Šta je novo?

Legalan Windows XP reinstalacija

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Na laptopu je legalan XP napelnica serijski broj ali je laptop zreo za reinstalaciju jer budženo sve i svašta na njemu. E poenta je što nemam kod sebe originalni disk a nema ni recovery particije.

Postoji li neki način da instaliram neku narodnu verziju XP a da potom "vratim" originalni serijski tj da ipak ima legalan OS

a šta sa aktivacijom?

Aktiviraće se bez problema.

Dakle bilo koja instalacija koja nije "sređivana" a potom unesem broj sa laptopa i dozvolim aktivaciju?

Upravo tako.

I ima li ikakve veze što je laptop kupljen u inostranstvu nemačko govorno područje a potom se lokalizuje za naše? Postoji li mogućnost da izbaci info d anije namenjen našem tržištu i da li bi sa računom M$ Srbija u takvom slučaju izašao u suret ako bi bilo problema? Imaš li možda iskustva sa tim?

Može da bude samo problem sa verzijom windowsa, verovatno neće raditi ukoliko nije windows namenjen za nemačko područje, aka na nemačkom jeziku. Ne verujem da će ti iko iz MS po ovom pitanju izaći u susret.Ali pre svega pokušaj da reinstaliraš i ako serijski broj prođe, problema neće biti.

Hvala ti za info, i dodavanje meorije nije značajna promena knfiguracije?

Nebitno je gde je kupljen moze da se instalira i ubaci kljuc i aktivira bez problema

Nabaviš OEM instalaciju. Možeš da uzmeš original CD od nekog drugog, ili skineš OEM verziju koja nije preactivated sa interneta.

Nebitno je gde je kupljen moze da se instalira i ubaci kljuc i aktivira bez problema

Znam nekoliko slučajeva baš sa laptopovima iz nemačke, da nisu mogli da instaliraju ni jedan drugi samo nemački win.

Obrati pažnju, instaliraj samo verziju koja je orginalno kupljena. Znači ako je bio SP1, taj instaliraš, aktiviraš XP i tek tada instaliraš ostale servis pakove. Ovo je preporuka od Mikrosofta, ja sam pitao za jedan stari PS koji je orginalno došao bez servis pakova (nisu ni postojali kad je kupljen). Hteo sam da izbegnem naknadnu instalaciju pakova.

@lemik
@Masterchief
Hvala za info

@pdetlic
Ako uzmem original ili oem i ako je recim osa sp3 a ovaj na laptopu je sp2 šta se dešava

da ne prihvati serijski broj

nisam znao tu informaciju mada mi je to totalno čudno

OEM je verzija licence (sto ce reci ako imas legalan kljuc original)
Sta ti pise na nalepnici to prvo instaliras (SP2 je najcesce) pa posle radi update i ostalo

Hvala za info

Ljudi, laptop je - kod laptopova WinXP radi po principu SLP broja u BIOSu, kad se pogodi isti BIOS SLP i win serijiski instalacija prolazi. Na taj fazon rade narodni lekovi - loaderi maskiraju SLP iz biosa sa nekim navedenim i promene kljuc u OEM. To ce da radi 100% koji god SP da instaliras dokle god je OEM instalacioni disk. Mozes i od corporate verzije da napravis OEM ali zahteva editovanje ISO fajla.

Dakle nema brige za VLK koji je aktuelan kod corporate verzije, pa da mora da vodis racuna o ugradjenom service packu prilikom instalcije.

Dakle poenta je smao d anebude narodni svaka originalna instalacija prolazi i otom samo ubaciti broj koji je na nalepnici i aktivirati windows

Za svaki problem sa aktivacijom zovite M$ srbiju... duzni su da pomognu cak i obezbede noviji OEM SP3 XP link/disk

ne samo da su duzni nego su i voljni da pomognu ...
... ne znam kakvi su preko ali do sad imam samo pozitivna
uskustva sa m$ srbija :)

Moze da bude i narodni samo da je OEM instalacija, kao sto rekoh moze da bude i enterprise i corporate narodna verzija ali onda zahteva dodatne prepravke u ISO fajlu pre instaliranja.

Ako ima legalan windows, zašto da se cima sa bilo kojom vrstom narodnih verzija sistema i raznim obilaznicama. Bilo koja obilaznica će windows verovatno učiniti nelegalnim zbog nepoštovanja procedure.
Najbolje kontaktiraj MS Srbija i reći će ti šta i kako da uradiš. Sve ostalo zaboravi.

Legalan Windows sa nalepnicom, brojem, računom (za laptop) je dakle instaliran na laptopu (tako je dakle kupljen) ali u Nemačkoj.

Ne znam na kom principu funkcionišu kancelarije i da li bi uopšte uzeli slučaju razmatranje jer nije kupljen ovde (nemaju dakle nikakvu zaradu)

Nazad
Vrh Dno