Šta je novo?

Lenovo edge 13,3' 3G modem

seegath

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2010
Poena
320
Kupio sam Lenovo edge 13,3' sa AMD procesorom (L325) i tek naknadno shvatio da u njemu imam i 3G modem. Instalirao sam drajver sa sajta lenovo-a, izvadio sim karticu iz telenorovog usb modema i ubacio u slot iza baterije na notebooku, ali ništa se ne dešava.

U access connection komp i dalje ne vidi bilo šta do wifi-ja (mobile broadcom ili wimax).

Da li neko zna kako podesiti 3G modem na ovom neotebook-u???

Poslednja izmena:
Kupio sam Lenovo edge 13,3' sa AMD procesorom (L325) i tek naknadno shvatio da u njemu imam i 3G modem. Instalirao sam drajver sa sajta lenovo-a, izvadio sim karticu iz telenorovog usb modema i ubacio u slot iza baterije na notebooku, ali ništa se ne dešava.

U access connection komp i dalje ne vidi bilo šta do wifi-ja (mobile broadcom ili wimax).

Da li neko zna kako podesiti 3G modem na ovom neotebook-u???

Mislim da moras da instaliras Telenorove drajvere za tu karticu koji se nalaze na usb modemu.

Zvao sam Telenorovu ,,podršku'' i ništa nisam saznao sem što me ,,ljubezna'' devojka pitala ,,a šta će vam taj integrisani modem kad imate naš'' :wall:

Pa vaš štrči 2 cola iz kompa, moj je integrisan!!!

E sad, drajveri za taj modem su već ,,upisani'' na modemu, a i ne radi se o istom modemu kako onom u mom notebook-u.

Zar svaki komad hardvera ne radi sa svojim drajverima?

Zar nije neko već probao ovo da reši?

Da li si probao da napravis dial-up konekciju uz pomoc integrisanog modema?
Tj. za pocetak, da li se modem vidi u device manageru?

Poslednja izmena:
Kako da se konektujem preko 3G modema na dial up???????????????

Poslednja izmena:
Polako šefe, ti imaš slot za sim karticu a pitanje je dali imaš 3g modem. Ja imam lenovo u350 i isto iza baterije imam slot za karticu sa sve pinovima, ali kad sam nadograđivo memoriju i skinuo poklopac video sam slobodan mini pci slot u koji se ubacuje 3g modem (ili wifi kartica ili ssd ili ...) i povezuje sa slotom za sim karticu. Na lenovo sajtu sam našao mini pci 3g modem i cena je oko 120 dolara.

ok.

ako sam sa lenovo sajta skinuo drajver za 3g modem zar pri instalaciji ne bi trebao da mi javi da modem nije instaliran na kompu?

Meni je instalacija prošla i dbio sam ono čuveno ,,installed and ready to use''.

3G je samo pristupna mreza. Kao i za svaki drugi modem moraces da napravis dial-up konekciju. Telenor Internet softver koji dolazi uz USB modem upravo to i radi - ispod onog sarenog softvera je sustinski samo jos jedna dial-up konekcija u kontrol panelu.

Evo otvorih komp da ubacim još jedan slot memorije, pa slikah unutrašnjost da vidim da li ima nešto nalik na 3G modem.

Obzirom da nemam pojma na šta liči 3G modem stavljam par slika (ako neko nešto vidi sa njih)

img6138w.jpg

img6136p.jpg

img6135d.jpg

img6134r.jpg

http://img202.imageshack.us/i/img6133z.jpg/

E stvarno... Pucajte, ja i dalje držim čas :crash:

Jel imam ja to ili nemam???

Da dižem ruke i zdravo...

Damjanne ako si zbog ovog posta otvorio komp-nemam šta da kažem...
RESPECT!!!

Ja koliko vidim:

1. ovo srebrno kockasto je slot za sim karticu (na njemu piše 9C097)
2. ovo pored (ozmaka rtk-rtl8191se) je wifi kartica (koliko sam isčačkao na netu)

Ispade da izgleda da nemam modem, ko što je craft posumnjao???:mad:

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da ti je najlakse da pozoves ovlasceni Lenovo servis i da ih pitas, ako oni ne znaju onda stvarno...

Sad videh jedan lapac sa 3G modemom koji nece da radi jer koristi 850MHz shto nashi provajderi ne koriste, tako da...

...tako da dižem ruke...

hvala svima za pomoć, držim, kada mi treba, telenorov dongl i zdravo

:cigar:

Nazad
Vrh Dno