Šta je novo?

Legalizacija Windowsa?

Pinki

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
619
Sta se dobija legalizacijom Windowsa, ili bolje receno sta dobijam ako kupim legalnu verziju Windowsa???

kako bre samo to, zaboravljas da moze da zove i majkrosoftovu tehnicku podrsku :D

Isto pitanje koje sam sebi mozes da postavis kada ulazis u samoposlugu - "sta dobijam ako hleb platim ili ako ga samo iznesem napolje ?".

Dakle, prvo dobijas neki proizvod *legalno*. Nekome to nesto znaci, drugome nista.

Dalje, dobijas pravo na support (kod nas jos nerazvijeni koncept). I ovo nekome znaci, nekome ne - da ima razvijenih support usluga raznih firmi kod nas (i da je trziste legalno), mnogi ljudi bi mogli da saznaju kako da podese ovo ili ono tako sto direktno (i free) okrenu MS i pitaju, te dobiju brz i konkretan odgovor. U nasoj piratskoj okolini, ti isti ljudi dolaze ovde na forum i nas smaraju :D

I trece, dobijas pravo na razne popuste za upgrade, cross upgrade, itd (zavisi od proizvoda do proizvoda).

Sve u svemu neces dobiti nista.Samo ces ga skuplje platiti.Ta podrska i nije nesto potrebna(bar ja mislim tako:) ).Kako smo tolike godine proveli bez ikakvih problema....

Kupujes i imunitet na pravno gonjenje ukoliko nesto komercijalno radis tj. zaradjujes na ilegalno nabavljenoj verziji windowsa.

:)

Iskreno verujem da ce kucni korisnici biti postedjeni bilo kakvih posledica makar u nekoliko narednih godina.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Iskreno verujem da ce kucni korisnici biti postedjeni bilo kakvih posledica makar u nekoliko narednih godina.

Pozdrav!
ma, naravno da ce biti postedjeni...

cesto idem u Austriju - tamo sam video da kuci skoro niko nema originalan Win! (imaju Win dobijen uz komp, ali je taj zamenjen novijom piratskom verzijom)... ista je situacija i sa AudioCD-ovima...

Pinki je napisao(la):
Sta se dobija legalizacijom Windowsa, ili bolje receno sta dobijam ako kupim legalnu verziju Windowsa???

miran san :D

ma sam microsoft tolerise koriscenje piratskih windowsa u kucnom okruzenju, s tim da ne pomisljas na poslovnu primenu.
ima moj prijatelj win95 koji je uzeo u moskvi , na ruskom, i sada mu sluzi samo kao lepa uspomena iz rusije, doduse skupo placena

e sad, mozda nekom i treba ta njihova tehnicka podrska, meni ne

Vrh Dno