Šta je novo?

Leadtek WinFast TV2000XP na ip35-e :S?

Virty

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
309
Poslednja izmena:
Nemoj da kupujes muzicku, nego procitaj uputstvo za plocu, kad vec ne vidis: na prvoj slici Abita, na levoj strani u ravni sa srednjim PCI slotom, iza dva braon kondenzatora imas CD In, koji je, koliko vidim, standarni. Na njega prikljucis kabl za audio koji si dobio iz Leadteka, a u WinFast PVR-u namesti na CD Volume.

Kao sto vec gore rekoh 'Sad na ovoj ima samo CD1, preko kojeg ne moze.' Znaci ne moze preko CD In-a probao sam vec.

A što ne probaš preko line in ulaza spolja? Onaj crni kabl sa mnoštvom konektora. Ja sam sa svojim Expertom uspevao i preko CD in, tako da mora da ti imaš problem sa podešavanjima. Jesi li skinuo najnovije verzije programa i drajvera?

Kao sto vec gore rekoh 'Sad na ovoj ima samo CD1, preko kojeg ne moze.' Znaci ne moze preko CD In-a probao sam vec.
Taj "CD1" izgleda isto kao CD In prikljucak na mojoj ploci, a i na tvom i mom Leadteku. Prema tome, ili si: pogresno spojio kabl (okrenuo prikljucak za 180 stepeni, mada mislim da ovo nema veze, al' ajde); podesavanja PVRa ti ne valjaju; ne radi ti CD In na ploci ili AUX na kartici ili taj kabl.

A mozes i da probas sa spoljnim Line In.

Poslednja izmena:
Kartica, tj. zvuk je radio juce na staroj ploci preko auxa sa istim kablom, znaci jedino sto moze bit da je neispravan CD In na ploci, i postavke u PVRu sam sve probao, mene sad zanima kako konkretno da spojim spolja tuner sa zvucnom
http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-122-221-01.jpg
evo malo bolje slike, tu su sve ulazi nema audio out, kako onda spojit?

Poslednja izmena:
Tvoja kartica se razlikuje od moje expert, tako da je jedini način povezivanja zvuka preko audio kablića. Pošto si menjao ploču da li si menjao i operativni sistem? Koristiš li PVR ili PVR2?

Poslednja izmena:
Ne sp2 + PVR, samo sto je sad sp2 perf. edition.
I da najnoviji su driveri i PVR, probao sam i sa starim sto sam dobio uz karticu, ali ista prica.
Probao sam i PVR2 ali nece ni on, inace on nije preporucen za moju karticu. Takodje sam probao i ChrisTV, ista stvar.
Mozda je neki problem vezan za podesavanja maticne :S mada ne znam sta ima tu nesto spec. plug and play.

btw ja mislim da bi trebao imat zvuk bez obzira na podesavanja u Audio Out Control Lane, samo kad se podesi pravi izlaz onda se moze pojacavat i stisavat u tuneru, kolko mi se cini ?

Poslednja izmena:
Trazio sam odgovarajucu temu za moj problem, pa da se nadovezem ovde...

Elem, za devojku sam skoro uzeo kompjuter, sa ECS NFORCE6M-A plocom koja takodje ima samo jedan CD-In konektor na sebi. TV kartica je takodje Winfast TV2000XP (bez FM tjunera).

Na prethodnoj konfiguraciji je sve radilo kako valja, medjutim sad ima problema.

Zvuk sam namestio tako sto sam u Winfast PVR namestio
Audio-Out Control Line: "Analog Input"
Audio Recording Line: "CD-In"

Zvuka ima, medjutim problem je sto je kvalitet katastrofalan, dolazi do ogromne distorzije. Volume Up/Down kontrole na Winfast PVR ne rade kako valja... kad je nivo signala 0 (Mute-iran zvuk), kao i normalno nema zvuka. Cim se slajder poveca za 1%/pixel stagod, pojavi se zvuk, ali izoblicen. Sto se vise pojacava nivo sa Volume Up, nivo jacine zvuka se ne povecava, ali se distorzija jos vise pojacava do totalne neprepoznatljivosti.

U cemu je problem?!

Ono sto je interesantno, kad se snimi program (u Mpeg2), zvuk je relativno OK (ima sasvim malo distorzije, ali daleko bolje nego li dok se gleda program).

Jedan moj prijatelj mi rece da je mozda problem u kablicu koji ide iz TV kartice. Naime, na ploci je raspored pinova

L G G R (Levo, masa, masa, Desno)

dok je kod nekih TV kartica raspored

L G R G (Levo, masa, Desno, masa)

Posto mi leadtek nije pri ruci da eksperimentisem, mozes da probas da nadjes resenje (pogledaj kakav ti je kablic, kako ide raspored zica / pinova). Boje kod kablica su

Bela, Crvena - Signal (levi ili desni, svejedno)
Crna - Masa

"Oruk" resenje problema je da napravis kabal CD-Out sa kartice na 3.5mm stereo bananicu koji ce ici na Line-In zvucne kartice. Otfikari kablic sa jedne strane i zalemi odgovarajucu 3.5mm bananicu.

Ajd' pa ako nadjes resenja podeli sa nama. :)

Vrh Dno