Šta je novo?

LG 32x@40x nedoumica

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Elem zamenio sam firmware na LG 32x/10x/40x i sta sam dobio :
U Svim programima za rezanje imam mogucnost rezanja na 40x. Znaci Nero kaze "Starting burn proces at 40x". Ali u CD Speed-u kriva ide max do 32x na istom disku (Princo 48x, ako je taj a verovatno jeste posto nero daje na 40x) . Zatim sam rezao na 32x i vreme rezanja je identicno kao i na 40x. Znaci samo deklarativno Nero i ostali rezu na 40x. I Smart Burn daje limit od 40x. Jedino sto sam dobio je P-CAV rezim rada koji je u proseku brzi i pouzdaniji od Z-CLV-a.
Interesuje me kakva su iskustva drugih sa ovim overclockovanim rezacim i da li mogu uopste da rezem na 40x

probaj sa nekim drugim medijima (npr verbatim) - lg 40 je malo probirljiv sto se tice medija za snimanje na 40x, mislim da princo 48x ne mozes da rezes na vise od 32x - uostalom imas test na benchu pa procitaj

ps. a lepo sam ti govorio da se otvoris ko covek jos tih 10-tak e a ti si bas zapeo za overklok

D-KEE je napisao(la):
ps. a lepo sam ti govorio da se otvoris ko covek jos tih 10-tak e a ti si bas zapeo za overklok

A zasto bi dao vise :D
I original LG 40x ne reze 40x na Princo 48x :)

Pa sta cu kad sam stedljiv...
Svakako cu probati sa nekim drugim diskom, cim se dokopam istog.
A zaboravio sam da kazem da mi se ista stvar desava sa SmartBuy CD-RW 12x. Dakle Nero kaze moze na 12x i tako ga i reze ali CD speed prikazuje ravnu liniju na 10x. I opet nema vremenske razlike u rezanju na 10x i 12x.
Kad rezac ne dozvoljava vecu brzinu, zasto onda Nero dozvoljava? Valjda on informaciju o mediju dobija od rezaca.
Rezao sam i na Verbatim colour disc. S njim je bila ista situacija. Znaci izmedju rezanja na 32x i 40x nema razlike u vremenu potrebnom za snimanje

omnik je napisao(la):
...I original LG 40x ne reze 40x na Princo 48x :)
to sam i napisao

sto se tice pomenutog rw-a mislim da ih prava 40-tica pise na 12

Probaj Maxell diskove, oni su Taiyo Yuden i CD-Speed kaže da može preko 32x, ali kod mene ipak ne može da se reže na 40x jer na kraju spusti brzinu.

Heinz je napisao(la):
Probaj Maxell diskove, oni su Taiyo Yuden i CD-Speed kaže da može preko 32x, ali kod mene ipak ne može da se reže na 40x jer na kraju spusti brzinu.

Mislis dobijes krivu kao kosi hitac. I to je neki uspeh :D. Verovatno ti je average speed preko 32x. U ostalom to je u duhu P-CAV-a...
A da li mislis na Maxell sertifikovane na 40x ili neke druge?
Da li ti Nero za sve ili bar vecinu medija dozvoljava kvazi 40x?
Po meni je ovo jako cudno jer rezac ima poslednju rec pri odabiru brzine rezanja.
Valjda ce ovo ispraviti novi firmware sa sve Mount Rainer-om... samo pitanje je kad...

Smith je napisao(la):
Mislis dobijes krivu kao kosi hitac. I to je neki uspeh :D. Verovatno ti je average speed preko 32x. U ostalom to je u duhu P-CAV-a...
A da li mislis na Maxell sertifikovane na 40x ili neke druge?
Da li ti Nero za sve ili bar vecinu medija dozvoljava kvazi 40x?
Po meni je ovo jako cudno jer rezac ima poslednju rec pri odabiru brzine rezanja.
Valjda ce ovo ispraviti novi firmware sa sve Mount Rainer-om... samo pitanje je kad...

1. Kriva ne liči baš na kosi hitac, već ima pad sa nekih npr. 38x na 32x, a nekad i više.
2. Maxell 40x je Taiyo Yuden, mada se bolje pokazao na pravom LG 40x nego na o/c 32x
3. Nero skoro za sve daje 40x, najmanje što nudi u proseku je 32x
4. Rezač i ima poslednju reč, jer se na nekim diskovim tačno primeti kada uspori snimanje na 24x, ili čak na 16x, i to sa Princo diskovima.

Toliko od mene....

A verbatime-u (40x printable)?
Evo kriva u attach-u, rezac je LG 32x oc. 40x.

Primetio sam da ti je verzija firmwarea 1.01.
Mozda je u tome caka. Mada bi verzija 1.02 kuju ja imam trebalo da dozvoljava 40x na vise medija, ali ko zna.
Probacu da nadjem Verbatim 40x printable, pa cu da vidim...

Smith je napisao(la):
Primetio sam da ti je verzija firmwarea 1.01.

Update-ovao sam kasnije firmware na 1.02 i radi maltene potpuno isto... mislim da je cena tih Verbatime-a 0.96 (na komad) kos Sinise (ili bese Slobodan? :) ).

Pozdrav :)

Maxell - ShMaxell

Evo rezultata rezanja Maxell CD-R 80XL-S medija. Na kutiji pise jedno veliko "Speed Compatibile 40x" a ovo 40x kao da juri... Ja mislim da su napravili stamparsku gresku... trebalo bi da pise 24x.
Slika govori sve!!
Nero i kompanija naravno dozvoljavaju 40x...

Maxell se opravdao

Posle kraceg ubedjivanja, LG 32x@40x je pristao da reze iznad 32x... ali ovaj pad na kraju je veoma zbunjujuc... jel neko ima ideju kako ovo otkloniti? Ne vidim razlog da rezac spusta brzinu kad je dostigao 40x

Tako je i kod mene. Razlog je verovatno i do medija i do o/c rezača. Pravi LG 40x nema taj pad pri kraju.

Heinz je napisao(la):
Tako je i kod mene. Razlog je verovatno i do medija i do o/c rezača. Pravi LG 40x nema taj pad pri kraju.

Ako pogledas slicicu koju sam postovao videces da zavisi od medija. Nema pada na kraju a u pitanju je verbatime 40x printable...

Pozdrav :)

Znam ja za tvoju sličicu :) ali pravi LG 40x nema taj pad brzine na kraju sa Maxell (Taiyo Yuden) medijima.
Nadam se da sam sad malo jasniji :)

Nazad
Vrh Dno