Šta je novo?

Leadtek WinFast TV2000 XP Cudan problem!

Webb

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
415
Pozdrav svima, pre 2 meseca sam uzeo karticu Leadtek WinFast TV2000 XP i u globalu sam zadovoljan kvalitetom slike i odusevljen daljincem!

medjutim imam jedan cudan problem koji ne znam kako da resim pa da li neko ima neki predlog...

Na 2 -3 kanala imam smetenje u slici, nosstano igra plava slika..

image12241919discovery1.jpg

image12241919discovery.jpg

Ostali kanali su super i nikad se ne desava ovako nesto dok na ova 2-3 kanala (najgore od svega na discovery) ovo je stalna sitacija.
Probao sam sve zivo, Razlicite verzije drivera razlicite softvere, drugi operativni sistem, promenio kompletnu kablazu u kuci i konektore u kuci, gasio razno razne uredjaje ( wifi ruter i sl) po kuci misleci da mozda oni prave problem, pomerao frek kanala gore dole i ni pomaka... Imam jos 2 televizora u kuci ( probao sam i da njih skinem sa kablovkse dok radi na tv kartici) i na njima sve radi cool ...

Stvarno vise nemam ideja pa mozda neko ima neki predlog ?:)

PS. Nov sam na forumu pa jos nisam povatao sta i kako pa ako sam na pogresno mesto postavio tem molim nekod od modova da je prebaci gde treba :)

Pozz!

Probaj da promenis zemlju,pa skeniraj kanale opet...Ja dok sam koristio tu karticu koristio Cesku PALB...

^ Probao sa maltene svim zemljama koje koriste sistem ko mi i isto :(

Koji programm koristis PVR ili PVR2, probaj da promenis modalitet skeniranja kanala, ima tri nacina ako se dobro secam, mislim da adaptiv skeniranje daje najbolje rezultate.
ili auto fine tune. U podesavanju kod mene stoji Yugoplsavia i ulaz cable.

Koristim WinFast PVR2 probao sam sva 3 nacin skeniranja i trenutno mi stoje podsavanja koja si naveo. Sad cu probati da skinem PVR pa da probam ..

Pade mi na pamet jos jedna glupost koja mi se desila na pinnacle kartici, na par kanala imao sam takvu sliku, problem je bio u tome sto ti kanali nisu bili setovano na PAL. Obrisao sam sve kanale i ponovo pustio skeniranje.

izgleda da si probao sve i svašta... stvarno mi ne pada ništa na pamet šta bi moglo biti uzrok ovoh smetnji ...
Jedini pogledaj dal si lepo spojio antenski kabal u utičnicu što ide u karticu... gledaj da se sve žičice dodiruju... ja tuuvek imam smetnje i mal mrdnem kabal slika se poboljša...
Takođe , ja imam problem što mi se gubi boja na par kanala samo, i ponekad posle minut dva 'dođe' a ponekad ne...

Ja svoju nisam ni prikljucio jos, ne znam sto sam je kupovao kada se uvek instaliraam u denvbnu kada gledam TV. Bolje da sam uzeo Asus Xonar koji je nekompatibilan sa ovom tyako da sada ne mogu.

Nije zgoreg da probaš DScaler ako već nisi, čisto da vidiš da li se pojavljuju isti simptomi.

Hmm ajde samo malo helpa oko podsavanja DScaler.. :) Koju karticu biras iz liste posto ovog modela nema i koju zemlju da izaberem za skeniranje kanala ?

Sto se tice kablvoa i konektora SVE sam zivo novo kupio... i skretnicu i kvalitetan kabli i najbolje moguce konektore ali dzaba... i pizdim jer od 70 kanala ja gldam samo taj discovery :(:mad:

@Webb
Hmm, nisam sto posto siguran kako je za pojedine podmodele ovog Leadteka, nisam često u windowsu, ali mislim da je meni prepoznao automatski na 'detect' (moja varijanta je 'expert') Ima dscaler tu i neki svoj drajver, probaj razne opcije tu (sorry što nisam od neke pomoći :( ) Za zemlju biraj Germany ili Italy. Valjda će se još neko od DScaler korisnika javiti :)

^^^
Jel si probao možda da staviš original drivere sa njihovog sajta... pa desno dugme na PVR i u kontekst meniju odabereš lepo LIVE update... i onda se sve samo updatuje (isključi FW pre toga i AV)

@sinisamars uspeo sam da namesti medjutim isto se desava, nesto manje ali opet ima smetnji.

@levcanin probao vec ne pomaze :(

Probaj da promenis slot u koji je utaknuta TV kartica, to je onako suluda varijanta ali nista te ne kosta.
Negde sam procitao da i sam antenski utikac koji je plastican treba promeniti u metalni koji koriste radio-amateri.

^ probao sam i jedno i drugo vec... Mali zeleni tj plavi! :D

^ probao sam i jedno i drugo vec... Mali zeleni tj plavi! :D

ako ti nije istekla garancija zameni karticu tamo gde si kupio tj probaj drugu... takođe mogao bi da pozajmiš isti model od nekog i da ga probeš na tvojoj ploči... čisto da znaš dal nije problem do antenskog kabla ili nečeg drugog.

Da priupitam informativno da li imas kablovsku i kako je to razvedeno, da li ti je ulaz u kablovskog signala u skretnicu utaknut u pravu rupu. Da li si isprobavao da na skretnici promenis mesta kablovima, pises da imas dva TV i TV karticu.

nabavi video rekorder i povezi preko njega karticu,bice kanali 100,00 posto kao i na tv-u! Sutra postavljam temu,zeleci da snimam a los signal,nadjoh resenje kako preko videa kanali ki suza.

Da priupitam informativno da li imas kablovsku i kako je to razvedeno, da li ti je ulaz u kablovskog signala u skretnicu utaknut u pravu rupu. Da li si isprobavao da na skretnici promenis mesta kablovima, pises da imas dva TV i TV karticu.

Posto sam inace u tom poslu Telekomunikacija znam valjda u koju rupu ide a i da ne znam pise :)

Probao sam da zamenim kablove cak odradio kompet novu kablazu po kuci ( novi kabli nova skretnica, novi konektori) i problem uvek isti.

Kartica jeste pod garancijom ali mi je malo bzvz da odem i kazem e ljudi meni ne radi discovery a ostali kanali rade pa daj da zamenimo karticu... :)
Probacu veceras da uzmem masinu od komsije da ubodem u nju pa da vidim da sta ce da kaze.

@cobraman plz postavi link kad odradis to da vidim sta i kako :)

Nazad
Vrh Dno