Šta je novo?

Lg 1952 podesavanja

hercegovac

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2007
Poena
320
Danas sam kupio ovaj monitor. Znaci oci mi ispadose. Molim nekog od vlasnika da mi malo pripomogne, jer ja u ovo cudo nemogu da gledam. Uzasno je sve jako, a kad smanjim kontrast i osvetljenje onda se ne vidi nista. Da li je ovo normalno, ili da ga sad prodajem.
pozdrav!!!!

Sta je jako ? Idi u meni, stavi brightnes na 90, kontrast na 65, boje podesi npr (kod mene je tako) R:48, G:47, B:65 , stavi gamma na -50 i vozi. to je normalno za LCD. Inace njemu treba nekih 15 min posle paljenja da se "ugreje " ekran. Moraces se malo privici, svi LCD-i sa kontrastom od preko 500 sijaju jako, tako i treba, samo se malo naviknes i gledas da uvek imas neko pozadinsko svetlo, a ne samo mrak u sobi.

Danas sam kupio ovaj monitor. Znaci oci mi ispadose. Molim nekog od vlasnika da mi malo pripomogne, jer ja u ovo cudo nemogu da gledam. Uzasno je sve jako, a kad smanjim kontrast i osvetljenje onda se ne vidi nista. Da li je ovo normalno, ili da ga sad prodajem.
pozdrav!!!!

Ja sam imao isti utisak kada sam ga kupio. Probaj ovako:

Brightness: 20
Contrast: 68
Gamma: -50

i obavezno mu daj punu rezoluciju tj. onu predvidjenu koju ce ti i sam preporucivati
1280x1024 npr. (kod mene je bar tako)
e onda ga podesavaj!
ako imas frku oko malih fontova aplikacija i samih ikonica kao sto sam ja npr. imao
zbog "nekih" korisnika sa slabijim vidom....
to mozes srediti iz display menagera;)

POdesi na native rezoluciju i refresh rate i trebalo bi da radi vise nego dobro.

Vrh Dno