Uzeo sam LG 8400B 40x12x40x pa posto nemam bas iskustva sa rezanjem, imam par pitanja.
Cudna stvar se dogadja. Rezao sam iz Nera (5.5.7.6 bundled) na Benq CD-R medije (Acer, 700MB, 32x) na 32x i rezac je odradio posao vrlo lepo i brzo. Medutim, Nero CD speed prijavljuje prilican broj gresaka negde od 30-og to 50-og minuta na narezanom disku. Tj kada brzina citanja dostigne 32x pocinje da gresi i naglo obara brzinu dok ne prodje te greske, pa se onda vrati na uobicajenu krivu i dalje brzina raste do 40x.
Probao sam i da rezem na 16x i opet se javljaju ovakvi problemi, mada u mnogo manjoj meri (testirao sam vise puta i nekad je kriva citanja savrsena, a nekad se javljaju manji padovi brzine na tom istom mestu).
Kakvi su ovi Benq 32x mediji? Kostali su 60 din komad.
ATIP: 97m 22s 67f
Disc Manufacturer: Acer Media Technology, Inc.
Reflective layer: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849)
Da li je moguce da su toliko losi da se ne rezu dobro ni na 16x ?
edit: zaboravih da napisem najcudniju svar: kada testiram disk odmah posle rezanja ima puno vise gresaka nego kad malo odstoji i ohladi se (?).
Cudna stvar se dogadja. Rezao sam iz Nera (5.5.7.6 bundled) na Benq CD-R medije (Acer, 700MB, 32x) na 32x i rezac je odradio posao vrlo lepo i brzo. Medutim, Nero CD speed prijavljuje prilican broj gresaka negde od 30-og to 50-og minuta na narezanom disku. Tj kada brzina citanja dostigne 32x pocinje da gresi i naglo obara brzinu dok ne prodje te greske, pa se onda vrati na uobicajenu krivu i dalje brzina raste do 40x.
Probao sam i da rezem na 16x i opet se javljaju ovakvi problemi, mada u mnogo manjoj meri (testirao sam vise puta i nekad je kriva citanja savrsena, a nekad se javljaju manji padovi brzine na tom istom mestu).
Kakvi su ovi Benq 32x mediji? Kostali su 60 din komad.
ATIP: 97m 22s 67f
Disc Manufacturer: Acer Media Technology, Inc.
Reflective layer: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849)
Da li je moguce da su toliko losi da se ne rezu dobro ni na 16x ?
edit: zaboravih da napisem najcudniju svar: kada testiram disk odmah posle rezanja ima puno vise gresaka nego kad malo odstoji i ohladi se (?).