Šta je novo?

LG 24x burner review na CDRLabsu

A evo i najave za AOpen 32/12/48 sa istog sajta:

Interface: E-IDE/ATAPI (SFF8080 Rev 1.2&8020I Rev 2.6), ATA-33 (33MB/sec), PIO Mode 4
Data Buffer Memory: 2MB
Data Transfer Rate:
CD-R Write: (CLV) 4X, 8X, 12X (ZCLV) 16X, 20X, 24X, 28X, 32X
CD-RW Write: (CLV) 4X, 8X, 10X, 12X
CD Read: Up to 48X
Average Access Time: 100ms
Supported Formats: CD-Audio,CD-ROM (mode 1 and 2), CD-ROM XA (mode2, from 1 and from 2), CD-I, Photo-CD (single and multiple sessions), Video CD, CD Extra, I-Trax CD, CD Text, and High Density (80-min) CD.

Vince Carter je napisao(la):

Tja, ponavlja se prica sa prethodnikom. Nije najbolji, ali daleko od toga da je los, opet odlican odnos kvalitet/cena. :) Uostalom videcemo kada stigne u nase krajeve i kada ga istestiramo. Verovatno ce biti hit kao i 8160 zbog niske cene i solidnih performansi. :) Jedino sto mi se kod njega nikako ne svidja je najmanja brzina rezanja od 8x. :mad:

Re: Re: LG 24x burner review na CDRLabsu

Aca je napisao(la):
Tja, ponavlja se prica sa prethodnikom. Nije najbolji, ali daleko od toga da je los, opet odlican odnos kvalitet/cena. :) Uostalom videcemo kada stigne u nase krajeve i kada ga istestiramo. Verovatno ce biti hit kao i 8160 zbog niske cene i solidnih performansi. :) Jedino sto mi se kod njega nikako ne svidja je najmanja brzina rezanja od 8x. :mad:

Hmmm, sta znam, ipak sam ocekivao vise. Nije lose, ali...
Covek sa CDRLabsa kaze da ce vrlo uskoro okaciti i test LG 32x, koji je sada na testiranju.

Videcemo i to cudo, mada mislim da je za uslove kucnog snimanja 16x sasvim zadovoljavajuca brzina i da nema potrebe za brzim. Popusis cigaretu i gotov disk, minut-dva gore dole nista ne cini. ;)

Aca je napisao(la):
Videcemo i to cudo, mada mislim da je za uslove kucnog snimanja 16x sasvim zadovoljavajuca brzina i da nema potrebe za brzim. Popusis cigaretu i gotov disk, minut-dva gore dole nista ne cini. ;)

Potpuno si u pravu, ali... evo meni sasvim lepo radi LG 16x, a vec merkam 24x... :D

Aca je napisao(la):

A sta cemo sa ljudima koji ne puce?:)
Za "po kuci" i 12x je OK (uglavnom snimam na 8x da se ne aktivira Just Link dok radim nesto drugo), a 16x je puna kapa.
Poesbo sto oni lepo rade CLV i je to to, a ne da ispadne da 24x 100MB na disk reze sporije od 16obrzinca

apsolutno se slazem sa vama da dobitak od minute do minute ipo po disku za kucnu upotrebu ne predstavlja nikakvu dobit. sesnaestica je zakon! :) mozda 32 al ne verujem da ce biti nesto revolucionarno ni brzi ni bolji (ne verujem da su imali vremena da razviu neku tehnologiju koja bi to bila), da ne pominjem diskove za 32 snimanje :(

no neka - veca konkurencija nize cene!!!! :)

Re: Re: LG 24x burner review na CDRLabsu

Aca je napisao(la):
Kako to mislis nije najbolji?
Pa koji rezac 24x se bolje pokazao na testu?
Ako procitas izmedju redova (ako pratis ovaj sajt razumeces) ovo je dosada najbolje ocenjeni rezac iz te klase kod njih. Inace me neodoljivo podseca na Yamahu sa 8 MB. Doduse nisam ga ja propustio kroz ruke, ali mi na prvi pogled deluje bestbay 24x. Tako mi se cinilo i za 16x i nisam pogresio. Nadam se da cu uskoro da rasprsim sve sumnje.

Aca je napisao(la):
Oni neka piju pivo. (D) :p :D

E to je vec bedak, jer smo dosli do te brzine da vise ne mozes da uzivas u pivu. Ajde da je leto, ali zimi ja pivo pijem bar pola sata:)

D-KEE, upravu si da cena ide dole, ali je bedak sto se "spori" modeli (eg. 16x) nece proizvoditi kada 32x bude aktuelan tako da ce najjeftiniji recorder uvek kostati oko 200. Ovo "uvek" se odnosi na skoriju buducnost...

Sudeci po testovima, 32x rezaci ne donose skoro nista u odnosu na 24x rezace. Par desetina sekundi brze rezanje mislim da se ne isplati. Koliko vidim u najavama ni 40x rezaci izgleda nece biti mnogo brzi. Oni na 40x rezanje prebacuju tek oko 50-og minuta tako da ne ocekujem ni od njih znacajno ubrzanje. Videcemo kad se pojave koja ce im prosecna brzina rezanja biti.

PJ je napisao(la):
E to je vec bedak, jer smo dosli do te brzine da vise ne mozes da uzivas u pivu. Ajde da je leto, ali zimi ja pivo pijem bar pola sata:)

D-KEE, upravu si da cena ide dole, ali je bedak sto se "spori" modeli (eg. 16x) nece proizvoditi kada 32x bude aktuelan tako da ce najjeftiniji recorder uvek kostati oko 200. Ovo "uvek" se odnosi na skoriju buducnost...

predji na belu kafu :)

pa kada bude izasao 32 i ako bude dobar - moci ces da kupis moj 16 :)

ma odlicno neka kosta oko 200 - toliko je kostao teac 24 (citac) pred kraj '97-e

Re: Re: Re: LG 24x burner review na CDRLabsu

Gedza je napisao(la):
Kako to mislis nije najbolji?
Pa koji rezac 24x se bolje pokazao na testu?
Ako procitas izmedju redova (ako pratis ovaj sajt razumeces) ovo je dosada najbolje ocenjeni rezac iz te klase kod njih. Inace me neodoljivo podseca na Yamahu sa 8 MB. Doduse nisam ga ja propustio kroz ruke, ali mi na prvi pogled deluje bestbay 24x. Tako mi se cinilo i za 16x i nisam pogresio. Nadam se da cu uskoro da rasprsim sve sumnje.

Dobro matori neka je sve i najbolji na svetu, ali ja nedam moju sesnaesticu ni slucajno. Izes ti kobajagi brzi pisac koji krece sa manjom brzinom pa onda ubrzava, sto ne naprave nesto sto ce konstantno da pise istom brzinom, ocigledno ne moze. Treba da bajam koji disk mogu da koristim za rezanje, a koji ne. Sesnaestica guta sve. Svidja mi se buffer od 8Mb, ali koja je to fora da brzina snimanja krece od 8x, zasto ne od 4x? Kako to da je u transfer rate-u stara sesnaestica potukla sve ove nove dvadesetcetvorke? Ipak treba cekati DVD rezace, ocigledno da ovde vise nema mnogo mesta unapredjenju. ;)

Vince Carter je napisao(la):
Potpuno si u pravu, ali... evo meni sasvim lepo radi LG 16x, a vec merkam 24x... :D

Ako je tako, pozovi studenta... Mislim da ces biti vrlo, vrlo zadovoljan sa njegovom ponudom rezacha (ako mu je stiglo to sto mi je pricao , onda mi je zao sto sam za svoj rezach dao koliko sam dao... (AOpen24x)... Decko ima jezivo dobru cenu....

Pozdrav

Re: Re: Re: Re: LG 24x burner review na CDRLabsu

Aca je napisao(la):
sto ne naprave nesto sto ce konstantno da pise istom brzinom, ocigledno ne moze.

kako to mislis ne moze?? ma mora da moze!!! ima da naprave neku caku kao sto je kenwood napravio sa cd citacem na 72 brzine!! :) ;)

ps. ako mi ukradu ideju da znate da cu da ih tuzim!!! :)

byMaX je napisao(la):
Ako je tako, pozovi studenta... Mislim da ces biti vrlo, vrlo zadovoljan sa njegovom ponudom rezacha (ako mu je stiglo to sto mi je pricao , onda mi je zao sto sam za svoj rezach dao koliko sam dao... (AOpen24x)... Decko ima jezivo dobru cenu....

Pozdrav

Pa reci lepo, sta bi trebalo da mu je stiglo? :)

Evo uzeo sam danas LG GCE-8240B, pa cu javiti utiske kad ga malo izmaltretiram. :)

Jel se ovo meni cini ili je cdrlabs promenio look :), mogu jedino da kazem shit!, zbog toga sto postoji horizontalni skrol u 800X600. Aj ako neko visi na forumu kod njih neka prijavi ovo zato sto je horizontalni skrol sinonim za neprofesionalnost... :).

PS - A vidi se da site nije spreman za 1024...

Ukratko, posle celodnevnog snimanja:) - odlican je, zadrzao je sve dobre osobine prethodnika (16x), stvarno:) ima 8MB buffer, a najvise me obradovalo sto pise 24x po mojim jeftinim Vivastar diskovima, koji su savrseno citljivi (probao sam otprilike 15 njih Nero CDSpeedom na ASUS DVDu), i naravno po SmartBuy-u, nisam imao totalni noname pri ruci. Jedino nekome moze da smeta sto je najmanja brzina rezanja 8x.
U svakom slucaju preporuka, samo je ~20DM skuplji od 16ice, a snima 700MB disk za oko 1min30s brze.

Evo i ja sam pazario lg 24x. Hteo sam 16x, medjutim nije ih bilo trenutno, vec samo 24x koji kostaju 240 dem (ako nekog interesuje cena). Ja sam ga uglavnom pazario jer mi creative dvd ocajno cita pojedine diskove (iz cd kluba, od 10-40 minuta mu je potrebno da iskopira na hard) i da narezem po koji film ili igricu a i da ne otvaram svake nedelje kuciste da bih snimio nesto drugu na hard (ove diskete su bassss prevazidjene).

Ovaj lg cita sve zivo (neke ni susedov teac nije uspeo) i to bas brzo. Creative dvd (iako 40x) je u stvari radio kao 10x dok ovaj stvarno cita diskove (na pocetku 20x a na kraju diska 40x, prosek 32). Ja sam odusevljen.
O rezanju sta da kazem. Veoma brzo zavrsi. Posto nisam imao 24x diskove a hteo sam da probam kako radi na toj brzini, narezao sam 16x verbatim kao 24x za 3:50. Disk radi bez problema, brzo ga cita, jedino onaj nesrecni creative stuca sa njim (on stuca i sa 16x. verovatno mu odgovara do 8x). Tray mu je veoma tih!!!

Do sad nisam imao iskustva sa pisacima, ali ako mu je radni vek dugacak (da kucnem u drvo), topla preporuka.

Made in Korea
Sdelano v Koree

Utesna vest, pojavo se program koji na CD-R'u reze DVD!

???????
Ovo mi nista nije jasno. Objasni to?

Nazad
Vrh Dno