Šta je novo?

Lenovo S10e Win XP Recovery

kriket

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2008
Poena
360
Upropašćen Windows zbog nekog virusa, neće da se podigne. Nema recovery particije već samo diskovi koje nemam gde da ubacim, jer netbook nema optiku.

Kako da ga sredim? Da li mogu te recovery DVD-ove da kopiram na butabilni USB pa da probam da to uradim sa njega?

Inače kada butujem sa USB stika u Win98 startup disk, on mu dodeli drive C: umesto A: kao što bi bilo na flopiju, a hard diskovi iz netobuka uopšte nemaju drive letters.

Jer bi trebalo da je DOS na A: a HD na C: međutim kada USB uzme C: hardovi ne dobiju slova.

Najlakse bi bilo da nadjes USB opticki uredjaj, mozda cak i kupis externi rek za optiku, posle unutra ubacis optiku za 2000 din i mozes da rezes, citas, kopiras ili kao u ovom slucaju podignes sistem sa nje.

I u biosu iskljuci za hardove ahci mod,stavi na native pa bi trebalo da im dodeli slova...

bas sam neko vece prijateljici radio recovery tog S10e netbooka preko USB pendrive, proslo zacudjujuce brzo... samo mu u BIOS ugasi te fancy fore oko HD, kao sto ti rekose.

Da, uradio sam tako, mada nisam morao da isključujem AHCI jer su drajveri već ubačeni u XP instalaciju koju imam.

Ali tako sam mogao samo da dignem piratski XP. Recovery DVD-ovi koji su došli uz netbook su mi bili beskorisni, jer imaju neku potpuno kastomizovanu instalaciju i uopšte se ne može videti šta je tu šta i gde je XP (nema i386 foldera). Tako da sam na kraju ostavio piratski XP, iako imam originalne recovery diskove.

Nazad
Vrh Dno