Šta je novo?

LG 42LM620s aspect ratio problem?!?

snatch019

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
320
Epa ovako...pazario pre par dana LG 42LM620s i jedva cekao da ga povezem i pustim PES na njemu.
Nakacim ja sve, prebacim sliku sa kompa i imam sta i da vidim...slika nije preko celog ekrana!?!
Ima jedno 2cm crnog rama oko slike :trust:
Proverim na TV-u aspect ratio ono stoji 16:9
Nije samo za PES, jednostavno i desktop kad je isto nije preko celog ekrana, a iz kompa je podesena rezolucija 1920x1080

E sad tamo na TV-u gde se menja aspect ratio ima opcija cinema zoom i kad prebacim sa 16:9 na taj cinema zoom onda je slika preko celog ekrana ali je pod blagim zumom sto u principu nije problem ali me NERVIRA jer iz kompa izlazi 1920x1080 a slika nije preko celog ekrana :mad:

Stavi just scan. Ili stavi 16:9 i u drajverima za graficku podesi overscan, imas slajder pa rasiri sliku.

Stavi just scan. Ili stavi 16:9 i u drajverima za graficku podesi overscan, imas slajder pa rasiri sliku.

Ma nece na just scan...jedino na cinema zoom pusta sliku preko celog ekrana...

Meni samo jedna stvar nije jasna...pre ovog TV-a sam isto imao LG samo sto je bio HD ready i u podesavanjima je stajala rezolucija 1366 x 768 i kad prebacim sliku sve je bilo ok
zasto sad koj moj mrsi m**a

Bacaš sliku preko HDMI ili VGA?

Ja imam stariji LG32lf2510 I kada povezem pre ko vga sa kompom u opciji slika(na tv-u) imam opciju ekran udjem tu i ispomeram sliku dok preko hdmi nemam tu opciju i slika ne bude preko celog.Pozdrav.

Ja cekam grafiku da mi stigne posto je moja otisla u vecna lovista, a na laptopu nisam uspeo da namestim preko HDMI izlalaza.
Nisam nasao opciju. Isto LG tv 42LS570S.

Ako neko zna, neka tacno napise gde i kako.

U catalystu pod my digital flat panels imate image scaling. enable, malo rada sa slajderom i gotovo.
ja imam kući jedan krš lcd od toshibe koji kompu preko HDMI-ja omogućava max 1280x720, dok je ekran 1366x768. to daje okvire na sve četiri strane, uradim scaling sa slajderom i problem rešen. doduše iz blizine se vidi da je mutnije, ali kad se malo samo odaljiš ništa se ne primeti.

Input list taster, pa pritisni plavi taster na daljincu i odredi koji signal ti je na hdmi koji koristiš, konkretno tebi treba pc.

Poslednja izmena:
Kod nvidi-e kad udjes u control panel ima opcija adjust desktop size and position i kad otvoris tu opciju pojavice ti se dve opcije.Scaling i size.Ti ides na ovu drugu opciju size i kad stikliras enable desktop resizing onda kliknes na resize i imaces dva klizaca koji sire i smanjuju sliku po vertikali i horinzotali a po ivicama ekrana imas strelice koje ti sluze kao parametar da li si uspeo da podesis sliku da ide od ivice do ivice.
Tako je bar kod mene.U pitanju je asus gtx560ti i zadnji nvidia driver za nju.

Znam za ATI, zanima me Nvidi-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno