Treba da premestiš user profil(e) (ako ih ima više), takođe na D:\
To prebacivanje je priličan zahvat za one koji ne umeju, jer se treba petljati i sa registry-em.
Takođe prebaciš i sistemske kao i korisničke TEMP foldere na D:
Ovo poslednje možeš iz System Properties\Advanced\Environment Variables, promeniš putanje.
Program Files možeš iz Registry-ja (regedit), pretražiš ceo regedit na Program files i svako C promeniš u D.
My Documents putanju možeš iz My documents\Properties, pa imaš opciju Move - upišeš lokaciju na D. Najveći problem je prebaciti na primer Application Data iz korisničkog profila na drugi disk. Kada otvaraš korisnički nalog, OS ga po defaultu kreira na sistemskoj particiji. Promena takvog ponašanja se obično menja u Group Policies ali Windows Home verzije nemaju Group Policies konzolu, tako da jedino preostaje petljanje sa registrijem, ili da ostaviš to na C:
Dalje, da bi dodatno oslobodio prostor na C, možeš slobodno da obrišeš iz Windows foldera sve Windows update uninstall foldere (one foldere koji su obično plavim slovima na vrhu Windows foldera). Jednostavno ih marikiraš i obrišeš.
Ja sam sestri to sve uradio, uključujući i premeštanje swap fajla (pagefile.sys) na D i sada uvek ima na tom SSD-u oko 600-700MB slobodnih.
E, da, treba premestiti i Temporary Internet Files lokaciju iz Internet Properties, staviti je takođe na D:
Hibernaciju disejbluješ kao i System Restore, ako ti ne treba, ili ga staviš na D.