Šta je novo?

Leptop, provera email-a sirom sveta

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Ovako keva hoce laptop da kupi, da moze kad putuje u inostranstvo (a cesto putuje), kad god pozeli da posalje email iz inostranstva sa tog laptopa.

E sad prvo neka mi neko objasni da li je to izvodljivo, i ako jeste kako. Jel konekcija moguca preko mobilnog, ili kako vec? Znaci potrebno je samo za slanje emailova, a ne surfovanje.

Poslednja izmena:
Pa ima web mail!Konektuje se preko mob ako ima roming mada svuda u svetu ima hotspot (pocelo i kod nas)pa neka kupi laptop sa wifi

nakachi se na hotspot !??!?!?!

Ma izuzev toga, keva ne moze da trazi "hotspot" po inostranstvu, onda bolje da ode jednostavno u internet kafe. Treba da moze ako hoce iz hotelske sobe. Interesuje me kako moze da ode na internet, bilo gde, u bilo koje doba dana ili noci. Pretpostavljam da moze preko roaminga, ali kako tacno, jel bi mogao neko da objasni?

U svakom iole boljem hotelu po inostranstvu imaš ili wireless internet u lobiju ili dnevnoj sobi, a neretko i priključke za isti po sobama...

A kako stoji stvar sa USA? Za net ću se snaći , ali me interesuje mogu li ovi "naši" laptopovi da se priključe na njihovih 110V @ 60 hz i gde naći adapter?

Poslednja izmena:
U svakom iole boljem hotelu po inostranstvu imaš ili wireless internet u lobiju ili dnevnoj sobi, a neretko i priključke za isti po sobama...

Jao boze vise sa tim hotspotovima. Cenim svaciju pomoc, ali rekoh vec da ne zelim to, jer ne mora da znaci da ce ici u hotel uopste. sta ako ode na nekakvu planinu nemam pojma u neku kolibu, tamo nema hot spot. Ma nebitno uopste, jednostavno ne mogu da racunam ni na sta, i da pretpostavljam da ce negde nesto da bude. Hocu da moze da se posalje email u svakom mogucem trenutku.

Znaci ako zna neko da objasni kako moze da se konektuje sa laptopa na internet preko mobilnog?

A da probaš u Hotspotovima čujem da ih ima na svakom koraku :D :D :wink: šalim se.

Pa ja znam da uz moju nokiju (mislim da svaki fon ima tu mogućnost) dolazi Suite koji koristi fon kao modem preko bluetooth konekcije. GPRS u romingu se paća po posebnoj tarifi koja nije neizdržljiva za prenos po kog maila bez attacha. http://www.telenor.rs/?section=private&page=3301.

Sve zavisi od modela telefona i da li možeš bluetoothom ili moraš kablom da povežeš, ali trebalo bi da radi. Tvoji akces pointi će raditi i u romingu tako da napredno podešavanje telefona nije potrebno.

Ebeš hotspot...za tebe u pola cene 10 000km utp kabla ,)

@Achilles82: Nek poveže preko bluetootha mob sa laptopom da koristi gprs preko toga, i tako može gdje god se nalazi poslati taj mail :D

To bas ne moze "u celom svetu". Dobar deo (tj. veci deo) USA nije pokriven GPRS-om, a da ne pricamo o Juznoj Americi. Cak je i u Africi malo bolja situacija. Za Evropu ne mora da brine (osim ako ne racunas neke zemlje koje se zavrsavaju na "...stan", u Aziji uglavnom OK, kao i u Australiji.

Idealnog i jednostavnog resenja nema.

Nazad
Vrh Dno