Šta je novo?

Lenovo G550 C2D sa nvidia g105 grafikom

Pota_BGW

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2005
Poena
301
Dakle uzeo sam ovaj lap top i za sad sam prezadovoljan.

Medjutim imam jedan problem ili samo pitanje...

Na Windows expirience Index-u u Windows 7 su mi sve ocene oko 5.5 a jedino Desktop performance for windows aero stoji 3.9

Da li to ima veze sa driverom za graficku ili je jednostavno tako?

jednostavno je tako... sa nekim novijim drajverima, mozda ce se popraviti...

Napokon neko da kupi ovaj laptop da imam s kim da razmenjujem iskustva:) a ne da pisemo samo problem sa msi, visoka temperatura na aceru, ne prepoznaje ovo ono...
Ja ga imam oko mesec dana, stavio sam vistu na njega ali imam drivere za xp ima ih i na sajtu. Ovih dana cu staviti win7 samo cekam da se pojave zvanicni driveri na sajtu proizvodjaca.

p.s. moj model je G550A onaj sa c2d 6500, 4 gb mem, i nvidia 105.....

Poslednja izmena:
Ajde bas postavi koliko ti prijavljuje expirience index za desktop aero :)

Ja sam drivere skinuo sa lenovo sajta, a probao sam i sa nvidije...

Kako rade 720 i 1080p filmovi?

Ne treba da te brine taj win index jer to ama bas ni cemu ne sluzi sem za "patkometriju" ako dozvolis.

Najbitnije je stavke koje treba svakoga da zadovolje jesu

- da se ne pregreva prilikom HD filmova ili nekih malo zahtevnijih programa [ ne topao nego vruc]
- autonomija baterije [ barem sat i po vremena za surf, mp3, word .. ]
- da nema refleksije monitora
- da sve radi out of box a to win7 jako dobro radi [ x64bit verziju sam stavio na 2 laptopa i apsolutno sve je prepoznala iz prve sto znaci i citac kartica, kameru itd .. ]

Meni je na primer na mom laptopu 4.4 najnizi index i to zbog hdd-a [ Toshiba A200-1S5]

Nema razloga za brigu i slobodno taj index treba u najmanju ruku - ignorisati.

Neka te lepo sluzi :wave:

Ajde bas postavi koliko ti prijavljuje expirience index za desktop aero :)

Ja sam drivere skinuo sa lenovo sajta, a probao sam i sa nvidije...

vista ultimate prijavljuje 4.0 sve ostale su do 5.5

Veceras cu da stavim win 7 pa cu da ti okacium rezultat nasoa sam na sajtu sve drivere za win 7.

Nije da me brine, al imam utisak da malko koci i baguje desktop...
Inace na sve ostalo nemam zamerki

4.0 je index za aero i 4,3 za 3d biznis grafike i gaming disk transfer 5.5 j procesor i memorija po 5.6 u winu 7. Samo da javim ko sto obecah.

Pronasao sam "bag" za win 7 i desktop aero, tacnije iskljucio sam nvidia powermizer dok je lap na struji. Aero mu je kao slab zahtev da bi ukljucio full performanse pa cesto obara Core clock, a to se meni manifestuje seckanjem u skrolu, otvaranju i zatvaranju prozora...
Graficka se ne greje, seckanja vise nema i ja sad prezadovoljan :)

Kako rade na njemu zahtevniji programi, tipa photoshop, dreamweaver, VB?
Potreban mi je racunar za programiranje.

mene zanima kako rade igrice nekog novijeg naslova necu igrati ali cisto znatizelja ako neko moze da proba igricu linage 2 pa neka mi javi utiske :) ??

i ako moze neke slike ovako uzivo ??

World of Warcraft WOTLK isproban na ovom lapu i radi savrseno u native reziluciji. Nikakav problem za ovu grafiku, ali nemoj previse ocekivati od najnovijih igara. Samo ubaci poslednje drajvere za Vistu na Sedmicu i nista se ne brini sto nema drajvera bas za 7.

a

pa ne bi ja nove igrice igrao jedna stvar sto me vuce ka ovo laptopu je sto jak procesor i brza memorija pa pitam je moze neke slike da postavte??

Лаптоп је прилично добар. Имам га већ два месеца и јако сам задовољан. Тастатура је супер и прилично је угодна за куцање. Једино је нумеричка тастатура мало лошијег квалитета и "угиба" се мало више за мој укус.

Оно што бих навео као ману је то да су DVI и HDMI конектори са леве стране лап-топа (уместо на задњој страни). Не свиђа ми се и то што је цела површина лаптопа сјајна тако да се отисци прстију баш виде.

И не знам да ли је само до мог модела или не али ми смета то што пластика са леве стране лап-топа (између Kensington lock-a и прикључка за мрежну картицу) која покрива кулере "крцкава" и мало се угиба.

Слично, звучници знају да мало крче када се звук мало појача и када музика има израженије басове.

Pokušaj na http://images.google.com da upišeš model notebook-a koji te interesuje :roll:

Nadam se da će uskoro lepo vreme, pa da možeš napolje, da voziš onaj bajs, da ne troluješ više po temama u ovoj sobi...

Лаптоп је прилично добар. Имам га већ два месеца и јако сам задовољан. Тастатура је супер и прилично је угодна за куцање. Једино је нумеричка тастатура мало лошијег квалитета и "угиба" се мало више за мој укус.

Оно што бих навео као ману је то да су DVI и HDMI конектори са леве стране лап-топа (уместо на задњој страни). Не свиђа ми се и то што је цела површина лаптопа сјајна тако да се отисци прстију баш виде.

И не знам да ли је само до мог модела или не али ми смета то што пластика са леве стране лап-топа (између Kensington lock-a и прикључка за мрежну картицу) која покрива кулере "крцкава" и мало се угиба.

Слично, звучници знају да мало крче када се звук мало појача и када музика има израженије басове.

Da li na tom laptopu ima citac otiska prsta, po slici bih rekao da nema ali cisto da pitam jer je to njihova praksa. A pitam i zato sto sam gledao neke slike g530 i na jednoj slici ima citac a na drugoj (drugi sajt) nema pa sad ne znam da li ovi modeli idu u dve varijante ili ne ?

Da li na tom laptopu ima citac otiska prsta, po slici bih rekao da nema ali cisto da pitam jer je to njihova praksa. A pitam i zato sto sam gledao neke slike g530 i na jednoj slici ima citac a na drugoj (drugi sajt) nema pa sad ne znam da li ovi modeli idu u dve varijante ili ne ?

nema

iskljucio sam nvidia powermizer do wher is the fck this shit :D

Kupio sam ovaj laptop, za potrebe gledanja filmova (i preko plazma tv-a), i surfovanja.

Kupio sam i bezicni ruter, namestio bezicni internet na laptop-u, moram reci da sam odusevljen koliko je to prakticno. Nema kablova, nema zezanja, bilo gde u stanu high speed internet. Fantazija!

Sto se tice pustanja filmova, sve radi besprekorno. 1080p, proc radi 2%, nema ni S od seckanja.

Ono sto je fantasticno kod ove verzije G550 je sto ima HDMI. Lako se povezuje sa tv-om, bukvalno je sve "plug and play". Kroz jedan kabal digitalna slika i zvuk... ma fantasticno.

Inace instalirao sam windows 7, zaista sve super radi. Drajvere sam skinuo sa lenovo website-a, sve je zaista lako i jednostavno.

Igrice nisam testirao i zaista nema potrebe, jer za to imam drugi kompjuter. Ali svaka preporuka zaista!

Vrh Dno