Šta je novo?

Laptop Lenovo ideapad 5 ili Asus Vivobook 15

Koji laptop kupiti?

Blizzard

Zapažen
Učlanjen(a)
24.06.2022
Poena
22
Pozdrav, u velikoj sam nedoumici oko izbora laptopa. Doslo je vreme da se pazari nesto na period od 3 do 5 godina, pretezno za fakultet, odnosno autocad i ostale gradjevinske programe.
Laptop iskljucivo koristim za surfovanje, strimove, i navedene programe, uz lagani gejming tipa League of Legends.

U nedoumici sam oko ova 2 modela:

i

Cena je jako slicna. Lenovo bih uzeo bez razmisljanja da ima bar 12gb ram-a, jer me ovih 8gb plasi, zbog toga sto je oko 2gb rezervisano za integrisanu graficku....

Da li je moj strah opravdan? Da li neko ima iskustva sa ovim laptopovima i da li mozete dati mozda neki bolji predlog za kupovinu?

Hvala svima, poz!

Uzmi 16gb ram-a, toga nikad dosta ani taj i5 11gen radi kao zmaj. Za Ryzen ne znam i ja ti spadam u onu kategoriju koja ga ne bi a zasto, nemam pojma.😁

Ja sam imao istu dilemu prošle godine, uzeo sam vivobook na kraju, ryzen doduše.
Lenovo je fizički delovao dosta kvalitetnije, sve ostalo je bilo na strani Asus-a.

Lenovo IdeaPad 5 15ALC05 ima zalemljen ram i ne moze da se nadogradi tako da to ne treba kupovati. Vega integrisana grafika kod ryzena je mnogo jaca nego kod intela tako da bi ti to vise znacilo za AutoCad i ostale programe. Pogledaj i Lenovo IdeaPad gaming 3 ili neki drugi gejmerski koji ima dodatnu graficku, to dosta znaci za 3d programe.

Hvala na odgovorima.
Imam lepe vesti. Nasao sam identican lenovo samo sa 16gb rama, nov iz radnje, sasvim slucajno :)
Cena je 81.000 din. Jedno pitanje, jel nije ovo preniska cena za ovakav laptop, posto sam gledao cene u americi direktno od lenova, bili su po 800-1000 dolara, a imajuci u vidu nas pdv i carinu, trebalo bi biti barem 20% skuplje?
Jel zna neko u cemu je fora sa ovom cenom? Ili ja nesto propustam..

Postoji mogucnost da se pdv povrati ako kupujes u inostranstvu. Pogledaj i ASUS ROG Strix G15 Ryzen 7 4800H / GTX 1650 on je oko 750e.

Nazad
Vrh Dno