Šta je novo?

LG 42 PQ200R ili PANASONIC TH-42PV8P ili..

• Začetnik teme nikita61
  • Datum pokretanja
N

nikita61

Guest
Dakle, pre par dana nam je crkao TV, inace Video 7, 42",lcd, kupljen u Nemackoj.Crkao mu je procesor koji mora da se promeni zajedno sa plocom i to ce verovatno kostati, pa cu jos videti koliko je popravka isplativa. Televizor je inace bio u upotrebi 2,5 godina. Elem, posto imamo to grozno iskustvo, a televizor je kostao oko 2000 eur, sada ne bih da ponovo ispadnemo mamlazi, nego da ulozimo minimalno novca , a garancija da bude duza. Razmisljamo o ova dva modela iz naslova ili neki LG , ali lcd od 37". Samsung mi se ne dopada. Sta kazete i da li neko vec poseduje pomenute TV? TV bi inace sluzio najvise za gledanje raspolozivih domacih i kablovskih kanala.
Postoji i mogucnost uzimanja ovog modela PANASONIC TX-P37C10ES, ali da cujem vase misljenje prevashodno za modele iz naslova.

Poslednja izmena:
Kao sto je vec gomilu puta receno, pogledaj i jedan i drugi pa koji ti se vise svidi (daje vecu garanciju). Moja dva drugara imaju panasonike PV70 i PV80 i oba su izuzetna! Jedino sto je garancija na panasonika bila 1god., a za LG nisam siguran.

Kako da proverim u radnji koliko je TV radio ?
Jel' za sve Panasonice vazi ono _ volume down i drzim nulu(pritisnem par puta). ?

Poslednja izmena:
Kako da proverim u radnji koliko je TV radio ?
Jel' za sve Panasonice vazi ono _ volume down i drzim nulu(pritisnem par puta). ?

Zasto je to toliko bitno? Gde god da kupis, garancija ti vazi od datuma kupovine. Cinjenica da je TV ukljucen samo moze da ti bude podstrek da je TV ok i na licu mesta mozes da vidis da li radi ili ne, da li ima probleme sa pikselima ili ne, da li ima bilo kakve druge anomalije ili ne...i u krajnjoj liniji, da li je izgreban ili ne.

Drugar je u Metrou pogledao TV (neku 32" toshibu je uzeo), odusevio se istim i rekao "daj zapakovan". Dosao covek kuci i imao sta da vidi. Izgreban, masTan, bez folije na postolju i okviru... Sva sreca pa je slika ipak bila ok, jer su mu se na njegovo zaljenje i pretnju inspekcijom samo nasmejali i rekli mu "samo izvoli, zovi ih".

Najbolje resenje je uzeti zapakovan i na licu mesta ga otpakovati i testirati. No, pitanje glasi koliko trgovaca ce ti otpakovati TV testiranja radi, ako je jedan primerak vec otpakovan i ukljucen neko vreme?

Tv iz potpisa sam kupio iako je radio 12 dana po 12h. Da ga ne ureknem, prezadovoljan sam i nemam nikakav problem sa time...

Ja sam mislio da se to podrazumeva. Mislim na otpakivanje i provera televizora da li je sve uredu. Ne znam, ali kada god sam uzimao monitor, prvo trazim da se istestira za mrtve piksele i slicne rane probleme. Kada bih video sve navedene probleme, (nedostatak zastitne ambalaze) ja bih se smeskao i zahvalio na utrosenom vremenu :). A isto, volim kada kupujem novu stvar da je ona.... 'nova' (tj. ne koriscena) :), a ne stojala na polici bog zna koliko dugo i pritom cackana od strane svakog.

Just my two cents.

Ja sam mislio da se to podrazumeva. Mislim na otpakivanje i provera televizora da li je sve uredu. Ne znam, ali kada god sam uzimao monitor, prvo trazim da se istestira za mrtve piksele i slicne rane probleme. Kada bih video sve navedene probleme, (nedostatak zastitne ambalaze) ja bih se smeskao i zahvalio na utrosenom vremenu :). A isto, volim kada kupujem novu stvar da je ona.... 'nova' (tj. ne koriscena) :), a ne stojala na polici bog zna koliko dugo i pritom cackana od strane svakog.

Just my two cents.

Naravno, 100% se slazem. Samo, ne bih bio toliko kategorican kada je izlozena roba u pitanju. Izmedju ostalog, nasi retail-eri imaju "foru" da odredjene artikle "rotiraju". Otpakuju i izloze jedan, pa ako imaju kolicine i ako im se ne rasproda u medjuvremenu, posle 5-6 dana isti zapakuju, a otpakuju drugi komad istog proizvoda. Taktika se primenjuje kod skupljih uredjaja, poput LCD i Plazmi, poput Notebook racunara itd...

Zasto je to toliko bitno? Gde god da kupis, garancija ti vazi od datuma kupovine. Cinjenica da je TV ukljucen samo moze da ti bude podstrek da je TV ok i na licu mesta mozes da vidis da li radi ili ne, da li ima probleme sa pikselima ili ne, da li ima bilo kakve druge anomalije ili ne...i u krajnjoj liniji, da li je izgreban ili ne.

Drugar je u Metrou pogledao TV (neku 32" toshibu je uzeo), odusevio se istim i rekao "daj zapakovan". Dosao covek kuci i imao sta da vidi. Izgreban, masTan, bez folije na postolju i okviru... Sva sreca pa je slika ipak bila ok, jer su mu se na njegovo zaljenje i pretnju inspekcijom samo nasmejali i rekli mu "samo izvoli, zovi ih".

Najbolje resenje je uzeti zapakovan i na licu mesta ga otpakovati i testirati. No, pitanje glasi koliko trgovaca ce ti otpakovati TV testiranja radi, ako je jedan primerak vec otpakovan i ukljucen neko vreme?

Tv iz potpisa sam kupio iako je radio 12 dana po 12h. Da ga ne ureknem, prezadovoljan sam i nemam nikakav problem sa time...

Imam lose iskustvo sa televizorima i meni je vrlo bitno. Ne razumem zasto bih uzela TV koji je radio 775 sati pre toga, a to se desilo. Izvini, ali to je vec polovan Tv i mora da ima i takvu cenu. Ako ode na servis ranije, tamo imaju pravo da ga drze i po mesec dana, cekaju deo....a vreme garancije tako curi. Kada ona istekne isplativost popravke je cesto jednaka nuli. Nasem prethodnom TV-u je crkao procesor i trebalo je promeniti celu plocu, tako da se to pokazalokao neisplativo. Elem, pokusali su u prodavnici malo da vrdaju, ali su ga ipak vratili. Kupice ga neko drugi kome to nije bitno ili ne zna koliko je radio pre toga.Znam konkretno za USA da artikal koji radi u prodavnici je tester i on se ne prodaje kao nov.Ovde je vec svasta moguce.

Poslednja izmena:
ja imam slična iskustva(mada se nije radilo o tv-u) sa reklamacijom u metrou. toliko su bahati ( ovi u NS) da ne možeš pričati sa njima a da ne poželiš da ih izlupaš po fejsu. ali to sam lako rešio tako što sam se obratio centrali u beogradu. šta jedan preteći e-mail može da uradi...

Isti je slucaj sa Tehnomarketom.Ali kada provale da nisi budala i da ne mogu da te skinu sa vrata tek tako, zavrsis posao. Nas su pitali:" Jel' vam bas smeta sto je televizor radio 2-3 meseca?"Pa kada smo rekli da deluje mozda glupo, ali mi smo hteli novi TV, izvadise iz rukava drugi argument:" Ali ovo je proslogodisnji model.":wall:
Moj suprug je na to pitao: " Aha, to znaci da svi proslogodisnji modeli rade od 2008?"
I njima je to zazvucalo glupo, pa su nam na kraju dali nov TV, ali model iz 2009, zato sto svi ti televizori iz 2008 imaju poduzu kilometrazu.Elem, kod kupovine cetvoro ociju otvorite.

Naravno, 100% se slazem. Samo, ne bih bio toliko kategorican kada je izlozena roba u pitanju. Izmedju ostalog, nasi retail-eri imaju "foru" da odredjene artikle "rotiraju". Otpakuju i izloze jedan, pa ako imaju kolicine i ako im se ne rasproda u medjuvremenu, posle 5-6 dana isti zapakuju, a otpakuju drugi komad istog proizvoda. Taktika se primenjuje kod skupljih uredjaja, poput LCD i Plazmi, poput Notebook racunara itd...

I to isto stoji. Mada pricajuci o televizorima, danas na internetu mozes da pronadjes kako se pali servisni meni pa mozes sam da proveris koliko je radio i isto tako mozes da proveris sta sve ide uz njega od dodatne opreme. Tako da kod kupca koji dosao spreman, te stvari tesko da mogu da se dese. Sve zavisi koliko je kupac temeljan u tome sta kupuje, manje ce biti (u manjku boljeg izraza) ovca :).

Jel neko zna kako bi se uslo u servisni meni na 42PQ2000/3000 jer planiram da ga pazarim u skorije vreme pa bih hteo da cisto proverim koliko je radio?

Probaj ovo.Nije garantovano za nove modele ali za starije modele je sledece:

U isto vreme pritisni "menu" na remote i na TV

quote "The way to enter the service mode is to hold down the menu button on the remote and simultaneously hold down the menu button on the set itself. After a few seconds the service menu appears in the upper left hand corner. The swap button on the remote allows you to change the pages''

Uspeo sam tako da udjem u neki meni na moj LCD LG ali nista nisam razumeo. Gde bih mogao, ako bih mogao, da vidim koliko je radio!? Koja je to opcija? Slikaxu ga danas pa okaciti sliku.

if you get to the service menu by holding down both the menu button on the remote and menu button on the tv, there will be a line that says "UTT"...the number displayed beside it equates to the number of hours on the tv.

Vrh Dno