jel neko možda zna da li postoje servisi za te plazme,, pošto majestori sto i malo vrede, znaju samo ove obične televizore da poprave

Nema tu baš šta da se popravlja. Menja se ceo ekran ili ploča sa elektronikom... znači po modulima se zamenjuje.

Pre no shto pohrlish kod majstora, Ipak se 101% uveri da je hdmi ulaz stvarno pokvaren! Dvi/hdmi je digitalni ulaz/izlaz, samim tim je predvidjen za vrlo male napone (tipa max 2V). A ti bi na grafickoj trebalo da imas oko 12V. Prilikom pregrevanja, moguce da se satopila negde izolacija, sprovela 12V koji su nesto satopili u TV-u.

Ako imas garanciju, odnesi im i reci "prestao da mi radi hdmi ulaz iz chista mira" :)

Kao sto dag reche, tu se ne lemi i popravlja, nego se moduli/sekcije menjaju. Gledaj tv kao racunar: "aha, crkla ti graficka, ubacujemo drugu, ne moz` se to popravljati".

Vrh Dno