Šta je novo?

Letacine - preporuka

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
mislim koji izraz :)

Preporucite mi neke dobe letacine, nisam stvarno bio u toku sa njima u poslednje 2god, a od 1998 djene-djene.
Znaci sta je sve kvalitetno izaslo od, ajde da kazem 1998, pa na ovamo ???

Od "ozbiljnih" simulacija: Microsoft Flight Simulator 2002 i Fly ! II . Ako ti je dosadno na Flight Simulator-u da upravljas civilnim avionima, tu je dodatak Warbirds Extreme.

Od onih sa pucanjem ali ipak relativno realnih, da kazemo uslovno "arkadne simulacije": IL-2 Sturmovik i Commanche 4.

Od onih nja-nja pucacina-letacina: nemam pojma, ne bavim se njima :D .

A Su-27 ??? To sada procitah u jednom drugom topicu... A svemirske simulacije letenja (tipa StarWars...) ?

A da zaboravio sam i npr. F/A18 Superhornet i generalno sve "letacine" koje se izdaju pod firmom Jane's Games (Jane's je onaj izdavac najboljih svetskih casopisa o avionima).

Sta rece - Il-2 Sturmovik "arkadna" ???

Ukljuci full realizam po probaj stall, spin, itd...
Stavi tri patcha i pogledaj:
http://www.cfspilots.50megs.com/il2_fb.htm

Druga je stvar sto pre 60 godina nije bilo instrumenata iz FS2002.
Inace u nastavku Forgottrn Battles (za mesec dana) imas nekih 15-tak podesavanja na motorima...

O grafici ne treba trositi reci...

Ako kojim slucajem trazis izrazito arkadnu i veoma zabavnu igru onda preporuka za Airfix Dogfighter, vozis avioncice po kuci i bobmbardujes neprijateljske podmornice u kadi itd.

drapin je napisao(la):
A da zaboravio sam i npr. F/A18 Superhornet i generalno sve "letacine" koje se izdaju pod firmom Jane's Games (Jane's je onaj izdavac najboljih svetskih casopisa o avionima).

Za Jane's znam, imam skoro sve njihove naslove do 1998. I dan danas volim da igram AH-64D Longbow za cijim intro-om secem vene :)

Vocko je napisao(la):
Za Jane's znam, imam skoro sve njihove naslove do 1998. I dan danas volim da igram AH-64D Longbow za cijim intro-om secem vene :)

Taj Longbow je nesto najjace sto postoji!!:D

Il2 Sturmovik obavezno!
Od civilnih simulacija Fly! 2 sa svim patchevima...

Svemirske simulacije ?? Vrlo rado :)

Freespace 2, Independence War 2 (fenomenalno), Star Wars-ove izbegavaj uglavnom.
I nikako nemoj propustiti Microsoftov Starlancer.

Flanker 4.0 :)))) Ovo bih voleo da vidim.

Evo za tebe Vocko savet:

Flanker 1.5 , jeste ruzan (vektorska grafika) ali je odlican. Odlican za dogfight.

Flanker 2.x je razocarao. Probaj ga, ima do jaja grafiku ali obavezno nabavi 2.5 upgrade. Bolje sacekati Lomac.

I na kraju, Falcon 4.0 + SuperPack 3 . imas i Balkan theatre za download.

Uskoro cu da nabavim pisac pa mogu sve to da ti snimim.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Flanker 4.0 :)))) Ovo bih voleo da vidim.

Evo za tebe Vocko savet:

Flanker 1.5 , jeste ruzan (vektorska grafika) ali je odlican. Odlican za dogfight.

Flanker 2.x je razocarao. Probaj ga, ima do jaja grafiku ali obavezno nabavi 2.5 upgrade. Bolje sacekati Lomac.

I na kraju, Falcon 4.0 + SuperPack 3 . imas i Balkan theatre za download.

Uskoro cu da nabavim pisac pa mogu sve to da ti snimim.

Ma donecu moj pisac do tebe kao da je to frka :)

A da neko nema slucajno sve nabrojane igre, pa da dodjem da nareckam (nosim moj rezac ako nemate) ??

Poslednja izmena od urednika:
Nisam siguran...barem za ovaj drugi.

Imam neke informacije ( iz prve ruke) da je radjen u N-vidia kodu.
Refleksije mora su radjene za GF3 i GF4.

Inace Duron 800 (klasa Cooperminea) drzi na 25 - 30 FPS ali kad preleces nisko St Petersburg ili Helsinki - pada na 3-4 FPS (u visim rezolucijama).
Vestacka inteligencija jede procesor... (nije sala)
...itd.

Ne verujem da ces uzivati ispod 1.5 Ghz / Gf3 Ti500 ...

Za prvi nemam ozbiljne informacije, ali se secam kad je izasao Flanker 2.0 - da je bio "igriv" na hardveru koji se pojavio nakon pola godine.
Sa 64RAM (sto je tada bio igracki standard) pucao je u desktop pri sletanju...

su-27

elem,
pokusavao sam ovaj topic da pokrenem i ranije ali bez uspeha.
Od svega navedenog imao sam priliku da igram Flankera 1.0,1.5,2.0 i IL-2 Sturmovik
Flanker me je odusevio, narocito prvih par verzija, jer do tada nisam video nista slicno po realnosti i kompleksnosti. 2.0 verzija jeste razocarala, mahom zbog lose optimizovanosti i nedostatka zanimljive kampanje, a nisam primetio "nazadovanje" u realnosti u odnosu na prve dve verzije. Cuo sam za 2.5 i jaako me interesuje gde to mogu da nabavim i dali neko od postera to ima.
Il-2 sam skoro nabavio, pripalio maximalni reality i zabezeknuo se. Toliko je kompleksno, i realno, da mi je na ivici igrivosti. Pod milim bogom ne mogu da pogodim nekog bombom u bombarderskim misijama, od 10 pokusaja uspesno unistim 2 obicna vozila, a tenkove 0.5. Fighterske misije su mi vec zanimljivije, jerbo su mete uglavnom glupe i drze se grupacija ko pijani plota, pa mi je score killova po misiji znacajno veci. Ne znam, jednostavno mi je zamorno, opasno su me razocarali mnogi detalji (pobogu satelitski precizna mapa u real-time-u koju nisam uspeo da od-zoomiram!), dosadna muzika, i pomalo zastareli meniji. Mada, zaista, sam fizicki model je bolesno realan, toliko da nisam uspeo da podignem mesershmita ni miga (lovce) iz prvih 5 pokusaja, dok nisam odgledo tutorial (sto mi je cesto ispod casti) :) ******, naviklo se ne mlazne motore Suhojeve :)
Dakle, finalna preporuka za MSoftov FSimulator je ? (verzija - odnos performansi i realnosti)
Jos me interesuje mogu li se negde naci kvalitetne kampanje za Su-27 2.x verziju?

U sustini igra je odlicna, nelinearna kampanja u kojoj sam biras ciljeve i sektore u kojima ces leteti, nikad ne letis sa manje o sest wingmena i dosta realna po pitanju detekcije damage-a tvog aviona. Model letenja i nije nesto u odnosu na IL-2. Posle desetak dana igranja samo CF simulatora sednem za IL i padnem u kovit posle 30 s. Licno jedva cekam bilo kakvu simulaciju letenja posto je trziste prilicno siromasno dobrim igrama tog tipa. Moja preporuka je IL-2 i Cf simulator.

Ako znas napisi datume izlaska onig cuda od Lock on-a.

Poslednja izmena od urednika:
Polako Arthure... Sturmovik je daleko ozbiljniji i uspesniji simulator nego sto ga predstavljas:
- bombarderi se drze u grupi jer je to bila stvarna taktika do 1945, da bi se koncentrisala vatra mitraljezaca na lovce (a ne zato jer su glupi...)
-mapu ne moras da ukljucujes ako ti ne treba, a od-zumiras je istim tasterom misa - samo nastavi da klikces
-muziku stavljas sam koju hoces, imas foldere pa ubacuj i menjaj, od Lili Marlen preko Hora Crvene Armije do Marseva Luftwafe...
-Meniji su savrseno funkcionalni a namerno su stilski radjeni da izgledaju kao table iz 1941...
...
Inace jos pre izlaska, na E3 u LosAngelesu je proglasen za najbolji simulator (ispred FS2002)... Kampanje i misije mozes sam da kreiras sa savim faktorima od vremenskih prilika do verovatnoce dogadjaja...

Problem je samo koliko te sve to iznad Rusije intresuje i koliko si ga proucio ( imas original Manual u prilozenom fajlu)

Sturmovik

Koja je minimalna graficka karta potrebna za IL Sturmovik

Da li je dovoljna GF 2 MX ili da nabavljam GTS ?

Da li je celeron na 1000 Mhz dovoljan?

Re: Sturmovik

lolek je napisao(la):
Koja je minimalna graficka karta potrebna za IL Sturmovik

Da li je dovoljna GF 2 MX ili da nabavljam GTS ?

Da li je celeron na 1000 Mhz dovoljan?

Moj ortak igra sturmovika sa low/medium detaljima na v3 i copper 800mhz i ima 196mb rama. Kaze da mu ne secka.

Uf, ladno sam propustio ovaj topic....
Sto se tice simulacija, uglavnom sam probao sve od navedenog pa cu izneti utiske...
Za ljubitelje ozbiljnih simulacija - Falcon 4.0 sa SP3 je must have (napomena-ko je video doticnu ali bez SP3, ko da je nije ni igrao). Problem je sto je preterano realisticna pa je za normalno igranje kampanje potrebno bar nedelju dana proucavanja tutora bez kojeg je nemoguce igrati.... Flanker 2.5 nije los, ali zvuk je ocajan a meni je to stvarno bitno za atmosferu...
Il - 2 je fenomenalna, ima odlicnu grafiku ali ja ugalvnom gotivim savremene avione, za ljubitelje ww2 je neprevazidjena
MS Starlancer je ubedljivo najbolja space sim koju sam igrao, jedini problem je linearnost ali to nadoknadjuju fenomenalno osmisljene misije...
Comanche 4 je klasicna pucacina, nesto poput quake simulacija letenja, ali da se razumemo - drzala me intenzivno bar nedelju dana, jedino je preterano zahtevna
Inace, imam skoro sve navedene igre instalirane pa ko hoce nek svrati da pogleda, jedino nemam rezac ali smislicemo nesto...

I za kraj, na sta lici taj dodatak za MS FS - Warbirds i jel ima neko za rezanje... jel imaju neke misije ili cisto ucis da koristis instrumente borbenih aviona?

Laza je napisao(la):
Ako kojim slucajem trazis izrazito arkadnu i veoma zabavnu igru onda preporuka za Airfix Dogfighter, vozis avioncice po kuci i bobmbardujes neprijateljske podmornice u kadi itd.

Deluje simpaticno, nesto kao Revolt samo sa avionima...

Gde ima da se skine neka ripovana verzija i sl., ili da se nabavi na neki drugi nacin?

Vocko je napisao(la):
A svemirske simulacije letenja (tipa StarWars...) ?

Jesi probao Incoming Forces??? Ja bolju svemirsku simulaciju letenja (arkadnu) nisam igrao...

drapin je napisao(la):
Od "ozbiljnih" simulacija: Microsoft Flight Simulator 2002 i Fly ! II . Ako ti je dosadno na Flight Simulator-u da upravljas civilnim avionima, tu je dodatak Warbirds Extreme.

Od onih sa pucanjem ali ipak relativno realnih, da kazemo uslovno "arkadne simulacije": IL-2 Sturmovik i Commanche 4.

Od onih nja-nja pucacina-letacina: nemam pojma, ne bavim se njima :D .

Ovi diskovi MS FS 2002 sto se prodaju po SKC-u....jel funkcionisu kako valja? Posto sam ja svojevremeno iznajmio to iz nekog CD kluba i FS nije hteo da radi jer je kao istekao neki njihov rok.........?

Pozdrav!

dEXE je napisao(la):
Deluje simpaticno, nesto kao Revolt samo sa avionima...

Gde ima da se skine neka ripovana verzija i sl., ili da se nabavi na neki drugi nacin?

Ne verujem da ima da se skine, a mogu ja da ti narezem ako mi das jedan prazan disk. :) Igrica je odlicna, bas kao i Re-volt!!!

Nazad
Vrh Dno