Šta je novo?

Leadtek XP 2000 Expert problem

• Začetnik teme Začetnik teme miki81
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

miki81

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Leadtek XP 2000 Expert problem
--------------------------------

Pozdrav svima kupio sam Leadtek XP 2000 expert po mnogim preporukamakoje sam citao na netu.
Svi su je hvalili i govorili da ima super sliku i softver pa sam odlucio definitivno da je pazarim.
Kartica je stvarno perfektna pocevsi od pakovanja pa preko softvera pa sve do same slike tv programa,
da napomenem da je i snimnjeni materijal perfektan.
Imam Athlon XP 1800+,512 mb rama,80 gb hdd i MSI K7T Turbo LE6330 ver.3
Evo u cemu je problem posle instalacije i gledanja programa komp mi se restartuje
sam od sebe !?!?!? Ploca samo zapisti na sekundu i restartuje se.
kad se logujem na winxp kaze mi svaki put da ima neka "serious" greska na sistemu.
Posle su mi svi programi sta god da startujem izlazi error sa "send & dont send"
ok tu posle par sati resim da reinstaliram ceo sistem.
Sve je radilo 20-ak sekundi posle instalacije i cim sam opet dodao tv kartu opet je
sve pocelo da baguje 🙁
Ja iskreno mislim da je MSI ploca prsla ili nece da saradjuje sa tv karticom,
planiram da uzmem neku drugu plocu za socket A dali mislite da ce to resiti problem ?
Ili pak mislite da je u necemu drugome problem !?!?

Ne bih rekao da je problem u kartici, probaj je na nekom drugom kompu, kod ortaka na primer. Meni kad se restartuje komp to je uglavnom zbog temperature jer ploča zeza, neće da se čvari.
Gurni karticu u drugo slot, ili tako nešto.
E, da. Nemoj ni slučajno da instaliraš drajvere i program sa CD-a koji si dobio uz karticu, nego skini sa neta sve najnovije. Meni su ovi sa CD-a pravili problem, a ovi sa neta su perfektni.

to sam isto pomislio da nije softver u pitanju 🙁

Ja je imam skoro dve godine, i koristim iskljucivo drajvere sa CD koji sam dobio uz nju. Do sada sam je stavljao u 4 razne ploce i uvek je radila bez problema, kao i na ovoj iz potpisa.
Sasvim je moguce da sa tim slotom nije bas sve u redu. Inace, mislim da je najbolje da ona bude u prvom slotu, dakle onom koji je najblizi grafickoj.
Problem moze da ti pravi i onaj njen audio kablic, tj, proveri gde i kako si ga ubo.

audio kablic je ok jer onda ne bi davao zvuk na snimnjenom materijalu !!!
Promena slota je nemoguca zbog graficke koja je malo veca i zauzima i prvi pci slot
jedino da probam da je spustim u nizi slot.

e a mozda i oni silni programcici sa cd-a mi baguju, 4-5 codeca se instalira nekih jos 2-3 programcica koje prvi put cujem.

Upravo skidam sa sajta neke nove drajvere i pokusacu drugi slot pa cemo da vidimo

Pa samo ti trebaju driveri i Winfast PVR, nemoj ništa drugo da stavljaš.

e pa to sam i mislio
samo drajvere i pvr program ... ostalo cu da preskocim

a sta je ono btfix nesto tako ?????

Sa CD stavi samo drajer (WinFast Entertainment Center, tj, WDM driver) a zatim samo Winfast PVR i nista drugo od programcica sa tog CD.
Ja sam probao i te nove drajvere, ali nisam dobio nista na kvalitetu pa sam vratio stare.

Čekaj, ako nisi dobio ništa znači da si ostao na istom! Što si se onda mučio da vraćaš stare???? Šta će mi nove patike kada i u starim normano hodam!!! :d

Worf je napisao(la):
Čekaj, ako nisi dobio ništa znači da si ostao na istom! Što si se onda mučio da vraćaš stare???? Šta će mi nove patike kada i u starim normano hodam!!! :d

Nije bas isto....lakse se instaliraju ovi sa prateceg CD, jer se malo buni kod instaliranja novih WinFast.4.0.107.3205 drajvera.Isto je i sa novim WinFastPVR.

Worf je napisao(la):
... Šta će mi nove patike kada i u starim normano hodam!!! :d

Razgazene su lepo, i sasvim dobro izgledaju 😀
I zasto bih menjao nesto i mucio se bez veze, kad to nesto sasvim dobro radi?

Sad mi je žao što sam pitao! :d

Ja volim samo nove drajvere i programe, čim nešto izađe, moram da imam. Gledam da nabavim i Windows Vistu čim izađe iako neće raditi na ovom kompu (radiće na sledećem).

Uuuu, ode ja offtopic. :S:

i ja sam za to da je novo uvek bolje 🙂
Sta ce mi stari drajveri kad imam nove 😉

by the way windows vista me bas i nije odusevila 🙁 probao sam je na intelu 2.53 ghz sa fx5200 toliko je kocila da sam se iznervirao 🙂🙂

MR.BIG je napisao(la):
To sam pitao zbog rada sa NTSC trakama, i zadovoljan 😀

Da, znam za to, ti si nam i dao taj link. A i meni je to pomoglo jednom, ali mi vise ne treba ta mogucnost.

Plus novi PVR ima mogucnost "snapshot setting" sto onima koji zele da naprave fotke omogucava laksi rad.
Jos uvek koristim te drajvere i taj PVR i nemam problema, ali iskreno zbog posla razmisljam o nabavci neceg boljeg za prebacivanje VHS u DVD : )

plasim se da mi ntsc nece uopste trebati 😛

probao sam sa menjanjem slota i sa ponovnom instalacijom ( novih drajvera sa neta )
Ali opet isto !
opet serious problem 🙁
Karticu sutra dajem nekom drugom da je isproba na par dana a ja definitivno menjam MSI kao proizvodjaca maticnih ploca ( skoro sam probao msi fx5200 i uopste nisam zadovoljan ) u sirokom luku cu izbegavati ovu marku 😉

Nemoj tako, grafičke su im dobre. Ploče jesu šit, tu se slažem. Svaki treći ima problema sa TV tunerom na MSI MB.

Mozda bi trebao da probas i varijantu da ne instaliras driver sa CD-a, dakle ne iz autoruna-a, i da kada ti Win ukaze na novi HW ides na cancel, pa da mu iz Device Manager-a das putanju da sam nadje drajver na CD-u ili na lokaciji gde si snimio taj novi drajver....dakle, iz Device Manager-a.
Nekada zna da pomogne i ako prvo instaliras taj novi drajver, pa onda ubodes karticu.
Sretao sam se nekim MSI plocama koje su imale VIA cipset i koje su pravile problem i sa MSI-jevom TV karticom. Tada mi je pomogla instalacija iz Device Manager-a...

doduse ova MSI graficka je bila 64-bitna fx ali ocajno je radila brze mi radi moja GF4 mx440 nisam verovao.

Sta mislite da nabavim neku Abit ili Asus pa da ubudzim tjuner?

Meni kada skinem sa neta nove drajvere dolazi do baga!
naime kad promenim nekoliko kanala, pocne da shushti zvuk,
i u konfiguraciji kanala nemogu da kanale grupisem po mom redosledu !
Dok u driverima sa cd-a sve radi kako treba !

miki81 je napisao(la):
... Sta mislite da nabavim neku Abit ili Asus pa da ubudzim tjuner?

Ako ti je ova koju imas vec "propistala" i imas problema sa njom, to ti nije losa ideja. Jedan Abit ti ne bi skodio...

videcu da pazarim nekog polovnjaka ali obavezno ce da bude nforce
a i tjuner ce dobiti test

Ljudi resio sam se bede !!!!
Pazario sam novu plocu !!!!
U pitanju je ASRock K7VT4A Pro S-ATA FSB400
Instalirao sam XP sa SP1 i sve instalirao sa njihovog instalacionog CD-a za LEADTEK-a
Sve fantasticno radi i snima u formate koje zelim !
Prezadovoljan sam Leadtek-om !!!

Evo pokusavam da skinem Chris TV winDVR3 i Dscaler pa da probam i iz njih malo da radim

Chris TV nisam uspeo da namestim da vidim makar jedan kanal ....

winDVR3 takodje.... ni jedan kanal nevidim....

Preostaje mi jos Dscaler

miki81 je napisao(la):
....Preostaje mi jos Dscaler

Imaj na umu da se DScaler bas nesto ne jashi sa Leadtekom....
A i ne treba ti nista drugo, taj Leadtekov SW je odlican
Alternativni SW se koristi kod nekih malo bajatijih i skromnijih modela TV kartica

bio si u pravu 🙂
Dscaler ne sljaka....

Preostaje mi njihov software mada nije los.

koji program je najbolji za seckanje video fajlova ( reklama izmedju filmova ili serija ) i recimo da posle sve to spakujem u Divx !?!?

Dali ce mi Adobe Premiere raditi posao ?

Bilo je reci o tome ovde na forumu, i koliko se secam, program za "cupanje" reklama iz video materijala se zove mjpeg2cut
A sto se tice Adobe Premiere-a, naravno da hoce, kao i Pinnacle, WinDVR3, Ulead, Virtual dub, AutoGordianKnot i ostali namenski programi za video editovanje, pogledaj malo po forumu, ima brdo materijala o tome,a ima i kompletnih tutorijala o tome:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=52942
http://forum.drenik.net/viewtopic.php?t=6521&start=0
a prelistaj malo i poglavlje foruma "digitalna i video obrada"

Nazad
Vrh Dno