Šta je novo?

LG 227WT - ima li ga kod nas?

Shane

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
309
NA LG sajtu se može videti navedeni model:
http://www.lge.com/products/model/detail/l227wt.jhtml
Izgleda lepo (bar na slikama) a i po karakteristikama zvuči interesantno (300cd/m² • Kontrast: 5000:1 • 2ms • 170°/170° • Panel: TN+Film • HDCP). Da li je neko našao neki review? Može li se kupiti kod nas?
:wave:

Poslednja izmena:
Хммм... стварно лепо изгледа, али мислим да га још неко време нећеш код нас наћи... Имаш у Пину нешто слично 226wtq, чини ми се да је разлика у контрасту (3000:1) али то нећеш ни приметити... дилерска цена му је око 250+ПДВ...

NA LG sajtu se može videti navedeni model:
http://www.lge.com/products/model/detail/l227wt.jhtml
Izgleda lepo (bar na slikama) a i po karakteristikama zvuči interesantno (300cd/m² • Kontrast: 5000:1 • 2ms • 170°/170° • Panel: TN+Film • HDCP). Da li je neko našao neki review? Može li se kupiti kod nas?
:wave:

U kratkim crtama da ja ne izmisljam rupu na saksiji sta kazu strucnajaci.
Ja bih ovako stavio naslov:
"Kontraudarac na Samsungove kod nas veoma "popularne Klaviriste 203,226,2232"
U odnosu na predhodni wtq slika dosta poboljsana.
U nekim testovima 22" u Nemackim PC casopisima je u samome vrhu(a znate kakvi su oni kada testiraju),odnos cena-kvalitet zauzima prvo mesto. Najkvalitetnija slika i najbolji uglovi gledanja.Mane su mu slabiji izbor za raznorazna podesavanja,i malo losiji u reprodukciji pokretnih slika(filmovi,igrice) ovaj kontrast od 5000:1 je malo po njima fabricki nabudzen.(napomena u uporednom testu sa skupljim modelima).Njihov rezime: jednostavan 22"jeftin monitor sa osnovnim podesavanjima dobrim uglom gledanosti i odlicnom slikom.
Nudi se u crnoj vec vidjenoj klavirskoj boji:
verzija wt-bf sa 2ms i 5000:1.(d sub i dvi-d)
verzija wt-pf 2 ms i 5000:1.(d sub,dvd-i hdcp 340e)
U Nemackoj od oko 273e-285e (sa dvi-d)sa isporukom na kucnu adresu!
Cena je trenutno ista maltene kao i predhodni model wtq 267e-295e isto sa isporukom.Trend je na zapadu ocigledan,da se noviji modeli nude po cenama i malo nizim od predhodnih sto je dobra vest za njih (za nas ,moracemo jos da pricekamo).

Poslednja izmena:
Hvala zooro na informacijama ovim - vidim ja - smeshi mi se novi monitor.

Hvala zooro na informacijama ovim - vidim ja - smeshi mi se novi monitor.

zaboravio sam jos da dodam:
stvarne izmerene vrednosti kontrasta su kao sto sam napisao najbolje od svih testiranih 22"
ali sam zaboravio da dodam takodje i osvetljenost je najbolja.
kontrast real 4971:1.
osvetljenost real 297cd/m2

tako da jedva cekam da ga neko ponudi i da ga pazarim i to bez razmisljanja(da ne nosim metar sa sobom da premeravam).samo ne znam koliko ce mu ovde biti cena????ako je priblizna onoj koju ima wtq.kao na zapadu :banana:
a ako ovi nasi kao sto umeju sve sto je novo da mu u pocetku nabiju cenu ...????cekamo

zaboravio sam jos da dodam:
stvarne izmerene vrednosti kontrasta su kao sto sam napisao najbolje od svih testiranih 22"
ali sam zaboravio da dodam takodje i osvetljenost je najbolja.
kontrast real 4971:1.
osvetljenost real 297cd/m2
Stvarna vrednost kontrasta bi trebalo da se meri po ANSI standardu, jer niko u stvarnom radu neće da gleda samo potpuno crnu i belu sliku. Ni najskuplji PVA/MVA monitori nemaju stvarnu vrednost kontrasta ni blizu onog gore navedenog.

da li sve gore navedeno vazi i za manjeg clana L207WT? stvarno izgleda zanimljivo...

cuh i ja za taj monitor i zvuci interesantno,steta sto ga kod nas nece biti jos neko vreme(kako stvari idu kod nas), a sto se cene tice kod nas je uvek oko 100e skuplje bilo.

@banzaii
pa oni to vrlo jednostavniim metodama odredjuju,
koliko ima cd na crnoj pozadini,
koliko cd na skroz beloj pozadini,
pa onda to podele, npr. 0.65 cd/m2 / 300 cd/m2 = 4615

Znam ja kako oni to mere, zato i kažem da ta vrednost nema veze sa stvarnošću. :)

:)nema

Ima li novosti u vezi doticnog modela Lg monitora,tj kada ga mozemo ocekivati u Srbiji?

Ima li novosti u vezi doticnog modela Lg monitora,tj kada ga mozemo ocekivati u Srbiji?

na zapadu prodaja pocela ovih dana . nisu ga jos svi prodavci dobili zato mu i cena toliko varira,cena se krece od 330 - 390 evra sa isporukom na kucnu adresu.tamo gde ga ima brzo se rasproda potraznja je ogromna.na testu renomiranog nemackog pc casopisa "chip" je prvi monitor koji je dobio ocenu ODLICAN.ukratko kazu da "bode u oci"kakvu sliku ima.sve naj naj. minus je dobio jedino sto ne moze visinski da se podesava i nema zvucnike.a kad ce kod nas to cudo da stigne i po kojoj ceni:wall:????

na zapadu prodaja pocela ovih dana . nisu ga jos svi prodavci dobili zato mu i cena toliko varira,cena se krece od 330 - 390 evra sa isporukom na kucnu adresu.tamo gde ga ima brzo se rasproda potraznja je ogromna.na testu renomiranog nemackog pc casopisa "chip" je prvi monitor koji je dobio ocenu ODLICAN.ukratko kazu da "bode u oci"kakvu sliku ima.sve naj naj. minus je dobio jedino sto ne moze visinski da se podesava i nema zvucnike.a kad ce kod nas to cudo da stigne i po kojoj ceni:wall:????

Na idealo.de su jeftinije cene dosta od 330-390Eur. Imas li linkove ka testovima na netu?

Poslednja izmena:

sve te nize cene sto vidis su ti za monitore od 19 i 20 cola pise ti levo i o kojim modelima se radi.a najjeftiniji 227wt, od 22cola (opet u ponudi kod amazona) trenutno
se nudi za 294 evra.rekoh ja da ga nisu svi prodavci dobili. pa kad se trziste tamo stabilizuje (posle prvog naleta jer onaj ko je hteo da ga ima medju prvima taj ga je i svesno platio skuplje).konkurencija bato,realne marze,carine ,porezi.a i lako im je imaju te sajtove koji se svakog trenutka azuriraju gde se nudi najjeftinije svaka tehnicka stvar serviraju ti test prodavnice i naravno aparata.pa ga tamo gde je najjeftiniji bez razmisljanja preko neta i pazare .ja bih za to cudo zmurecki dao tih 300 evra.samo me zanima kad ce kod nas da stigne i sta ce ovi nasi da napisu koju cenu???

Poslednja izmena:
I ja pratim ovaj model, ako kod nas bude ispod 350e postaje jako ozbiljna opcija za kupovinu. Inace, izgleda da u decembru dolazi Samsung Syncmaster 227BW.
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1243802
Doduse, pitanje je da li je istina...

sve te nize cene sto vidis su ti za monitore od 19 i 20 cola pise ti levo i o kojim modelima se radi.a najjeftiniji 227wt, od 22cola (opet u ponudi kod amazona) trenutno
se nudi za 294 evra.rekoh ja da ga nisu svi prodavci dobili. pa kad se trziste tamo stabilizuje (posle prvog naleta jer onaj ko je hteo da ga ima medju prvima taj ga je i svesno platio skuplje).konkurencija bato,realne marze,carine ,porezi.a i lako im je imaju te sajtove koji se svakog trenutka azuriraju gde se nudi najjeftinije svaka tehnicka stvar serviraju ti test prodavnice i naravno aparata.pa ga tamo gde je najjeftiniji bez razmisljanja preko neta i pazare .ja bih za to cudo zmurecki dao tih 300 evra.samo me zanima kad ce kod nas da stigne i sta ce ovi nasi da napisu koju cenu???

Ispravili su cenovnike na idealo.de sada se krecu od 320 eur pa navise,sto me je prilicno obeshrabrilo :(

Ima li najava gde se moze pogledati doticni model u Bg?

pogledaj na idealo.de pored monitora ,desno gore ti je trend kako se krece cena i sve ce ti biti jasno.trenutno najtrazeniji monitor na zapadnom trzistu .gde se u radnji pojavi odmah se razgrabi.

malo mi je to blesavo jer gigatron nudi neki lg 22" wide sa 5ms za 16990 dinara,pa ja iskreno ne bih dao te pare.imao sam vec 204wt od lg i zato mislim da ovaj akcijski model iz gigatrona sasvim zasluzuje epitet best buy te klase

Izgleda da se pojavio u PINU sa cenom od 355e. Cena je malo povisoka, ali ako je toliko dobar kao sto kazu, sigurno ce biti interesantan mnogima.

Na ITsvetu pise da mu je kontrast 10000:1, dok na LG-jevom sajtu pise DFC 5000:1.
Evo jednog testa. Ako ga neko kupi, neka obavezno napise utiske.

Poslednja izmena:
Ako se zaista pojavio ja ga uzimam sebi sutra pa ću da postujem.

Koji je monitor do 200e dobar za igranje igrica?

E to je po svemu sto smo culi zver na tvom stolu.
Gde si ga uzeo, koja kinta ?

Ne znam da li moze da se pise gde je kupljen ali cena je 25900. Svaka cast prodavcima. Odmah je prikljucen na razne testove i sve je besprekorno. Stvarno nemam zamerki. Probijanje po gornjoj i donjoj ivici je skroz zanemarljivo. Treba da se dobro zagleda. To je jedina mana, sve ostalo je perverzija

Hajde baci jos koji detalj , kako se snalazi u igrama ( pre svega interesuje me kako skalira na 1280 ) ............. ?

Vrh Dno