Šta je novo?

Led na šoferki, problem!???

Generalno ove nove šajbne su manjeg kvaliteta.... ja sam na zastavi, vrelom vodom skidao led,,, stotinu puta i nikad se ništa nije deseilo... ne baš vrelom, ali mlakom...a probaj sad to... inače, kvalitetna je šoverka ona koja u sebi ima plastičnu foliju i ne može tek tako da se razbije... ove danas se razbijaju u komadiće kao igračćke..
 
Realno od poliranja soferki nema nista. Ako si je zagrebao ili se pomiris sa situacijom ili ulozis u novu. Moja je puna riseva od prethodnog vlasnika uglavnom, nocu je pravo uzivanje voziti.
Poliranje soferke ti moooozda resi problem, a veca je verovatnoca da ces dobiti "dioptriju" i neko prelamanje svetlosti koje moze da bude gore od tih riseva koje sad imas.
 
Tako je. Napr. Volvo grejanu šoferku prodaje u sklopu Winter paketa. Cela šoferka se greje, led se otapa za minut - dva - zavisno od temperature i debljine. Ali mi se čini da je vidljivost kroz šoferku manja - iako tanke, grejne niti se vide i smanjuju transparentnost šoferke.
Pozdrav
Čini ti se, ja grejače imam u Mondeu mk5 i mnogo je korisna stvar a jednostavno u toku vožnje nisam vizuelno imao ni najmanji osećaj da su tu...
 
Ja sam zimi često skidao metlice i ostavim u autu, dovoljno da ne zalede a pola minuta posla na većini automobila. Jedino ko ima automatske brisače treba da povede računa da poluga ne bude na auto modu.
Kod mene na autu automatski brisači se prvi put nikada ne pale automatski, već uvek moram prvo da ih aktiviram ručno gurajući desnu ručucu na gore. Posle toga ulaze u automatski mod.
U suprotnom bi mi verovatno riknuo motor na brisačima kada zamrzne.
Realno od poliranja soferki nema nista. Ako si je zagrebao ili se pomiris sa situacijom ili ulozis u novu. Moja je puna riseva od prethodnog vlasnika uglavnom, nocu je pravo uzivanje voziti.
Poliranje soferke ti moooozda resi problem, a veca je verovatnoca da ces dobiti "dioptriju" i neko prelamanje svetlosti koje moze da bude gore od tih riseva koje sad imas.
Ne krivi mnogo bivšeg vlasnika. Da ne bi bilo riseva, morao bi svaki dan da izduvaš šoferku kompresorom i ručno da obriše metlice. Raznih sranja ima napolju koja je lepe za staklo i gumu
 
Ne znam naziv paketa, ali auto ima manje više sve, pošto pripada firmi, top menadžmentu, pa je napucan.
Loše je to što ako poredimo Pasata iz 2003 i 2018, napretka ima samo u ceni, dok je sve ostalo u kabini isto ili lošije. Ipak je to 15 godina razlike.

Poredio sam dve Alfe, dve generacije, a ne Pasata i Alfu. A i šta ima da se poredi VW sa Alfom, kad se zna šta je auto, a šta zaprežno vozilo omiljeno na Balkanu.
 
Ех да је само на Балкану, и у Норвешкој је Фауве омиљена група, Шкоде су посебно популарне.
Одмах се примети чувени немачки квалитет, чак и кад имаш пола метра снега на колима.
Screenshot_20240122_084455_Photos.jpg
 
Pa to nema ni na Golfu 2 starom tries' godina...;)

Inače mi radi posao ta kombinacija sa alkoholom i vodom. Mada u zadnje vreme trudim se da pokrijem šoferšajbnu, našao sam u Lindi dobar prekrivač sa navlakama za retrovizore koji su povezani sa prekrivačem i ujedno drže da ga vetar ne odnese.
 
Ne znam koliko je dobra ideja sa alkoholom, zbog gume na brisačima i oko šoferke.
 
U Njemačkoj sam uzeo neko njihovo sredstvo za odmrzavanje stakla i to neka budžet varijanta, marka tog trgovinskog lanca u kom sam uzeo i dugo i ljepo me je poslužilo. Gospodski, prsneš par puta i odmrzava. Kod nas sam uzeo Michelin, zbog brenda i totalno druga priča, puno se troši i slabo odmrzava. Potrošio ga skoro i sa zadovoljstvom bacio prskalicu u smeće (sama prskalica je loša). Šta na osnovu iskustva preporučujete da se kupi?
 
Neke zimske tečnosti za stakla, ona što se sipa za prskalice šoferke, postoje u koncentrovanim varijantama.
Ovaj Wurth npr. (BTW, taj Wuth gledam da kupim kada god naletim, i da njega uvek koristim kao zimsku tečnost. Odlična je)

Te konc. tečnosti, piše na ambalaži, tako koncentrovane se mogu koristiti na -40, razblažene sa vodom 2:1 do -30, razblažene 1:1 do -20, i razblažene 1:2 do -10.
Ja je u posudu za pranje stakla razblažujem 1:1, dakle do -20.

E sada, malo tog koncentrata bez razređivanja sipam u neku prskalicu što sam ukr'o ženi iz kuhinje (bila tu neka DM tečnost za neke kuhinjske potrebe).
Tako koncentrovana, ta Wurth odlično odmrzava stakla spolja.

Piše na ambalaži da ne šteti gumama, metlicama, kederima, laku...
 
@mitar1982 Nije ovo ništa novo za VW grupaciju. Generalno su već godiana unazad kuburili sa belom bojom koja sama od sebe krene da izbacuje tačkice korozije. Loša priprema, loša farba. Gomila ljudi ima probleme i sa novim kolima gde misle da trag ostavljaju kočione čeljusti i prašina kada se koči, ali kada se malo pređe rukom, taj deo skine, vidi se da izbacuje ispod. Na sve to, VW kaže da to nije defekt. Kvalitet 0, cena 100 up. Tuga.
 
Nazad
Vrh Dno