Šta je novo?

Lenovo g505s

Stormbay

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2012
Poena
170
Pozdrav,
drugar mi danas donese ovaj lt problemom oko boot sistema. Prvo se pojavi poruka oko podizanja sa mreze a zatim poruka da nedostaje boot manager itd.
Pokusao sam sa instalacionog diska da uradim popravku ali kad dodjem do mesta gde treba da izaberem hdd vidim da na njemu nema nijedne particije. Kad pokusam da napravim novu dobijem ovu gresku...
15088b983b3ebb541e2b1c6df2014725.jpg

Probao sam i sa live linuksom ali ni tu se ne vidi niti moze da ucita hard disk.
Medjutim u biosu se u info tabu vidi oznaka hdd i prisutan je.

Probao sam jos i da promenim sata controler sa AHCI na compatibile i obrnuto ali nista.
Moj tip je da je hard odradio svoje ali ako neko ima jos neki predlog neka kaze...

Послато са Xperia ZR уз помоћ Тапатока

Skini hard disk iz laptopa, proveri ga na nekom externom rack-u u HD sentinel programu na nekom drugom laptopu ili desktop racunaru i postavi sliku testa ovde

Ako je zdrav hard disk onda probaj drugi iso fajl i drugu flesku.

Probao sam 5 razlicitih diskova i jedan usb i svaki zapne na istom mestu. Probacu da prikacim hdd na komp pa da vidim sta ce reci...

Послато са Xperia ZR

Poslednja izmena:
Da ne koristis mozda modovan iso fajl , koristi orginal microsoft.

da nije u biosu prebcaio sa uefi na legacy ili obrnuto? probaj pa vidi, to oce da s**** tako

Nije do iso niti do bios-a
Ne znam da li ovaj laptop ima uefi, ja sam sa fn+f2 pokretao stari bios.
Ovaj hdd nema mbr record vec je podeljen sa GUID particijma. Zasto pojma nemam.
Pokrenuo sam skeniranje bad sectora, i disk je pun, na 16 % ima 149 ostecenih i 29 slabih, jos par nekih sto su oznaceni sa general.
Moje misljenje, ovaj je odradio svoje, vreme je za novi....

Послато са Xperia ZR

Poslednja izmena:
Šteta ode disk od 1 tb u večna lovišta. Po SMART podacima nije ni radio puno. Seagate - loša investicija.

Послато са C5503

Rekao sam mu šta može da radi pa kako mu volja...

Послато са C5503

nosi u neki servis nemoj sam mozda nesto zeznes

Šta bi mogao da zeznem? Otvorio, skinuo disk, zakačio na moj pc i odradio skeniranje. Disk je prepun bad sektora,a s obzirom da je star 4-5 godina i bio lap topu došao je kraj...

Послато са C5503

Nazad
Vrh Dno