Šta je novo?

Lenovo ThinkPad T61 - grejanje cpu-a

Alex82

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2006
Poena
309
Zdravo svima,

zanima me da li moze neko da podeli informaciju samnom u vezi grejanja CPU-a na ovom modelu laptopa (Lenovo T61, T7300). Kada startujem windows 7 Ultimate 64bit verziju, preko programa realtemp mi prikazuje da mu je temperatura cpu-a 60c i dok samo surfujem po netu vrti se optimalno oko 55-65c. da li je to slucaj i kod vas? I da li je to normalan tem procesora? Pitam jer sam cuo da je ovo jedan od modela koji su medju najhladnijima kada je u pitanju procesor i hdd temperatura.

Hvala unapred

Moj i7 720qm ima slicne temperature tako da ti je to ok, ionako su procesori za laptop napravljeni da izdrze vise od obicnih procesora. Uvek mozes da uzmes neki hladnjak, recimo Thermaltake Massive 23(za ovaj planiram da odradim review u sledeca par dana) ili CoolerMaster NotePal X3.

CoolerMaster NotePal bar prema onom što je meni poznato su se očajno pokazali. Pregorevanje, problem sa naponom itd

Otvori ga i ocisti,zameni i termalnu pastu. Nije tesko, imas na YT know-how. Takodje imam T61

Normalno je to,ti procesori mogu da izdrze vece temperature od obicnih a i mozes da ga ocistis pa vidis hoce li to pomoci ako te bas nervira.

nikako da nadjem kaok da ocistim ovaj model? ili to nema veze?

NIje mi jasno zašto se spominje dell u temi o Lenovo. Druga stvar ako su prilikom surfa aktivne fleš aplikacije ili yt onda ta temperatura nije uopšte previsoka

T60 koji sam koristio par godina je sa T5600 imao ~50 u idle, pa do 55 kada radi nesto nezahtevno, jedno vreme je u njemu bio i T7400 koji je bio oko 5 stepeni topliji, oba su isla na oko 70c kada ih opteretim.

Problem sa T60/61 je uzasno mali ventilator i jos gore resena kontrola tog ventilatora, mozes da probas sa tpfancontrol da mu rucno podesis brzinu ako ti se ne svidjaju temperature, ali mislim da ce ti se jos manje svidjati buka.

Nema na cemu :)

inace, meni je na T61 T7500 CPU dostizao max oko 68C, a vent je bio necujan. Laptop je na dodir bio prilicno hladan cak i tad. Tako da su moja iskustva oko hladjenja drugacija. Vec sa T60 ne znam kakva je situacija.

Inace, juce sam ga prodao :)

Nazad
Vrh Dno