Šta je novo?

Hardver LG 24GN650-B ILI AOC 24G2U

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Sxandu2K

Poznat
Učlanjen(a)
03.08.2022
Poena
35
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 12700kf + Be Quiet Dark Rock 4
Matična ploča
MSI PRO Z690-A
RAM
Kingston Fury Renegade 2x16 3200mhz
GPU
TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 OC
Storage
Patriot SSD M.2 NVMe 512GB Viper + Samsung EVO Plus 1TB + WD Blue 320GB
Zvuk
Razer Kraken Tournament Edition
PSU
Antec HCG750 Gold
Kućište
LIAN LI LANCOOL 216
Monitor
LG 24" UltraGear 24GN650-B
Miš & tastatura
Razer Huntsman Tournament Edition + Razer Deathadder V3
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji bi mi vi preporucili izmedju ova 2.

Monitor je iskljucivo za gaming, nije mi bitno da li ima zvucnike itd..

Od ta 2, verovatno LG, ako ti konektori nisu bitni (AOC ima hrpicu USB konektora).
Oba su dobra ali je AOC promenio panel u ovom modelu za nešto gori no što je prvobitno imao i nema načina da znaš koji ti se zalomio dok ga ne kupiš (najverovatnije novija verzija). Ponavljam, i sa tom drugom verzijom panela je i dalje dobar, samo nije onako fantastičan kao prvobitna verzija.

Baci pogled i na Gigabyte G24F, takođe dobar monitor...

Najverovatnije cu uzeti LG, vidjao sam i taj gigabyte, takodje solidan monitor, ali kako su napravili eksplozivno napajanje zaobilazim njihove proizvode, izgubili su moje poverenje:rolleyes:

Hvala na savetu(y)

Ma verujem da je monitor dobar, ali iz nekog svog principa sam rešio da izbegavam gigabyte proizvode, bar neko vreme. Meni je suludo pustiti neki proizvod u prodaju dok nije adekvatno testiran u svim mogucim uslovima.

Edit: Asus sam gledao, nije mi vizuelno zapao za oko, postolje mi se nije svidelo, uzimam LG, ne sumnjam da sa bilo kojim od ovih mogu pogrešiti.

Ako se dobro secam, AOC je koristio neke Panda panele koji su takodje bili krs. Ja sam tri monitora vratio jer je svaki imao neku gresku. Dzabe sto je napucan sa konektorima ako je panel krs. Mrtvi pikseli, katastrofalni uglovi gledanja za IPS, neke plave senke na beloj pozadini...

Poslednja izmena:
Ako se dobro secam, AOC je koristio neke Panda panele koji su takodje bili krs.
Ja sam bas citao o njima da su dobri, odlican kontrast za ips panel, ali sada to je lutrija kakav panel ces ti dobiti, ti očigledno nisi imao srece.

Sutra uzimam monitor, javicu kakvi su utisci, pretpostavljam da cu biti prezadovoljan jer trenutno koristim neki benq star 10 godina.

Pogledaj i Iiyama. Imaju korektne modele

Uzeo sam LG, nema mrtvih ili zaglavljenih piksela, postoji malo backlight bleed ali nije primetno. Postolje je jako kvalitetno ali je malo veće nego sto sam ocekivao. Mogu preporuciti njegovu kupovinu. (y)

Model iz naslova

LG 24GN650-B​

AOC 24g2u je odličan monitor imam ga skoro dve godine bio je best bay, ali kao što kolega kaže u novije verzije ubacuju lošiji ekran.aoc2.png
Kod starih original ekrana serijski broj na kutiji počinje sa ATN a kod novih sa lošijim panelom sa AWB .

Nazad
Vrh Dno