Šta je novo?

Lenovo IdeaPad Miix2 10

Alaric

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2003
Poena
645
Jel ima neko ovaj tablet da podeli realna iskustva u radu, ovako na papiru sto moze da se procita deluje kao pristojna kupovina u ovoj klasi.

Jako sam blizu da ga kupim. Pročitao sam gomilu testova na netu ali mi nedostaje iskustvo odavde, iz prve ruke. Zanima me lag na tastaturi, da li ga ima i da li je Windows živahan sa 2 gb rama. Dosad sam imao samo Android tablete pa me zanima i ukupan utisak kako radi Windows, šta bih dobio a šta izgubio.

Ovaj tablet posedujem već 2 meseca. Od tad sam uključivanje desktopa sveo na goli minimum...
Tabelt je sa svoja 2GB RAM-a veoma živahan i sve je na svom mestu za svakodnevnu upotrebu (office, web...). Generalno, meni zamenjuje desktop računar za sve sem težih stvari za njega (indesign, photoshop, illustrator) mada photoshop cs3 sam instalirao i bio prilično zadovoljan - sad umesto njega za osnovne potrebe koristim gimp dok za potrebe skeniranja koristim ugrađenu aplikaciju scan i sve to lepo radi. Tablet sam putem mikro hdmi kabla priključio na svoj viewsonic full hd monitor i slika je kristalna.
Da bi ste stekli pravi utisak o korišćenju njegovog win interfejsa treba da znate da sve leti i da je na mnogo, mnogo višem nivo nego nekadašnji netbook računari. Nepotrebno ga je porediti sa android tabletima, mada kada je youtube u pitanju i dalje radije posežem za asusom tf300 - prvenstveno zbog jačeg zvuka. Njegovi stereo zvučnici su veoma slabi - baš preterano. Stvar se malo popravi kada se priključi na dok (na kome se nalazi woofer ali slaba vajda, i dalje je to bedno.
Baterija može da izdrži od 5 do 6 sati akanja što je po meni malo + se puni zamalo još toliko (4 sata punjenja je nešto na šta čovek mora da se navikne).
Slika je kristalna - prosto seče, uglovi gledljivosti odlični, kao stvoren za čitanje stripova...
Tastatura po meni odlična, touchpad lak za korišćenje (ne prepoznaje multigestove) mogao bi biti malo veći ali je ipak bolji nego kod asusa t100. Nisam primetio da postoji lag prilikom kucanja (koji su drugi pominjali).
Ugao pod kojim stoji tablet u odnosu na tastaturu ponekad zna da bude neprikladan ali zato čovek lako može lako da uzme stvar u svoje ruke :)
Sve u svemu, uređaj je odličan, možda malo još uvek skup (kao koncept koji se relativno skoro pojavio) ali od trenutka kad sam ga ja kupio cena mu je pala za 5000 dinara. Više mi se sviđa od acer ekvivalenta, bolji mu je ekran nego na asus pandanima (u nižem rangu). Kod ovog zadnjeg sam zaglavio power dugme prilikom paljenja a nije bio moj - živ me sram pojede :)

Hvala ti puno! Reci mi samo jos oko kacenja tableta na dock,vidim da su neki magneti u pitanju,koliko je to sigurno u smislu izdrzljivosti? Da li mora olovka odn stylus sa se koristi ili se sasvim normalno tapka prstima? Uzeo bih ga prvenstveno kao zamenu za moj malo stariji netbook,sto znaci da bi mu primena bila samo multumedija i ponekad bih morao nesto poslovno da uradim ali samo word,eventualno pdf i da pogledam neke planove u autocadu. I da,imam gomilu neprocitanih stripova.:)

Što se magneta tiče - prilično su jaki možeš kada je sklopljen da ga nosiš sa sobom pa čak i da ga drmusaš a da se ne rasklopi. Ne treba ti stylus a povezivanje putem magneta i sam sklop mi pouzdano deluju. Inače je tablet od aluminijuma kao i tastatura sa donje strane.

A da. Ja sam na njemu prelomio par knjiga u wordu a koje nisam morao da uvlačim u indesign i bilo je prilično lagodno

Puno si mi pomogao,hvala ti. Ako se setis jos necega sto moze biti bitno ili neki tvoj licni utisak,pisi.

I ja sam ponosni vlasnik ovog uredjaja i to od prosle nedelje.

Za sada sam prezadovoljan. Uspesno sam podigao linux na virtualnoj masini. Linux radi bez ikakvih problema. Sada imam pravi linux za poneti, za razliku od android tableta.

Za razliku od clana @Alf, ja sam prezadovoljan zvukom, veoma je cist i glasan. Sto se mene tice, on je fenomenalan.

Danas je kolega malo cackao i on je odusevljen zvukom i samim tabletom. Pre lenova koristio sam Asus Transformer i Sljamsung Note 10.1.

Napravio sam mali 3DMark test: http://youtu.be/5J8bcq6FUV0

Procesor poseduje i turbo boost, tako da podize po potrebi procesor na 1.8GHz.

Inace precica za screenshot je Win + Vol -.

Prilozi

• Screenshot (14).jpg
    Screenshot (14).jpg
    216.2 KB · Pregleda: 193
  • Screenshot (8).png
    Screenshot (8).png
    368.9 KB · Pregleda: 189
  • Screenshot (10).png
    Screenshot (10).png
    337.2 KB · Pregleda: 187
Poslednja izmena:
Tablet je odlican

Sto se tice win8.1 i njegovog uticaja na ceo dozivljaj...IE u metro modu iznenadjujuce dobro radi. Ukupan dozivljaj u surfu mi je bolji negoli na npr note 10.1 (1st gen). Twiter, facebook, tapatalk funkcionisu odlicno. Mutitasking je za nekoliko generacija ispred konkurencije. Al tu se udara u zid...zbog siromasnog izbora aplikacija koje funkcionisu u Metro modu. VLC postoji u beta verziji i nije hrdjav. Ono sto mi jos smeta je da nema izbora browser-a u metro modu vec radi samo onaj koji je setovan na default. kolko vidim to koci razvoj drugih browser-a za metro okruzenje - trenutno u metro radi Chrome a FF su stopirali razvoj. "Mail" je jedini funkcionalni klijent za Metro. ima svojih nedostataka (nema POP3 npr, ne ume da prepozna linkove u txt mailovima...) al' daleko od toga da je neupotrebljiv.

Office student edition dolazi uz licencu za Win sto mi je poseban plus.

2GB rama mi se cini vise negoli dovoljno. Nisam primetio stucanje kocenje niti bilo kakav drugi problem sto se tice kolicine memorije.

Sto se tice hardwera, ekran je najveci plus. FHD rezolucija pravi razliku. e sad...Dock je meni veliko razocarenje. Jedino vredno pomena na njemu je dodatni zvucnik. Plastika je ocajna (kompletno je plastican, ja ovde ne vidim gram metala), tastatura (meni) neupotrebljiva zbog banglavog space tastera. Nema laga al' pomenuti space taster funkcionise samo ako se udari u sredinu. Jos jedna stvar koja mi je neshvatljiva je da ne postoji mogucnost da napajanje ide preko dock-a nego se bode u tablet. touchpad...polje bi bilo da ga nisu ni stavljali. aj' sto nema multitouch al' sto je drajver toliko oskudan da nema ni scroll
ja sam pazario futrolu sa Aliexpress . dock uopste ne koristim.

Jel moze da se puni i preko usb-a ili samo preko svog okruglog porta? Koliko drzi baterija?

Moze preko USB-a. Brze je preko njegovog punjaca. Bateriju verovatno moze neko bolje da opise. Meni drzi dovoljno

Kako koristis tablet pa cu ti reci da li je opis dobar? :) U principu meni treba samo za surf, citanje pdf-ova, i naravno poneki film i serija.

Nešto mi nije jasno... Na netu u specifikacijama nalazim da ima GPS, negde da nema... Jel može neko od vlasnika da potvrdi da li modeli koji imaju samo Wi-Fi imaju ugrađen GPS ili ne? Na Lenovo sajtu postoje drajveri i totalno sam zbunjen :trust:

Da li je neko od vlasnika probao da koristi 64Gb karticu na ovom tabletu? Prema specifikacijama max podrzana kartica je 32Gb, ali sam negde procitao da moze i sa 64Gb

Može li mi neko reći da li je moguće preko adaptera miniUSB na USB prikopčati 3G modem? I da li neko zna gde se može naručiti verzija sa SIM slotom? Da li podržava microSD kartice >32GB?

Ja sam kacio stari telenorov modem i radio je. Inace upitanju je microUSB.

Sto se tice kartica, ja licno nisam probao ali po netu pricaju da bez problema prihvata od 64 i 128.

Vidim da je u Benchshop-u ovaj tablet 26.000 RSD, što mi se čini kao prilično povoljno za x86 Windows tablet sa HDMI izlazom, 64GB diskom i fullHD ekranom. Planirao sam da kupim ovako nešto krajem godine, ali sad sam u dilemi :D

Vidim da je u Benchshop-u ovaj tablet 26.000 RSD, što mi se čini kao prilično povoljno za x86 Windows tablet sa HDMI izlazom, 64GB diskom i fullHD ekranom. Planirao sam da kupim ovako nešto krajem godine, ali sad sam u dilemi :D

Nema na stanju, i nema ga kod dobavljača, pa ostaje nejasno zašto je još uvek u ponudi.

Gledao sam danas jedan polovan Miix 2 10, pa me zanima sledeće: da li je neko od vas primetio na spoju između kućišta i zadnjeg panela (koji je "nalepljen" na kućište) postoji dovoljno prostora da se zavuče nokat, tj. da ta dva spoja nisu dovoljno dobro zatvoreni/zalepljeni. Pokušavam da ustanovim da li je otvaran ili ne.

Poslednja izmena:
Gledao sam danas jedan polovan Miix 2 10, pa me zanima sledeće: da li je neko od vas primetio na spoju između kućišta i zadnjeg panela (koji je "nalepljen" na kućište) postoji dovoljno prostora da se zavuče nokat, tj. da ta dva spoja nisu dovoljno dobro zatvoreni/zalepljeni. Pokušavam da ustanovim da li je otvaran ili ne.

Evo gledam sa svih strana i zaista ne vidim da na bilo kom spoju moze da se zavuce nokat. Moze biti da je ispao iz ruke tokom upotrebe

Sve cista 10 ka, osim problema sa zvukom koji je nastao nakon update-a biosa/windows apdejta, nisam siguran. Zvuk mu se znatno utisao, za nekih 50 %. Bio u servisu nisu mogli da popeave, tako da dovidjenha prijatno. Inace stvarno prelep, dobar i brz tablet ;)

Updejtovo si bios?

To je softverski problem. Imaš folder driver na c particiji. Probaj da revertujes drajver. Tako je i kod mene ali mi ne smeta.

Nazad
Vrh Dno