Šta je novo?

LG 42LE5500

gsi5555

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2008
Poena
320
Ima li neko iskustva sa ovim TV-om, i uopste kakav je lg po pitanju led tehnologije. Neki vidim pljuju led satro to je marketinski trik ali je i dobar trik 5 godina garancije koju lg trenutno daje do nove godine, malo li je!
Gledao sam neke hd filmove na njemu i mogu vam reci da je slika toliko ostra i jasna a boje masne da se ima utisak kao da se gleda neki dobar dokumantarac, to je valjda zbog 100Hz. mene vise zanime kakva je slika na kablovskoj i da li su mu tamo plasticne ili realne boje.
Pamela je Pamela ali 5G je 5G!

Lg je napravio pun pogodak sa tom garancijom. Da sad kupujem neki LCD, LED...odma bi uzeo LG bas zbog tih 5 godina. Mnogo znaci jer su popravke u van garantnom roku 100 Eur+. A ne daj boze da posle 2 godine cim istekne garancija crkne iznenada panel (sto nije retkost), tv mozes odma da bacis.

Uzeo sam ovaj tv, danas sam ga montirao, testirao i posle malo kalibracije mogu vam reci da je tv izvanredan. pre ovoga sam imao 32lh3000 i primetna je razlik iako je ovaj 42le5500 dosta veci. Sa D3 odlicna je slika, to je ipak najvaznije. Neke od mana koje sam ja mogao za sad primetiti su na prvom mestu los zvuk, kao iz tranzistora, a druga stvar je reflektuje malo svetlo ako u sobi imate malo jace osvetljenje. Sve u svemu ko moze neka ga kupuje dok je garancija 5 godina!

Jel to najosnovniji model Lg-a koji ima LED osvetljenje?

Jel ima opciju da se moze preko Usba pustati mkv,divx i ostale drangulije ,a ako nema jel moguce kao na ostalim modelima da se otkljuca putem servisnog menija?

Pozdrav,
evo ja imam LG 42LE5500 vec 6 meseci i prezadovoljan sam.
dizajn uredjja je lep, ima 2 usb mesta koja su fabricki namenjena
moze da pusta divx i mkv bez problema (neki ne prolaze zbgo txt zvuka)
ima rj45 vezu za net i od skorog update fw ima i pristup za facebook (nece uvek da rado), youtube, wather i internet radio stanice

ima podrsku za dnla i za windows media center i sa nero home media
znaci vas komp stimuje na tv sliku
kad sherujete dvd bez problema pusta film, BD nisam uspeo jos uvek

ONO STO NEMA A NAPISANO JE NA SVIM REKLAMAMA I UPUTSTVU JE CIFS
tj da moze pristupiti serovanim mreznim resursima i da recimo ocita film koji imate na hardu

na nekim forumima sam procitao da to ne postoji u verzijama za evropu, mada sam cuo da se zale i u u kanadi

Jel to najosnovniji model Lg-a koji ima LED osvetljenje?

Jel ima opciju da se moze preko Usba pustati mkv,divx i ostale drangulije ,a ako nema jel moguce kao na ostalim modelima da se otkljuca putem servisnog menija?

Nema potreba nista da se otkljucava, samo ga zakacis na mrezu i preko NetCast-a on sam zatrazi update firmware-a, nakon toga imas pristup internetu (YouTube, Facebook, Picasa, AccuWether, radio i sl..) i kao sto kaze markor002002 preko DLNA mozes pristupiti shareovanim resursima na PC-u i pustati filmove. Uz TV se dobija i Nero MediaHome 4 sa kojim ovo sve odlicno i brzo radi.

Jedino sta sam primetio - kao i vecina drugih korisnika da ne pusti audio koji je u DTS-u, nadam se da ce to u skorije vreme ispraviti novijim Firmware-om. Isto tako jos jedno zapazanje - nekako mi je lepsa slika kada pustim recimo film koristeci LG-jev integrisani player nego preko PC-ja (HDMI preko GT 430 1GB) - da li je jos nekome ovo zapalo za oko (ili umisljam) :) ???

A u vezi modela, ovo ti je zlatna sredina, imas 42LE4500, 42LE5300 koji su slabiji od 42LE5500 i 42LE7500 (300eur skuplji) i 42LE8500 (oko 420eur skuplji) koji su jaci modeli. Jeftiniji modeli su samo koju hiljadu din jeftiniji pa mi nisu bili zanimljivi kao opcija za kupovinu...

Jos jedna stvar neki 1080p fajlovi hoce da zapinju kada se puste preko DLNA, a isti preko USB-a rade OK...

Poslednja izmena:
Imam 42LE8500, ali ne vezano za model, slika je mnooogo bolja kada puštate direktno sa USB-a film nego preko grafičke (ako je TV povezan za komp). Meni Divx izgleda nestvarno dobro, neuporedivo bolje nego na kompu. Ne verujem da će stavljati DTS podršku, mada bilo bi lepo.

to sam i ja primijetio. Dosta je bolji kvalitet slike kada ide direktno sa usb-a ili mreznog kabla nego kada se pusta sa racunara preko hdmi.

@kalaba i joe rambo, koje graficke kartice koristite?

Na laptopu ati 2600hd. Moguce je da se moze i podesiti ali mi se nije dalo. :)

Na laptopu ati 2600hd. Moguce je da se moze i podesiti ali mi se nije dalo. :)

Na TV-u umestu Just Scan promenim na Original, i deluje mi za nijansu bolja, mada onda desktop ikonice malo ispadnu sa strane ali je video OK, mada i dalje mi deluje bolje direktno sa USB-a...

Mnei nije jasno da je vreme odziva oko2.4ms, dok se Samsung muci sa velikom odzivom.
Pitanje je ovaj Tv sa 5 god. garancije ili neki Samsung xxC650 sa 2 godine. Razlike u panelima me interesuju, jer ostali I/O konektori su skoro isti.

Mnei nije jasno da je vreme odziva oko2.4ms, dok se Samsung muci sa velikom odzivom.
Pitanje je ovaj Tv sa 5 god. garancije ili neki Samsung xxC650 sa 2 godine. Razlike u panelima me interesuju, jer ostali I/O konektori su skoro isti.

Ako uzmes ovaj model, neces pogresiti, mene je prijatno iznenadio, tj. dobio sam mnogo vise od onoga sto sam ocekivao a kupio sam ga na nevidjeno, tj. preporukom kolege koji ga je nedavno nabavio.

Isto tako garancija na 5 godina nije zanemarljiva pogotovo uzimajuci u obzir cene popravki van garantnog roka. Jednom drugaru su se na Samsungovom LCD televizoru posle 2 godine naduvali kondenzatori...

A koliko su tih 100Hz, bitni ?

Kupio sam pre nekoliko dana 42LE5500. Sve radi odlično, još ga samo nisam povezao na internet. Zvuk jeste malo kao iz tranzistora, tu su samo visoki i srednji tonovi. PRepoznao je HDMI i analogni video ulaz, a čak sam povezao i eskterni HDD od 1TB. Uredno čita filmove, a iz nepoznatog razloga se zakucava samo na jednom AVi fajlu. Kući imam home cinema Aiwa HT-DV90 koji či koristiti kao pojačalo za ono što reprodukujem sa ovog TV-a. TV sam povezao preko scart-a na analogni ulaz pojačala i optičkim kabelom na digititalni ulaz. Tu nastaje PROBLEM: ako koristim analogni ulaz, on daje saom ton sa TV tjunera, a za reprodukciju filmova ili muzike sa eksternih medija uopšte ne daje signal ka pojačalu. Ako koristim digitalni izlaz, prolazi ton i sa TV kanala i sa internog plejera, ali kod svakog prelaska sa pesme na pesmu, bilo da to radim "prevremeno" ručno ili po isteku prethodne pesme, TV kao da pošalje neku instrukciju pojačalu da isključi svoju funkciju. Ton na pojčalu vratim tako što ga isključim-uključim ili na momenat promenim input source. Na isto pojačalu mi je već godinu dana nakačen DVD plejer i to se nikada nije desilo tako da je u pitanju isključivo kombinacija LG TV + Aiwa surround. Možda ima neke veze sa optičkim kabelom, i on je nov. Može li neko da pomogne?

a iz nepoznatog razloga se zakucava samo na jednom AVi fajlu.
To je avi verovatno sa Global Motion Compensation ili sa QPEL opcijama... Retko koji player pušta ovo, to je normalno. Ili ima broken keyframes (doduše onda bi mogo da se pusti al ne i da se mota film).

TV kao da pošalje neku instrukciju pojačalu da isključi svoju funkciju.
Probaj u Digital Audio Out da forsiraš PCM a ne da stoji na AUTO, ako uglavnom slušaš muziku. Ako oćeš 5.1 zvuk sa filma tamo gde postoji onda forsiraj Dolby Digital...

btw... welcome :)

imam le 5500 od prvog dana kad se pojavio na nasem trzistu....tv je extra...radi i vise nego dobro....slika nije plasticna i nerealna nego je zaista u skladu sa mogucnostima ovog tv koje nisu male...imao sam problema sa D3 duplirao mi je slova pa sam bio prinudjen da uzmem HD da bi mogao da citam slova...ali to nije to tv nego do kablovske...tv mi je spojen na PC I HDMI I MREZOM...zaista je bolje pustati preko usb nego preko PC jer je slika neuporedivo bolja....sve u svemu extra tv...

Vrh Dno