Šta je novo?

LG 2241S ili Samsung 2243nw

matrixxsu

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2008
Poena
410
sta mislite koji je od ova dva bolji posto je lg 12000din,a samsung oko 14000din...sve su im karakteristike iste 5ms,8000:1,1680x1050...
hvala

Samsung. Gledao sam u radnji jedan pored drugog samsung 2243nw i LG W2234S... Samsung ima mnogo lepsu sliku, mnogo prirodniju i skladniju (bar se meni tako cinilo). E sad kontam da se ovaj lg 2241s ne razlikuje mnogo od 2243s. A lik u prodavnici mi kaze da samsung inace ima prirodniju i nekako lepsu sliku od ostalih zato sto im je gusci panel ili tako nesto (naravno, ako je samsungov original panel). Kod svih ostalih monitora je razmag izmedju pixela 0,27mm a kod samsunga 0,24mm. Valjda sam dobro ovo razumeo. i da, mislim da LG 2241s ima 21,6" a ne 22". to je nekih 1,2cm.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ne, apsolutno, licno da se ja pitam uzeo bi Viewsonic vx2260wm, ali posto se ne uklapa u budzet, samsung je najrealnija opcija...Ne znam cemu taj flame...

hvala...hteo sam taj viewsonic ali mi se nije svidjalo to sto nisam nigde mogao da mu vidim sliku tj niko ga nije imao u prodaji i malo me je brinulo sto je 16:9 i uzi je dosta...uzeo sam samsung 2243nw jer bas taj dan kada sam krenuo da kupim monitor prodali su lg pa nisam mogao da uporedim sliku...da li ima neki nacin da se proveri koji mi je uleteo panel kod ovog samsnga tj da li kod ovog modela ima vise panela?

1. staviti "contrast" i "brightnes" na 0
2. pritisnuti "menu" da bi se izaslo iz osd menija
3. pritisnuti "source" taster i drzati ga 5-6 sekundi, pojavice se na ekranu sistemski meni sa informacijama

E sada, na meniju ima nekoliko razlicitih informacija o monitoru (koliko je radio...itd), a gleda se informacija o verziji dakle, "version" i obicno se nalazi pri dnu menija (2. ili 3. odozdo)
Dalje, pod tom stavkom nalazi se niz slova i cifara, nesto slicno kao m-MY22N0CLA-1000.1.

E sada, gledas pretposlednje slovo u ovom nizu, u gornjem primeru to je slovo L.
Prema onome sto se vrti po netu, najcesce su sledece opcije (mada kod nekih novih serija i modela ima i drugih oznaka, u tom slucaju se gleda serijski broj, na nekim forumima sam nasao):
x-xxxxxxxAx-xxxx - ovo je Samsungov panel, slovo A
x-xxxxxxxLx-xxxx - AU Optronics panel, slovo L, izuzetan panel takodje,
x-xxxxxxxDx-xxxx - C panel, nesto "losiji" od gore navedenih
x-xxxxxxxIx-xxxx - CPT panel, "najgori".

Nazad
Vrh Dno