Šta je novo?

Lenovo Thinkpad SL500 Bluetooth problem

PaKi

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
604
Nedavno sam na akciji pazario za 40k dinara SL500 2746-ABG core2duo 2gb rama na non glossy 15.4 ekranu.
Prelaskom na win7 skontah da mi se nije automatski instalirao driver za bluetooth. Pri pokusaju da instaliram driver sa Lenovo sajta kaze da takav uredjaj ne postoji?! :mad:

E sad, ja nisam siguran ni da je to radilo na original Xp koji je na njemu bio instaliran (nije mi bt trebao do danas), ali sad kad treba nema ga :) U specifikaciji na sajtu pise da ima BT, a prekidac za wireless je ukljucen pri instalaciji drajvera, medjutim nista.

Ima li neko iskustva sa ovim modelom?

Poslednja izmena:
Sa tim modelom ne, ali na nekom drugom modelu, morao sam da instaliram softwaresku podršku za ukključivanje BT. Dakle HW prekidač, SW prekidač i ona ga pronađe i instalira...

hm..evo sad gledam na sajtu...mozda neki od ThinkVantage modula onog njihovog softvera...samo nemam ideju sta instalirati..konfuzija

Ja bih probao sa ovog linka stavke pod "Bluetooth Enhanced Data Rate Software II", pa verzija za Win7. Instaliraš, uključiš na dugme, pa Fn-F5 i trebalo bi da te pita šta uključuješ, odabereš BT i dalje će već sam da ga prepozna.

Poslednja izmena:
pa pri instalaciji tog softvera sa linka i izbaci prozor u kome kaze "No bluetooth device":S:

u device menadzeru imam jedan unknown device, u biosu je ukljucen bluetooth, mada kada ga iskljucim u biosu i refreshujem plug and play device listu u winu i dalje stoji taj unknown...da li je to BT ili je moj riknuo:crash:

Poslednja izmena:
Pokušaj da utvrdiš hardware ID za taj unknown device, pa da saznaš o čemu se radi.

Recimo, na HP modelima ljudima uglavnom ostane 3D drive guard i čim na google ukucaš HPQ0004, dobiješ info o čemu se radi.

I EVO RESENJA!

Nakon Instalacije power menadzment drivera koji je win7 trazio iz action centra...pojavio se konacno i BT...pa se sad moze ljudski instalirati gore spomenuti software!

Nazad
Vrh Dno