Šta je novo?

leadtek winfast

EstaTiC_FeAR

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2004
Poena
301
ok vako
Ja sam kupio tv karticu leadtek winfast 2000 delux
nju su hvalili dosta u mikru i svetu kompjutera.
ona kod mene stvar sledece probleme.
Sve sredim, ukljucim je podesim i probam je. KAd sam pustio tv radilo je uzasno. Nemam nijedan dobar kanal i skoro svaki kanal ima linije na sredini koje pucaju u slici. To se takodje cuje u zvuku. Kad pustim da snima to se mnogo vise pogorsa tako da slika skoro uvek izlgeda kao da ima samo linije na njoj. Ja kuci imam obicnu antenu ali sam nosio komp kod druga i probao sam ga na kablovskoj i tamo je dosta programa radilo dobro ali su i oko 40 posto kanala imali te linije. Karticu sam slao prodavacu nazad da je testiraju i oni su rekli da kod njih ona radi savrseno ali ona kod mene ne radi i dalje.
imam barton 2500
256 rama
gigabytovu plocu ga-7vt600-l
itd
molim vas pomagajte

Pa prvo procitaj sta sam napisao o TV karticama u threadu "Preporuka za neku TV karticu sa FM". Pojava ovakvih smetnji moze da ima vise uzroka i treba probati eksperimentom doci do izvora toj pojavi.
1. Da li je ploca overklokovana jer cesto TV kartice ne trpe povecanje brzine magistrale!!!
2. Probaj da promenis slot ili da je stavis na onaj najnizi sto dalje od elektro magnetnih smetnji koliko je moguce.
3. Preslab signal upravo ukazuje na ulet nekog izvora koji smeta pogotovo kada ukljucis snimanje i jos naknadno oslabis signal.
4. Mozda ti je zapao los primerak tjunera na TV kartici- mislim na osetljivost ili separaciju TV kanala.
5. Kartica je sasvim prosecna a softver je odlican.
6. Probaj da je zamenis ako je u garanciji za Win Fast 2000 Expert jer je razlika ogrooomna!!! Tvoja je 8 bitna za sliku sto imaju kartice proizvedene pre 4 godine. Ova ima 10 bitni A/D konverter sto daje mnogo lepsu i cistiju sliku a i TV tjuner je poboljsan jer to treba ispratiti.
7. Ja je imam godinu dana i nisam imao nikakvih interlejs linija sto je cesta boljka TV kartica pa ti toplo preporucujem zamenu.

Dakle kartica sa stanovista ispravnosti pogotovo kod nasih dilera je OK. Moguci los primerak kartice nije razlog da bi ti je zamenili vec pokusaj da uz doplatu zamenis za Expert jer je od iste firme Leadtek pa je verovatno imaju na lageru. Pusti ti sta pisu u novinama o hardveru. U 90% slucajeva neko je placen da hvali odredjeni hardver ili proizvodjaca bez trunke objektivnosti!!! Upravo ovaj forum i i oni koji imaju vec iskustva sa hardverom ( zaobilazi one nacitane koji samo nesto filozofiraju ) dakle prakticare- mogu ti dati korisne savete.
Benchmark sajt je u tom smislu najbolji i najobjektivniji kod nas!!!!

Da li neko ima mozda testove, objasnjenja funkcionisanja, nesto o cipovima i karakteristikama za Leadtek Win Fast 2000 Expert patrebno mi je za diplomski rad pa ako neko ima neka posalje [email protected] Poz unapred hvala

Nazad
Vrh Dno