Šta je novo?

Leadtek WinFast TV2000 XP Expert problem sa butovanjem

mindbreak

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2005
Poena
301
Konfiguracija je

msi 945P Neo2-F
Pentium D 805 2.66GHz
3GB DDR2 667
msi NX6200TC-TD128E
+
Vista Home Premium

Pokušavam da instaliram tv karticu ali ne uspevam čak ni da podignem sistem. Probao sam sa različitim PCI slotovima, uvek isti problem - zakuca na poslednjem sys fajlu pred podizanje GUI-a. Isto je i ako pokušam bootovanje u Safe mode. Čim izvadim karticu sve radi kako treba. Jel ima neko slična iskustva ili neki savet?

Koju verziju drivera stavljas?

Poslednja izmena:
Ako je kartica nova, sve govori da je neispravna.. Mislim i ako nije nova.
Probaj da je gurnes malo vise u slot, gumicom da prebrises kontakte, nemoj je srafiti u kuciste kad je stavis pa vidi sta se desava. Takodje, probaj i bez audio kablica da je ubacis u slot.
Ukoliko imas drajvere od neke druge TV ili Capture karte, pobrisi ih..

Ubaci karticu kod nekog ko ima xp sp(nije bitno koji) i isprobaj. Ako ni u tom racunaru ne radi definitivno je do kartice, u suprotnom ili je do viste ili do drajvera. Takodje obrati paznju da li si dobro ubacio karticu u slot-moze da se desi da je nisi dobro ubacio ili da se pomera prilikom rada racunara(ako je nisi usrafio).

Poslednja izmena:
Problem još uvek nisam rešio... Karticu sam probao na drugom računaru sa Vistom i proradila je bez problema. Na mom računaru međutim i dalje ne radi. Pokušao sam čak da pokrenem reinstalaciju Viste sa karticom u slotu ali i tu se računar zakucao pred podizanje GUI-a.

U svakom slučaju hvala na savetima, odlučio sam da karticu zamenim nekom drugom.

Jel imaš još neku PCI karticu u računaru? Probaj sa promenom slota ili sa zamenom kartica ako ih imaš više. I povadi sve ostale kartice dok ti TV karta ne proradi a onda ih vraćaj jednu po jednu. Takođe, pogledaj u uputstvu za ploču da li ti PCI-E slot u kome je grafička deli IRQ sa nekim PCI slotom na ploči. Ukoliko deli nemoj TV karticu da stavljaš u taj PCI slot. Trebalo bi da pomogne nešto od ovog.

Nazad
Vrh Dno