Šta je novo?

Leadtek WinFast TV 2000 RM made in China..bez QC/PASS stikera

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pricha ide ovako:
Sestrina drugarica za rodjendan dobije na poklon Leadtek WinFast TV 2000 RM videvshi da ista kartica kadi kod moje sestre korektno na kablovskoj.
Namontiram ja sve to i prikachim medjutim kartica jednostavno ima snega na kanalima i dolazi do dupliranja slike..ma ochaj od prijema. Muchim se 2-3 sata jer mislim da su one furede od splittera..i nishta. Na kraju mi pukne film i donesem od sestre istu takvu karticu i stavim u komp i voila, slika OK. Onda sve pogasim i izvadim napolje i stanem da uporedjujem.

Sestrina kartica: :D (radi OK)
Made in Taiwan (pishe na PCB-u)
rev: B
revizija PCB-a: D
Kondezatori vidno kvalitetniji, braon boje i ma kvalitet bre! i sl. od drugaricine.
Vidno zalepljen okrugao stikre na kome pishe QC/PASS

Drugaricina kartica:( (veliki shum na velikom broju kanala)
Made in China (pishe na PCB-u)
rev: C
revizija PCB-a: D
Kontezatori vidno loshiji, crne boje...ma truba.
Nigde nema QC/PASS stikera al' zato ima stiker koji sam nashao i na kutiji sa vidno prectanom kantom za djubre.(oznaka da se ne baca u smece..mada ona je ochigledno za to kao radi :D)

Sad kako ovo reklamirati. Nije do kablovske jer je provereno 2 puta sve. Kartica kada naidje na kanal pri pretrazi zbog toga shto je jako losh jednostavno protrchi i ne memorishe ga. Kada te iste kanale izmemorishem sa drugom ispravnom karticom koji izgledaju noramlo i sa jako malo suma i snega ili ga uopshte nema i ponovo vratim onu koja loshe rad, ti kanali su katastrofa, leti slika..imaju suma..podrhtava i jednostavno od nekih 46-48 kanala koliko treba da uhvati na SBB-u ona hvata 20-tak i to sa ogromnim shumom.

Da napomenm Obe kate su TV karte su Leadtek-ve bez FM-a tj. samo su TV karte. Cena ima je od 35-40 evra kako kako znam. Sada verovatno bliza maljoj cifri.Kartica sa Taiwana je kupljena na prolece a ova "china" je od pre neki dan.

Shta da se radi? Poshto je u pitanju Tv kartica na shta prodavci uvek mogu da okrive antenu, tj kablovsku ili sl...kako izaci sa njima. Josh je u pitanju firma u kojoj su neki forumashi imali komplikacija sa reklamacijom. Karticu je uvezao PIN po kontrolnom sikeru i zemlji porekla naravno Kini.

Jedino shto je ispalo dobro u celoj prichi je da je doshla nova verzija softvera WinFast PVR-a i ostaloga...4.5 dok je stara koja je doshla sa taiwanskom kartom 4.0. Kako sam primetio dodata je opcija da se gasi mashina sa daljinske i sl....

Obe karte probane sa tim novim softwerom 4.5

Eto kako se dobar proizvod moze unakaziti loshijom izradom a greshka je josh veca shto karta nema QC/PASS stiker shto znachi da je divcha koja je namenjena trzishtu koje moze to da "proguta". Opet necu da dodajem ...mozda se desi da je do primerka al' sumnjam. kao stvari stoje, ceo PIN-ov lager je pun robe sumljivog kvaliteta.

Poslednja izmena:
Mislim da ces tesko izaci na kraj sa garancijom, pitace "jel radi" ti ces kazati "radi ali," i pre nego sto zapocnes iza ali, oni ce te prekinuti sa "onda je ok", reci ce ti kupi pojacivac, taki je model, kazi SBB-u da pojaca signal...

proaj na kraju nista ne kosta.

Pa ako nishta ne urade...ne znam shta ce da bude?

Mislim QC/PASS koga je briga je valjda od Quality Control ...a PASS je oznka da je proshlo.

Vazno da je neko smotao pare u dzep., buduci da je kartica napravljena u Kini i sa jeftinijom proizvodnjom i komponentama.
E lepo ja kazem a i moj matori u zadlje vreme kad mu nije po volji.
Zemljo Pakistane, Bangladesha..zemljo Dembelio. :D

Pakistan je ojadio zemljotres...ostaje josh Bangladesh ..pa Dembeliju..??? pa tek ce onda kod nas da bude bolje...:D Valjda.. :S:

pa mozes da im kazes i da kartica duplira sliku (ali ne na normalan nacin), probaj i sa kucnom antenom pa bi tu trebalo da hvata 2-3 kanala , i to ocajno, prema onom sto si rekao , pa reklamiraj i to (ovo ti je mozda i bolja prica)... znaci nemoj da im kazes da je sve ok nego kazes ove dve stvari i odneses im da oni provere kako radi. bas me zanima kako ce oni da je nateraju da bude "ok".
u svakom slucaju puno srece u borbi protiv azdaje ;)

poz

Reklamacija je cista ko suza i verujem da ce je prodavac uvaziti bez problema. Jeste da nije za poredjenje, ali zamisli da graficka mrlja i brlja. Ovo je isto, samo treba malo vise "sluha".

mihailo je napisao(la):
Reklamacija je cista ko suza

Pa i nije bas, on ce mu dati isto kina novu, pa tako do besvesti, nije problem do TV karte nego sto je jadno odradjena. Jedino da prodavac ti zameni uz doplatu sa expertom ili nekom takvom jacom, ili ako povuku sve iz prodaje, slicno je bilo pre par godina sa agere modemima, radio svaki 17ti.

Ja takodje predlazem da ti se zameni za bolju uz doplatu...

Smetnje zavise od kanala do kanala. Dakle ima kanal gde se javlja dupliranje a ima kanala gde je slika jednostavno horizontalno talasasta. Najverovatnije sutra cu da je reklamiram zajedno sa chovekom koji je kupio. Meni je neshvatljivo da proizvod koji je jedan od najboljih na tom polju jednostavno bude isfusharen. Karta je namenjena za gledanje TV-a a onakvu sliku ne moze da gleda niko.

@Misko: Oni ce dati novu Kinu i mozda se desi da ce neki drugi primerak kartice da radi OK. Mada opet postoji mogucnost da slika bude losha. Pitanje je da li je slika losha zbog tuner-a na kartici ili generalno zbog loshije izrade(kondezatora i ostalog).

U svakom sluchaju hvala na pomoci i savetima.

ivica je napisao(la):
Meni je neshvatljivo da proizvod koji je jedan od najboljih na tom polju jednostavno bude isfusharen. Karta je namenjena za gledanje TV-a a onakvu sliku ne moze da gleda niko.

@Misko: Oni ce dati novu Kinu i mozda se desi da ce neki drugi primerak kartice da radi OK. Mada opet postoji mogucnost da slika bude losha. Pitanje je da li je slika losha zbog tuner-a na kartici ili generalno zbog loshije izrade(kondezatora i ostalog).

Gledaj, gde jos ima da je nesto od nekog najboljeg proizvodjaca najjeftinije? To je otprilike odgovor na ovo pitanje. Naravno nek ti zameni sa istom takvom pa ako i ona ne radi kako treba onda menjaj za neki jaci model. Lljudi uvek pre nego sto kupite pitajte servisere u toj firmi gde uzimate kako radi, u poslednje vreme se fuserise na sve moguce strane.

Ja sam bas danas uzeo jednog Leadtek-a expert-a, isto kina, aj probacu pa cu javiti ovde kako se ponasa.

Da li je losa zbog tunera ili zbog elektronike, ja bih rekao i jedno i drugo.

Sad sam probao Leadtek-a Expert-a made in china(kupljenog juce) i starog (od Markusa) made in taiwan. Razlike nema, ali bas nikakve, windows nije ni registrovao da smo ista menjali, a cipovi se razlikuju:

taiwan:cx23881-19
china:cx23883-19

Inace koga zanima, Leadtek vs. Asus 7135, pobednik je Leadtek. probali isti signal sa kablovske i bolja je slika na Leadtek-u. Cak sam da i boost Asus-u (naopravio sam UHF pojacivac) ali ni to nije pomoglo. Znaci da je leadtek i osetljiviji. Nismo probali od zanimljivih jos terattec 400/600 i ovaj novi ati 550. Probacu i to ovih dana pa cu napisati, mislim da mogu da budu samo nijanse da budu u pitanju izmedju leadtek-a i ovih, inace Fly2000 je keva od softvera, iako Leadtekov nije los, nema bug-ova ali ima jedno 100 puta manje opcija za snimanje.

Poslednja izmena:
Misko da li si probao terattec 400/600 i ovaj novi ati 550. Bas me zanimaju rezultati u poredjenju sa Leadtekom?

Misko je napisao(la):
Inace koga zanima, Leadtek vs. Asus 7135, pobednik je Leadtek. probali isti signal sa kablovske i bolja je slika na Leadtek-u.
S kojim drajverima ste probali? Generički daju mnogo bolju sliku na Asusu od onih Asusovih.

matan je napisao(la):
Misko da li si probao terattec 400/600 i ovaj novi ati 550. Bas me zanimaju rezultati u poredjenju sa Leadtekom?

To nisam probao

wiz011 je napisao(la):
S kojim drajverima ste probali? Generički daju mnogo bolju sliku na Asusu od onih Asusovih.

Ma probao sam sve zivo i Leadtek je definitivno bolja kartica od Asusa, Asus kad je dobar signal ima extra sliku, ali cim malcice oslabi rezultati su katastrofalni.

Misko je napisao(la):
Ma probao sam sve zivo i Leadtek je definitivno bolja kartica od Asusa, Asus kad je dobar signal ima extra sliku, ali cim malcice oslabi rezultati su katastrofalni.
Ne kažem da nije, ali sa Asusovim drajverom neke stanice su imale uočljiv sneg koji je sasvim nestao kad sam stavio generički drajver.

Koju TV karticu da kupim?

Da li je neko probao terattec 400/600 i ovaj novi ati 550. Bas me zanimaju rezultati u poredjenju sa Leadtekom?
Nije mi prioritet samo TV prijem, već i ubacivanje analognog signala npr. sa VCR
a potom u MPEG 2 format.

Vrh Dno