Šta je novo?

LG 40x ne cita Audio diskove posle flash -ovanja ?

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Znaci LG 40x prepozna da je ubacen Audio disk ali kada pokusate da pustite neku od audio track -a player(program) prijavi da ne moze da nadje path do fajl -a (tj. pesme).
LG je flashovan na poslednju 1.04 verziju u nadi da cu dobiti Maunt Rainer podrsku. Ne samo da Mount Rainer podrske nema nego se i desio ovaj problem sa citanjem Audio diskova.
Pomagajte!

Valjda ce se neko vec javiti ko ima tvoj model rezaca, a u medjuvremenu ja se nadam da se nesto zeznulo pri flashovanju. Mozda bi vracanje na stari f/w resilo problem, a posle da ponovo probas sa novim. Ako si kojim slucajem pri flashovanju zaboravio neki cd u njemu, mozda bi to moglo da objasni ovakav rezultat.

Definitivno problem nije do firmware-a. Takodje imam LG 40x i firmware 1.04 na njemu i cita audio diskove...

Sto se MR formata tice pricalo se da postoji neki firmware koji je namenjen Dell (ili nekim drugim?) brand masinama koje imaju u sebi ovaj rezac i koji je isti kao 1.04 samo ima i MR...Nisam probao, ne ubija mi se rezac...

Nista mi ne preostaje nego da ga flash -ujem ponovo.
Stvarno ne znam u cemu je problem, poludecu.
Inace skoro je pisac prebacen sa slave -a na master na liniji 2.
Cita sasvim normalno data diskove, UDF formati i slicno, ali Audio nece nikako.

Ako nisam pogresio oznaka LG -a 40 12 40 sa 2MB cache -a je GCE-8400B?
Video sam da postoje pisaci sa oznakom GCE-8401B i GCE-8402B. Koja je razlika u odnosu na GCE-8400B?

Artz je napisao(la):
Ako nisam pogresio oznaka LG -a 40 12 40 sa 2MB cache -a je GCE-8400B?
Video sam da postoje pisaci sa oznakom GCE-8401B i GCE-8402B. Koja je razlika u odnosu na GCE-8400B?

Moj je sa 8 MB kesa, ali nisam siguran u oznaku...

Takodje imam LG40x sa 2 mb kesha i firmware 1.04 i audio diskove cita bez ikakvih problema... :?: Ne znam u cemu je iskrsao problem, da ti se nije izvukao kablic do zvucne ili neka slicna glupost ??

Elem, firmware 1.04 ti ne znaci apsolutno nista u odnosu na 1.02. Jedini koji donosi bitne stvari je Firmware 1.12 pravljen za Della ili Compaq-a koji ti daje UDMA66, MT Rainer ili kako se vec pise (uopste ne kapiram cemu ta jagma za pisanjem iz Wincmd-a) ali postoji problemcic - na nekim pisacima se apdejtuje fino a na nekim jednostavno kaze da ne prepoznaje uredjaj i gotovo...nevezano za model, kolicinu kesha i sl.

OptiPlex je napisao(la):
Takodje imam LG40x sa 2 mb kesha i firmware 1.04 i audio diskove cita bez ikakvih problema... :?: Ne znam u cemu je iskrsao problem, da ti se nije izvukao kablic do zvucne ili neka slicna glupost ??
...

Ne nije problem do toga zato sto software prijavljuje gresku, nije da se ne cuje.

Inace jel neko probao IBM -ovu ili DELL ovu verziju firmware -a na ovim nasim OEM -ovima. Kako radi? Koliko znam IBM ima samo jednu lampicu, pa to moze da bude mali problem.

Ja sam stavio IBM-ov firmware 1.12 i radi sasvim normalno (+radi udma33 i MtRainer) samo sto radi samo jedna lampica... Inace imam drive sa 2mb cachea GCE 8400b...

I Lg 40x ne mozes da ubijes bad flashom jer uvek mozes da ga flashujes ponovo sa MTK flashom, samo treba ploca da ti dozvoli ... Meni moj Asus nije hteo ni da postuje sa ukljucenim rezacem kad sam stavio firmware za 48x, ali sam zato na chaintecu bez problema uso u DOS i flashovao ga

floydian je napisao(la):
Ja sam stavio IBM-ov firmware 1.12 i radi sasvim normalno (+radi udma33 i MtRainer) samo sto radi samo jedna lampica... Inace imam drive sa 2mb cachea GCE 8400b...

I Lg 40x ne mozes da ubijes bad flashom jer uvek mozes da ga flashujes ponovo sa MTK flashom, samo treba ploca da ti dozvoli ... Meni moj Asus nije hteo ni da postuje sa ukljucenim rezacem kad sam stavio firmware za 48x, ali sam zato na chaintecu bez problema uso u DOS i flashovao ga

Ne znam, meni samo na pocetku flesovanja prijavi "Device doesn't match" i prekida flesh sa IBMovim biosom.
Muke...ali svejedno iovako sam prezadovoljan kako radi

Artz je napisao(la):
...

Ne nije problem do toga zato sto software prijavljuje gresku, nije da se ne cuje.

WinXP ti cita audio medije digitalnom exstrakcijom, pa ako je kod tebe ovo slucaj, moguce je da xp rezac sada vidi kao potpuno nov uredjaj (nov firmware) pa samim tim ne dozvoljava digital audio extraction.... ili je pomenuta opcija jednostavno dechekirana !

Update:

update: Komp na kome je ovaj problem nije kod mene pa nisam mogao direktno da vidim o cemu se radi. Ispostavilo se da se Audio diskovi sasvim normalno citaju medjutim problem je u stvari u ekstrakciji pesama sa audio cd -a. Kad sam dosao napokon do komp -a ustanovio sam da ekstrakcija sasvim normalno radi u WinMe -u iz EAC -a, medjutim pravi problem u WinXp -u isto iz EAC -a. Cini mi se da je problem u ASPI -u. EAC jednostavo ne vidi Audio disk (dok se iz Winamp -a i WMP -a vidi sasvim normalno i digitalno i analogno).

E sad konacno pitanje je kako da razresim konflikt sa ASPI -em u XP -u? Jos je na sistemu instaliran poslednji Nero.

najsigurniji:
http://www.mamba.cc/tech/aspi4all.zip

najnoviji: (nisam proverio koja je verzija)
ftp://ftp.adaptec.com/pub/BBS/winnt/aspi32.exe

Vecina ljudi je resila probleme sa aspi4all (v4.60), najnoviji (4.72) umeju da u nekim slucajevima naprave probleme.

Hvala DS9, 'aspi4all' je resio problem.

Vrh Dno