Šta znam, valjda nisam ni očekivao ništa previše pa se nisam ni razočarao mogućnostima smart TV-a.
Ako neko očekuje od smart TV-a da je to prava multimedijalna mašina, zeznuo se, u principu ima tih nekoliko mogućnosti koje olakšavaju puštanje nekog sadržaja sa računara ili spoljnog medija, ali to sam imao i na starom TV-u LG 32LH model, koji je star nekoliko godina a ima mogućnost puštanja filmova, muzike i slika sa HDD-a, mkv formata itd.
Ovaj kao ima wifi pa bi trebalo da to olakšava stvari, ali opet kabal je kabal, tako da wifi-em nisam ništa uspeo da postignem, osim puštanja youtube-a, koji je opet nešto sporiji sa učitavanjem nego kada učitavam youtube na računaru.
Web OS je nova stvar, i do sada je u ovih mesec dana imao 2 update-a. Posle prvog je proradio WebOS store, pa sam dobio mogućnost da instaliram programe i igrice sa store-a, kojih je za sada jako malo, a posle drugog ništa novo nisam primetio.
Poprilično je nov OS tako da je komentara na Internetu jako malo, tako da se sve diskusije svode na isto.
Što se tiče slike, super je, što se i očekivalo, tu nemam zamerke.
Filmovi HD kvaliteta su odlični, RTS HD je super ( pošto ovaj model ima dvb t2 dekoder može da pušta RTS HD bez dodatnih uređaja ). Sutra mi stiže SBB kablovska sa HD kanalima, pa ću imati i više HD kanala da ne gledam više samo fudbal u HD-u.
Ne znam šta ko očekuje od TV-a, od ovih modela očekujem OK sliku i to je i opravdao, očekujem mogućnost povezivanja na internet i puštanja filmova preko kućne mreže ( za sada mi je povezan samo wifi-em, što ograničava mogućnosti, pa ću videti kako će se u mreži ponašati kada ga vežem UTP-om ), sa internetom komunicira bez problema, ne gubi mrežu itd, a za kućnu mrežu još čekam da ga vežem kablom pa ću videti kako stvarno rade PLEX i ostali media serveri, pošto nisam baš imao vremena da se igram time u ovih mesec dana.
http://www.lgwebos.com/ ovo je forum gde novi korisnici razmenjuju iskustva, kukaju, pljuju i hvale web os, izražavaju svoje želje ka LG-u, šta da razvije itd, pa ako vas i tako nešto interesuje pogledajte i možda saznate nešto novo.
Pozdrav,