Šta je novo?

LG 16x pisac

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Planiram da kupim ovaj dosta spominjani cd pisac, pa me interesuju tri stvari:

Kako cita cdove (posedujem creative dvd i ocajan je u citanju obicnih cdova)
Da li ima mogucnost overburna?
Da li je 200 Dem povoljna cena za njega?

Citanje zeznutih CDova je veoma dobro, kao i kod vecine rezacha.

Bio je oko 2 meseca kod mene i nisam uspeo da ga nateram da radi overburn (model je GCE a ne onaj drugi:D )
Bilo je mnogo reci o overburnu na forumu, cuh dosta komentara o postojanju overburna ne pojedinim rezacima(medju onim u koje su se kleli po pitanju overburna nalazi se i pomenuti LG), a kod mene nije radio, valjda treba firmver novi, bog ce ga znati:D

Cena od 200 kerma je dobra, ja sam ih video za 210 najjeftinije.

Pozdrav

BodyRemover je napisao(la):
Bio je oko 2 meseca kod mene i nisam uspeo da ga nateram da radi overburn (model je GCE a ne onaj drugi:D )
Bilo je mnogo reci o overburnu na forumu, cuh dosta komentara o postojanju overburna ne pojedinim rezacima(medju onim u koje su se kleli po pitanju overburna nalazi se i pomenuti LG), a kod mene nije radio, valjda treba firmver novi, bog ce ga znati:D

Ne mogu da verujem, meni overburnuje k'o lud:), bez ikakvih problema, sa starim firmwareom. Sta ti se tacno desavalo kada si pokusavao da overburnujes?

Laza je napisao(la):
Planiram da kupim ovaj dosta spominjani cd pisac, pa me interesuju tri stvari:

Kako cita cdove (posedujem creative dvd i ocajan je u citanju obicnih cdova)
Da li ima mogucnost overburna?
Da li je 200 Dem povoljna cena za njega?
Kratko i jasno: kupuj ga slobodno, best bay.

Pozdrav

pa sto nisi pitao ??? cemu sluzi forum???

sa verzijom 1.02 firmera overburn radi savrseno...

sta se desavalo? Nista:D :D

Nero prijavi da uredjaj ne podrzava overburn i samo izbaci disk. Reinstalirao sam Neru, a onda i instalirao 4.37 4 in 1 drajvere ali nista.

Ako postoji nesto sto neznam recite, odma vracam rezac(stoji kod caleta u firmi:D)

Gedzo majstore nauci jednom da se kupiti pise buy a ne bay:D

sta se desavalo? Nista:D :D

Nero prijavi da uredjaj ne podrzava overburn i samo izbaci disk. Reinstalirao sam Neru, a onda i instalirao 4.37 4 in 1 drajvere ali nista.

Ako postoji nesto sto neznam recite, odma vracam rezac(stoji kod caleta u firmi:D)

Nadam se da nisi pokusao overburn sa Track-At-Once, posto samo u Disk-At-Once modu moz' da radi overburn. Naravno, moras prvo u Nero-u (ili koji vec program koristis) da ukljucis opciju za overburn.

Meni bez problema radi, uspeo sam da naguram 715 MB na 700 MB cd.

Naravno overburn je bi enejblovan a i Track at once cekiran.

Ja sam sa starim Teaco w54e naprzio 680MB na 650MB CD;)

Naravno overburn je bi enejblovan a i Track at once cekiran.

Ali treba da bude aktivan Disc-At-Once! (Mozda si sada napravio lapsus?)

I naravno treba da u Nero-u prvo izaberes No Multisession ako rezes kompilaciju, da bi ti uopste ponudio snimanje Disc At Once metodom pa samim tim i overburn.

Evo sad pogledah, ukljucen mi je disk at once (pouzdano znam da to nikad nisam ni menjao:) )

lapsus:)

Ajde......mislite malo jace:D:D

Evo sad pogledah, ukljucen mi je disk at once (pouzdano znam da to nikad nisam ni menjao:) )

lapsus:)

Ajde......mislite malo jace:D:D
Sigurno si nesto pogresno cekirao. Rezanje nesmes da pocnes kao multisesion jer je automatski overen tack at once. U setovanjima imas da mu zadas maximum za owerburn itd...
Greska je 100% ljudski faktor.

byMaX je napisao(la):
Gedzo majstore nauci jednom da se kupiti pise buy a ne bay:D
Ko radi taj i gresi.ctp;

Mozda i ja gresim, ali nemogu to odmah proveriti jer mi rezach nije kuci momentalno.
Mogao bih se zakleti da su sva setovanja u Neri bila ok. Znaci no multisession, disk et vans, enejblovan overburn a vremena za overburn postavljena na oko desetak minuta(nije mi trebao duzi overburn)

Nisam pomenuo da isti rezac nje hteo da radi overburn ni sa CloneCDom u kojem ne treba nista cackati da bi overburn proradio(overburnovao sam sa CloneCdom i Tikom w54e).

Dakle demantovao:D bih ono za ljudski faktor, mada, ko radi taj i gresi....:D

Mozda i ja gresim, ali nemogu to odmah proveriti jer mi rezach nije kuci momentalno.
Mogao bih se zakleti da su sva setovanja u Neri bila ok. Znaci no multisession, disk et vans, enejblovan overburn a vremena za overburn postavljena na oko desetak minuta(nije mi trebao duzi overburn)

Hmm, a da li si probao overburn pri CD Copy-ju - automatski ti ga ponudi kada je disk duzi od tih ~700 MB i kad je enableovan u opcijama (sto si rekao da je bilo)?

desetak minuta overburna je previse - to nije greska moze da ti tamo pise i stoji sta hoce ali neces moci toliko da snimis u svakom slucaju...

proveri jos jednom sigurno si nesto prevideo prilikom snimanja

Vince Carter je napisao(la):
Hmm, a da li si probao overburn pri CD Copy-ju - automatski ti ga ponudi kada je disk duzi od tih ~700 MB i kad je enableovan u opcijama (sto si rekao da je bilo)?

Upravo sam tako i probavao, tacno je da ponudi overburn, al` ne lezi vraze, nije hteo ni onda.
Valjda si hteo da kazes ponudi overburn cak i kada je overburn disejblovan.

Sigurno sam rezac ima neku falinku. Bas sve sam probao(izmedju ostalog i ovo sto rekoste ali nikako ga nisam uspeo naterati da overburnuje:()

D-KEE je napisao(la):
desetak minuta overburna je previse - to nije greska moze da ti tamo pise i stoji sta hoce ali neces moci toliko da snimis u svakom slucaju...

proveri jos jednom sigurno si nesto prevideo prilikom snimanja

nisam rekao da mi je trebalo 10 min overburna, vec da sam to stavio kao neku proizvoljnu vrednost, tacnije nebitnu.Kapiram da se moze overburnovati(koliko smo je puta izgovorili ova rec je izgubila znacenje-dzimini dzilikers:D) maximalno 10, 15 mega.

Pricali smo o setovanjima u Neru, a ja sam probao overburn(u daljem textu ob:)) i sa CloneCdom gde ne treba nista dirati da bi se ob-ovalo a opet nije moglo.

Mislim da nema svrhe nista dalje govoriti, rezac ima neku faltu i to je to:)
Probacu da ga vratim, mada mislim da ce to biti malo teze. Bice nekih fazona u smislu:to si ti pokvario itd. Wish me luck
hvala i
pozdrav.

Ja sam imao slicnih problema, ali kada sam detaljnije pogledao setovanje nera (no multi session, DAO, minutaza 82 i slicno) i sve podesio onda je proradilo.
LG GCE8160B, firmware 1.02
Nero 5.5.5.1
VIA 4in1 4.36
Maksimalni ob 714MB na smartbuy 700MB, ali ovo sve varira. Na nekim sb diskovima vec na 706 nije mogao to da procita.

Dobar je Disc Juggler, ali overburn takodje dobro rade i Nero i CloneCD. Sve je to do rezaca, a ne softwarea. ;)

Nazad
Vrh Dno