Porucih i ja ovaj monitor, ne mogu da cekam da Ryo odgovori, pa cu da vidim iz prve ruke kakav je. Stici ce valjda do kraja nedelje najdalje.
Svima koji razmisljaju o ovom monitoru ja bih savetovao da pogledaju na KP LG-ove IPS-ove od 24" sto su 4k - po meni je to bolji izbor za vecinu, ali posto ce meni ovaj monitor iskljucivo sluziti 2-3 sata u tipa 3 dana da spojim MacBook na njega, a moj MB ne podrzava 4k na 60Hz (vec 30) i nekad pravi probleme, a QHD moze na 60Hz, ovo mi deluje kao dobar izbor. Jos ako je stvarno dobar panel i 99% sRGB dobro ce mi doci za igranje sa Lightroom
Izvinjavam se što kasnim, Gigatron je omanuo sa isporukom, čekali su dugo da monitor dođe iz magacina (dobavljača). Sklopio sam ga, testirao, i mogu da kažem da za ovu cenu apsolutno nemam zamerki.
PRO
1. Nema probijanja svetlosti po uglovima (stvarno neverovatno)
2. Minimalan glow.
3. 1440p na 24" izgleda odlično i ovo je po meni krajnja garnica gde sve može da radi bez skaliranja (u browseru ipak uvećam font). Iako posle retine na MacBook 13 svuda primećujem piksele, slika je oštra i 1080p na 24 izgleda kao da je sastavljen od lego kockica naspram ovoga

Svideo mi se ovaj dpi još dok je HP s240 bio kod mene.
4. Dobre boje.
5. Minimalni, skoro nepostojeći, bezeli, slični kao na novoj ultrasharp seriji (mada mislim da su na U2717D milimetar tanji).
6. Dizajn je ok. Monitor izgleda jako dobro uživo, tanak je prilično, stand je futurističkog dizajna i lepo izgleda. Boja je nešto između appleove space gray i silver, ali bliže space gray.
CONS
1. Nema VESA mount. I to je po meni jedina prava ozbiljna zamerka.
2. Možda mali problemi sa uniformnošću, ali kad kažem mali, misim stvarno mali. Ne primećujem ih u radu.
Manje važne zamerke
1. Izgleda da je dizajner monitora imao neka teža šizofrena cepanja u procesu dizajna

Sa jedne strane stand je metalan (verovali ili ne) i izgleda odlično, sa druge plastika na poleđini i "bradi" monitora je jeftina i krcka na dodir. Meni lično ne smeta, jer ne vidim zašto bih pipao monitor, ali možda neko voli, pa će mu smetati

Takođe dugmići su mogli biti suptilnije postavljeni, nekako mi odudaraju od celokupnog dizajna.
2. Ako imate nestabilan sto može se desiti da se monitor drma dok kucate na tastaturi.
3. Rudimentaran meni za podešavanja.
Sve u svemu best buy za 28.5k. Da ima VESA bio bi savršen.
Definitivno ću ga zadržati. Ja sam iskreno očekivao da će kad ga otvorim biti problema sa displayem na sve strane, posle loših iskustava sa DELL UP2516D i P2417h i HP-om. Ali prijatno sam iznenađen.
Što se tiče ostalih monitora koje sam razmatrao.
Riskantno mi je bilo da naručujem monitor iz inostranstva (iako mi je ceo trenutni komp osim SSD-a i periferija sklopljen preko) jer sam jedini problem sa hardverom imao upravo sa monitorima. A da dam tipa 550e za 27UD88 i da mu probija svetlo ili da mu rikne USB-C smorio bih se, za ovo prvo teško da bi se šververi i cimali, a za USB ne mogu da utvrde kvar ni u US, a utvrdiće ga Mađari...
Gledao sam i Asus VX229h 1080p na 21.5", ali ne može da se poredi sa 1440p na 24" za rad. Plus što je monitor veći manje fali nedostatak podešavanja po visini, što se baš oseti na Asusu.
Bilo bi zanimljiiivo probati ovaj 24UD58, to bi skalirano na 1440p bila verovatno preverzija, ali opet stoji to zezanje ako display bude loš i što bi za gaming bio potreban 1080ti

Razmišljao sam i o 22 Ultrafine, ali s obzirom da je nemoguće povezati i PC to je no go.
Sve u svemu, dok ne iskoči neki dobar USB-C monitor kod nas Lenovo će da služi, stvarno sam zadovoljan kupovinom.