Šta je novo?

LG 42LA690S

mixi

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2002
Poena
630
Da li je neko pazario ovaj model TV-a i da li je za sada naišao na neke zamerke.

Gledao sam modele od 42 inča, i ovaj mi je zapao za oko i po f-jama i po dizajnu, pa da proverim da li u ovoj klasi za sličan novac ima neki bolji TV ili da se držim ovoga.

Ili da li je neko već kupio pa se zeznuo, pa da ga zaobiđem?

Hvala unapred.

Pozdrav,

To ti je u stvari LA660S. Jedina razlika izmedju 660 i 690 je u kucistu TV-a, kod 690 je ono izradjeno valjda od aluminijuma.
Ne znam kolika je razlika u ceni ovih modela, ranije je bila 50+e, sto je po meni mnogo samo za izgled. Druga je prica ako ti se bas bas svidja izgled 690-ke.

Hvala na objašnjenju, od svih televizora koje sam gledao izbor je pao na LG, pa onda od svih LG-a teško je bilo da uporedim baš svaki, ali sada kada si me uputio, video sam da su apsolutno identični.

Hmm, čak je sada cena modela 690 u Tehnomaniji niža za 5k din u odnosu na 660.

Prebacujem se na temu 660, pošto sada znam šta da gledam :)

Hvala još jednom.

Sada su mi jasnije razlike između LA modela, i očiglednije je po čemu je koji bolji.

Sada sam u igru ubacio i LB model, to je valjda za 2014 godinu, a poređenje sa LA i nije baš lako obzirom da se negde porede babe i žabe.

Da li je neko probao WebOS i da li se pokazao bolji, brži itd, ili je stvari ista kao i sa OS-om na LA modelima.

Gledam model 42LB730V, pa gledam da li je jača cena opravdana kvalitetom ili je samo novi model u pitanju pa je cena zbog toga jača.

Razlike su u tipu OS-a, tipu LED panela, vidim da LA imaju Edge LED, a ovaj LB ima Direct LED, ne mogu da pronađem frekvenciju osvežavanja za ovaj LB itd.

Da li je neko već pazario neki od LB modela i kakva su iskustva, čisto da znam pre nego odem u radnju pa da ih probam uživo, ako ih uopšte i imaju na stanju.

Pozdrav,

LB modeli su novi i ne verujem da će neko iskustveno pisati o razlici između LA i LB. Da bi se odlučio za LB, po meni treba da budu sledeće razlike. Veće osveženje u Mhz, bolje(brže) internet aplikacije, izraženija crna boja, poboljšan rad sa media serverima uz prikaz i 3D titla, eventualna estetska poboljšanja...sve ostale nevidljive promene, ispod haube, nisu vredne nove, veće cene.

Poručio sam 42LB730V.

Veće je osvežavanje, ne znam koliko je primetno 500Hz u odnosu na 400, direkt LED je u pitanju u odnosu na Edge LED ( svako ima svoje prednosti i mane ), dobija se i jedan LG HDD na poklon.

Vidim da su prešli na WebOS, pa verujem da su se i oni smorili od sporog odziva menija na smart TV-u pa su rešili da to malo ubrzaju, pa je i to jedan od uslova.

Javiću utiske kada mi stigne.

Hvala na komentaru.

Stigao mi je 42LB730V, obzirom da sam nov u smart TV svetu, još istražujem mogućnosti.

WebOS je poprilično brz, ne radi mi Store, piše "Coming soon", valjda će stvarno da bude soon.

Dosta ovih smart menija radi dok se vrti TV program na ekranu, tako da je OK to što dok se dolazi do neke aplikacije ili tako nečega, ne gasi se TV program, već tek kada se uđe u app. Možda su nekome takve stvari bitne, a možda i ne.

Što se tiče HW-a, radi ono što treba da radi, nije se nešto zaglupljivao, kočio itd, a sa još detalja ću se javiti kada preko SmartShate-a povežem računar i TV i naravno kada otkrijem neke nove vrline ili mane TV-a.

Pozdrav,

Kako sluzi tv?
Ako nije problem, napisi malo utiske sada ili neki mini review nakon mesec dana koriscenja. Mene zanima bas ovaj model ili mozda samo 47 velicina, jos nisam odlicio.
Hvala unapred.

Šta znam, valjda nisam ni očekivao ništa previše pa se nisam ni razočarao mogućnostima smart TV-a.

Ako neko očekuje od smart TV-a da je to prava multimedijalna mašina, zeznuo se, u principu ima tih nekoliko mogućnosti koje olakšavaju puštanje nekog sadržaja sa računara ili spoljnog medija, ali to sam imao i na starom TV-u LG 32LH model, koji je star nekoliko godina a ima mogućnost puštanja filmova, muzike i slika sa HDD-a, mkv formata itd.

Ovaj kao ima wifi pa bi trebalo da to olakšava stvari, ali opet kabal je kabal, tako da wifi-em nisam ništa uspeo da postignem, osim puštanja youtube-a, koji je opet nešto sporiji sa učitavanjem nego kada učitavam youtube na računaru.

Web OS je nova stvar, i do sada je u ovih mesec dana imao 2 update-a. Posle prvog je proradio WebOS store, pa sam dobio mogućnost da instaliram programe i igrice sa store-a, kojih je za sada jako malo, a posle drugog ništa novo nisam primetio.

Poprilično je nov OS tako da je komentara na Internetu jako malo, tako da se sve diskusije svode na isto.

Što se tiče slike, super je, što se i očekivalo, tu nemam zamerke.

Filmovi HD kvaliteta su odlični, RTS HD je super ( pošto ovaj model ima dvb t2 dekoder može da pušta RTS HD bez dodatnih uređaja ). Sutra mi stiže SBB kablovska sa HD kanalima, pa ću imati i više HD kanala da ne gledam više samo fudbal u HD-u.

Ne znam šta ko očekuje od TV-a, od ovih modela očekujem OK sliku i to je i opravdao, očekujem mogućnost povezivanja na internet i puštanja filmova preko kućne mreže ( za sada mi je povezan samo wifi-em, što ograničava mogućnosti, pa ću videti kako će se u mreži ponašati kada ga vežem UTP-om ), sa internetom komunicira bez problema, ne gubi mrežu itd, a za kućnu mrežu još čekam da ga vežem kablom pa ću videti kako stvarno rade PLEX i ostali media serveri, pošto nisam baš imao vremena da se igram time u ovih mesec dana.

http://www.lgwebos.com/ ovo je forum gde novi korisnici razmenjuju iskustva, kukaju, pljuju i hvale web os, izražavaju svoje želje ka LG-u, šta da razvije itd, pa ako vas i tako nešto interesuje pogledajte i možda saznate nešto novo.

Pozdrav,

Poslednja izmena:
Vrh Dno