Šta je novo?

Lemilice

• Začetnik teme Začetnik teme chowa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
gdje mogu pogledati lemilice , po mogucnosti Weller

Ja sam kupio Ersu u BG-u, radnja se zove Mikro Princ i nalazi se u ulici Kralja Milutina, sa desne strane ( 30-ak metara ), čim zaviješ iz Srpskiv Vladara ( kada ideš od Slavije ka Terazijama ).

Imaju skoro ceo program Erse ( odlična švapska firma ).

magick je napisao(la):
Ja sam kupio Ersu u BG-u, radnja se zove Mikro Princ i nalazi se u ulici Kralja Milutina, sa desne strane ( 30-ak metara ), čim zaviješ iz Srpskiv Vladara ( kada ideš od Slavije ka Terazijama ).

Imaju skoro ceo program Erse ( odlična švapska firma ).

Solidna, bas tako. Ali Welleru ni do kolena...

i ja bih hteo da kupim lemilicu, nista pro ali da ne bude neka kineska... koliko "vremena" bi trebalo da dam za jednu takvu?

raindog je napisao(la):
i ja bih hteo da kupim lemilicu, nista pro ali da ne bude neka kineska... koliko "vremena" bi trebalo da dam za jednu takvu?

Ersa se vrti oko 2.000 din.

Zavisi koliko vati ti treba. Ako ces da lemis neku elektroniku recimo da 18w vrsi posao. Imas nase lemilice Elprom Grocka (sasvim su solidne) u Radio Klubu. Naravno imaju i jace od 18w.

Pozdrav!

Pored snage obavezno obrati pažnju na temperaturu koju lemilica razvija. Imam jednu ERSU koja prži samo tako a ima 20W, za razliku od recimo Weller Magnastat primerka koji ima 40W.

Heinz je napisao(la):
Pored snage obavezno obrati pažnju na temperaturu koju lemilica razvija. Imam jednu ERSU koja prži samo tako a ima 20W, za razliku od recimo Weller Magnastat primerka koji ima 40W.
Pa to su dva elementa na koje treba obratiti paznju osim kvaliteta (marke), a temperaturu obicno svi zaborave. To je kao kad kupujes napajnje od 300W, a ne obratis paznju na izlazne struje istog, pa se posle pitas kako to da ti je staro (slabije) radilo bolje 🙂
Na nekim boljim lemilicama postoji regulacija temperature (snaga je const.), mada sam video jednu besnz Weller-ovu sa sve kontrolom temperature, snage, sisaljkom, duvaljkom... Ma jede malu decu, a bogami pravi i rupu udzepu posto je cena bila prava sitnica :beat:

Peca je napisao(la):
Solidna, bas tako. Ali Welleru ni do kolena...

He, ovo mi lici na jos jednu raspravu tipa sta je bolje.
Vidis ja sam sa Ersom vise nego zadovoljan, i ne bih ga menjao ni za sta.
Vazno je da covek uzme od neke proverene firme i to sa regulacijom temp. ako mu finansije to dopuste.

Peco, ja nisam nasao nijednog Weller-a u rangu Erse koju sam narucio iz nemacke i platio oko 50dm... mislim da je deklarisana snaga bila 16w, a model je 260...

Dobro, ja sam preterao...covek pita za normalnu lemilicu a ja komentarisem Wellera...

Eh kad se setim vremena kad sam sebi uspeo da priustim model sa digitalnom ocitavanjem...moj sve t je bio! Kostala je u rangu danasnjih malo boljih vieo kartica a nijednoj se nisam ni upola radovao kao toj lemilici.

Peca je napisao(la):
Dobro, ja sam preterao...covek pita za normalnu lemilicu a ja komentarisem Wellera...

Eh kad se setim vremena kad sam sebi uspeo da priustim model sa digitalnom ocitavanjem...moj sve t je bio! Kostala je u rangu danasnjih malo boljih vieo kartica a nijednoj se nisam ni upola radovao kao toj lemilici.

i jel ti jos ziva ta lemilici ili si je kada su dosla teska vremena prodao za graficku ?

Kad sam kupio PC nikad je vise u ruke nisam uzeo... 🙁

Ko zna gde je, vise se ni ne secam...

Crni je napisao(la):
E sad si me razocarao 🙁
A sta bi sa onim "Stara ljubav zaborava nema" ?!

Secate li se Balkanskog Spijuna ?
Bezao sam od shivace masine godinama. Nisam hteo da radim ono sto je i moj cale. A onda sam jednom seo da opravin nesto svoje, i shvatio da sam rodjen za to.
Da je vise vremena gubio sa lemilicom poslednjih godina, a nije seo za comp.......

notax je napisao(la):
Secate li se Balkanskog Spijuna ?
Bezao sam od shivace masine godinama. Nisam hteo da radim ono sto je i moj cale. A onda sam jednom seo da opravin nesto svoje, i shvatio da sam rodjen za to.
Da je vise vremena gubio sa lemilicom poslednjih godina, a nije seo za comp.......
Bezanje od lemilice ili mu i cale radi na comp-u ?

U ovoj silnoj raspravi zaboravili ste jos jednu vaznu stvar a to je kalaj i njegova kvaliteta.
Znaci uzmi sto kvalitetniji (npr. Fluitin) do 1mm debljine, koji u sebi sadrzi Sn60% sa dodatkom malo Cu-a.

Ajd zdravo!

E moram da cupam ovo iz naftalina posto mi treba jedan Weller, ali nigde nisam uspeo da ga nadjem 🙁
Jel zna neko gde ih ima i kakve su cene?

BTW trebao bi mi u skorije vreme i neki bolji unimer sa sve sondom za temp posto mi je ovaj moj otisao u vechna lovishta, ali nemam pojma sta da uzmem, pa bi dobro dosao neki predlog gde, sta i koliko...

Sta nemaju u ITC-u? Nazalost za Bg ne mogu Ti pomoci.
A dobar unimer zna se : Fluke!

weller

Weller WTCP - S doduse sa manuelnom regulacijom , citaj menjaje vrhova menja temperaturu , ali radi vec oko 15 god ... toplo preporucujem

Re: weller

siki je napisao(la):
Weller WTCP - S doduse sa manuelnom regulacijom , citaj menjaje vrhova menja temperaturu , ali radi vec oko 15 god ... toplo preporucujem
A koliko kosta to zadovoljstvo i gde ima da se nadje?

http://www.elementa.co.yu/program.htm

jedino sto su iz Subotice.

Weller kompletan program, sa raznim vrhovima sto je najvaznije, mozete da nadjete u trznom centru na spratu u Ustanickoj ulici, mislim da je broj 132 ili tako nesto. U svakom slucaju jedini trzni centar posle odvajanja za policiju, a pre hotela Srbija koji dodje sa suprotne strane.

Inace porediti bilo koje druge lemilice sa Weller-om je bez veze. To moze samo neko ko nije koristio vise firmi....a staviti tu lemilice iz Grocke...pa STVARNOOOO :mrgreen:

Nenac je napisao(la):
Inace porediti bilo koje druge lemilice sa Weller-om je bez veze. To moze samo neko ko nije koristio vise firmi....a staviti tu lemilice iz Grocke...pa STVARNOOOO :mrgreen:

A od kojih si ti firmi koristio lemilice? Ocito ni od jednih, da jesi ne bi ovako pricao.
Budi malo objektivniji, jer to sto ti imas Weller ne znaci da nema jos dobrih proizvodjaca lemilica, samo sto kod nas naravno toga nema.

A od kojih si ti firmi koristio lemilice? Ocito ni od jednih, da jesi ne bi ovako pricao.
Budi malo objektivniji, jer to sto ti imas Weller ne znaci da nema jos dobrih proizvodjaca lemilica, samo sto kod nas naravno toga nema.

Kod nas ima Weller lemilica i to tamo gde sam rekao, one nisu preterano skupe imajuci u vidu zaista visok kvalitet i performanse, a pre svega cinjenicu da traju godinama ( moj kolega ima jednu vec dve decenije a serviser je ). Ja lemim vec cetrdesetak godina, pa ponesto i znam o tome...

Za one koje interesuju Weller lemilice radnja se zove BLAZIC ELEKTRONIK i nalazi se u trznom centru u Ustanickoj 128 (a ne 132 kao sto sam ranije napisao!) na I spratu. Telefon je (dobijen preko 988!?) 011/3473336. Toliko o tome.

Pa zar nema u Mikro Princ-u ceo Ersin i Weller-ov program proizvoda?
Bar sam ja tako video kad sam gledao njihov cenovnik.

pozdrav

Ne razumem se mnogo,ali...je li cuo neko za "hladan" lem.Gde postoje takve lemilice i kako rade?Pretpostavljam i da je cena paprena ali...

npetar je napisao(la):
Ne razumem se mnogo,ali...
očigledno, jer
je šatro naziv za spoj-lem koji ne drži dobar kontakt, ili nije llepo zalemljen - česta posledica pregrevanja provodnika i nastaje usled neravnomernog termičkog istezanja zalemljenih raznorodnih komponenti.

Nazad
Vrh Dno