Šta je novo?

Lelekom

SlepiBrat

Cenjen
Učlanjen(a)
01.08.2011
Poena
170
Imam sledecih problema, posle odredjenog vremena se desava da mi maximalni download preko torenta bude blokiran na 300kb, reset modema resi ovaj problem. Svasta sam pokusao ali nista nije dalo leka. Jel ima neko neku ideju ili iskustva sa ovim? Inace imam telkom adsl od 10mb, i korisim utorrent, pokusao sam i sa bit, i sa njim isto opali taj limit. Inace u tim trenucima i net deluje sporije na celom racunaru, ali pingtest i speedtest daju normalne vrednosti koje i placam? Mozda se tripujem da net deluje sporije, ali torenti definitivno rade sporije. Ima li mi leka kakvog?

Ograniči broj maksimalnih konekcija - ovo je verovatno problem, skidaj sa privatnih trackera sa seedbox-ovima, eventualno probaj drugi ruter/modem... ako opet zeza, onda je Telekom kriv.

Iz iskustva kažem da je problem 95% sa tvoje strane ili opreme na tvojoj strani.

Pa i ja mislim da je do mene. Maksimalan broj konekcija mi je 150 a 50 po torentu. Na koliko da stavim?

To je sasvim dovoljno da ih i krš ruter održi.

Aj odradi ovaj test i vidi šta kaže. Je l' imaš možda neki laptop ili sličan uređaj da probaš sa njime kako se torenti ponašaju?

Mislim da je modem/ruter počeo da brljavi (šansa je veća ako je neki telekomov koji je kod tebe par godina)

Modem onda.

Moraju biti voljni. Zovi ih, reci da modem zabada i usporava internet, pa ga moraš resetovati da bi net opet radio normalno.

Hvala puno na savetima. Javim se kada dobijem novi modem :)

Imam sledecih problema, posle odredjenog vremena se desava da mi maximalni download preko torenta bude blokiran na 300kb, reset modema resi ovaj problem. Svasta sam pokusao ali nista nije dalo leka. Jel ima neko neku ideju ili iskustva sa ovim? Inace imam telkom adsl od 10mb, i korisim utorrent, pokusao sam i sa bit, i sa njim isto opali taj limit. Inace u tim trenucima i net deluje sporije na celom racunaru, ali pingtest i speedtest daju normalne vrednosti koje i placam? Mozda se tripujem da net deluje sporije, ali torenti definitivno rade sporije. Ima li mi leka kakvog?

Jesi ogranicio upload ? Mozda ti on gusi brzinu download-a nakon nekog vremena.

Jesi ogranicio upload ? Mozda ti on gusi brzinu download-a nakon nekog vremena.
probao sam i sa ogranicenim i sa neogranicenim. Ranije sa full download brzinom i ogranicem upload sam pikao cs, a ovako nista. Sve u svemu malopre su mi doneli novi modem, nisu nista filozofirali. Videcemo kako ce sa ovim da radi, mada vec vidim bolje brzine :)

Nazad
Vrh Dno