Šta je novo?

LG 16/10/40 ili Teac 24/10/40

• Začetnik teme Webby
  • Datum pokretanja
W

Webby

Guest
Koji da uzmem od ova dva, razlika u ceni je skoro 100dm.

24x zvuci lepse, ali nekako bih pre uzeo LGa. Imam ovde trenutno teaca 24x (na nekoliko dana) i nisam nesto odusevljen (inace koristim NEC 12x)

Uzmi LG jer je 100dema mnogo previse :). LG se pokazao (bar koliko sam ja imao iskustva sa njim) kao vrlo dobar pisac, ali ne mogu da pretpostavim koliko je izdrzljiv, tacnije dugovecan.
Sto se tice Teaca, ja ne znam kakve su vam to price i pricice, ali vreme ce pokazati koliko je W524e standardno dobro uradjen pisac u jedinstvenom stilu Teaca...

Nesto sam cuo da Teac losije reze NoName diskove? Da li je tacno?

teac je napravio odlican rezac..
imao sam ga jedno 2 meseca i rezao na njemu sve i svasta...
nista nije puklo...
rezao sam audio diskove na 24x na no name i svi su lepo odradili novu godinu na prosecnim cd citacima....

odlican je i moja preporuka ali ako si vlasnok cd teke ili tako nesto...

ako rezes 10-15 cd-a mesecno... lg rula... a za 100dm mozes da kupis svasta pa sad sam odluci....

Stigao je i LG 24x, skuplji je od 16ice samo ~20DM. Inace na LGu (16x) sam snimao i preko 80 diskova dnevno, i svaki je radio savrseno, nisam primetio ni veliko grejanje ni pad kvaliteta koje je Bane pominjao u testu. Sada sa LGom 24x mi je 'rekord' 50ak za dan, sve na 24x, i ista je situacija.

Ashley je napisao(la):
Ziveo Bane koji je napokon rekao neku lepu rec za LG :)

Vince, hajde malo detaljnije o utiscima sa LG 24x - radi li overburn, kako grebuje muziku...
Esli, ne testiram ja pisace za Bench, nisam ja taj Bane :)...

Ashley je napisao(la):
Ziveo Bane koji je napokon rekao neku lepu rec za LG :)

Vince, hajde malo detaljnije o utiscima sa LG 24x - radi li overburn, kako grebuje muziku...

Po svemu je veoma slican prethodniku, dakle odlican je i po pitanju overburna i audio grebovanja (brzina grebovanja je skoro bukvalno identicna), ali ima drugi chipset - Oak, ExacLink zastitu za razliku od SuperLinka (kazu da je ExacLink bolji), ima 8MB buffer, na 24x veoma brzo pise u odnosu na vecinu ostalih 24x rezaca, pise lepo 24x i po medijima sertifikovanim na manje brzine... Imas i detaljan review na www.cdrlabs.com.
Od mana treba pomenuti da je najmanja brzina snimanja 8x (mada to meni licno ne smeta), i sto Nero (SAMO Nero) hoce da se zaglupi pri overburnovanju nekih (ne svih) obicnih diskova (ne 90min), kada zavrsi pisanje LeadOuta prijavi gresku, ali su diskovi savrseno snimljeni, a ja sam oborio licne rekorde u overburnu sa njim. :) Mozda se to ne bi desavalo sa starijim verzijama Nera, ali me mrzi da isprobavam, ionako nema nikakvog uticaja.
Inace ispravljena je greska koju je imao 16x model u firmwareu, pa sada kada CDSpeedom uradis overburning test, dobices realan pokazatelj koliko moze da stane na neki disk (16ica je prijavljivala da na svaki moze 99min ili tako nesto).
Eto. :)

Nazad
Vrh Dno