Šta je novo?

Lenovo R400 problem

Crow011

Slavan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
360
Imam na swervisu Lenovo R400 koji kada se upali dodje do dela pre butovanja BIOS-a i tu stane. Kada mu izvadim memoriju ,bateriju za bekap i hd registruje da mu to fali i pisti. Kada se upali stoji samo logo Lenovo.
Ima li ko ideju u kom pravcu da krenem,sputh bridge i procesor se uredno greju.a memorija je mlaka.

A samo sa memorijom?

Isto samo sto se cekira.I onda opali neki bip ali posle toga isto kao i sa memorijom. Glava me boli od njega i Googla i nista. Posumnjao sam na HD ali nije . Imao sam slican problem sa jednom Tosibom koja je pala i crkao je HD ali je blokirala bila boot kao i ovde

Poslednja izmena:
A ovaj R je stigao samo sa "ne radi", ili je pao, prosuto nesto na njega... ?

Proveri da nije neki USB port zaglavljen za pocetak.

Pao nije bar tako kazu a i deluje da nije mada je Lenovo bas tvrd i ne vidi se ako ljuljne malo. Prosuto nije nista ne vidi se u njemu i na njemu. A za USB mislis fizicki zaglavljen? Tipa pokrivljeni kontakti u njemu tako nest?

R400

Koji je tacno SouthBridge GBM ili HBM? To sto nije vruc ne znaci da je ispravan.

Vruc ili vreo? Kad malo duze drzis prst na njemu? Rekao si da se uredno greje. Uredno bi bilo tako da ti nije neprijatno da drzis prst na njemu.

Pa,drzim prst na njemu. Nije bas to toliko vruce da je vreo,ma klasika za south bridge

Nazalost, sumnjam da ces imati srece sa daljom popravkom. Ako ostavimo lose flesovan BIOS kao opciju koju treba da proveris i neispravnu memoriju. Onda je sledece neispravnost nekog od kontroler cipova ili hladan lem. U svakom slucaju ostaje ti da se raspitas po servisima sta moze da se uradi, ili da narucis novu maticnu :(

Cini se da je Lenovo malo smanjio kontrolu kvaliteta. Imao sam situaciju da je za jedan T500 kom nije radio VGA izlaz stigla neispravna maticna kao zamena, tek treca ploca radi kako treba :)

Poslednja izmena:
Sumnjam i ja na cipset ali ajde rekoh mozda nije. S obzirom da je donesen iz USA i tamo placen 900e (van pamet) ljudi bi da ga poprave. Ako je hladan lem i to bih nekako mogao da sredim(sredjivalo se pa da probam) ali ako je cipset onda samo maticna da se menja(sto je bar 80% vrednosti lap topa)

Nije, cene jesu visoke, ali ne toliko. Za T60 rezervna ploca sa ugradnjom u ovlascenom servisu u BG je 35000din, preko ebay-a ~150eur.

A mozes i ovde da se raspitas za krpljenje ploce.

Ok,hvala piato sam i cene su im ok. Mnogo je lakse da oni to odrade nego li ja da se bakcem,a naravno zamena cipseta je ipak u malim servisima nemoguca. Hvala

Vrh Dno